Quantcast
Данаил Кирилов: Написах си собственоръчно оставката | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Данаил Кирилов: Написах си собственоръчно оставката

"Жал ми е така да го наритваме", каза министър Емил Димитров, като посочи, че патриотите може и да не подкрепят смяната на правосъдния шеф
Обновена
5 746
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
"Дани Кирилов е много качествен човек, работил съм прекрасно с него", каза екоминистърът Емил Димитров.

"Изцяло мое е решението. Аз съм си написал собственоръчно, собственоръчно съм си написал оставката". Така правосъдният министър Данаил Кирилов за първи път коментира пред Би Ти Ви оттеглянето си от поста преди два дни.

По думите му никой не го е притискал да хвърля оставка. По повод списъка с 250 души, наричащи го Барни Ръбъл и който той притежавал, Кирилов уточни, че това били блокирани потребители на "Фейсбук".

По-рано коалиционните партньори на ГЕРБ в управлението - Обединени патриоти, обявиха, че най-вероятно няма да приеме оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов. Това се разбра от думите на министъра на околната среда Емил Димитров (ВМРО).

Вратичка за това си остави и самият Борисов. Когато бе обявено, че след разговор с него Кирилов е депозирал оставката си, пресслужбата на правителството съобщи, че решението ще бъде взето на коалиционен съвет, който се очаква да бъде свикан следващата седмица.

Мисля, че оставката няма да бъде приета, защото нямаше мотив. Това каза Димитров пред БНТ. "Дани Кирилов е много качествен човек, работил съм прекрасно с него (в парламентарната правна комисия, бел.ред.), жал ми е така да го наритваме, всички да скачат по него, а той да няма право да се изкаже", обясни министър Димитров.

За него оставката на Кирилов била изненадваща. "За мен никой няма да плаче, но за Дани Кирилов все някой ще се застъпи", допусна още той.

Колкото до проекта за нова конституция на ГЕРБ, който бе посрещнат с остри критики от много юристи и сред чиито автори е и Кирилов, Димитров посочи, че правосъдният министър е направил, каквото е трябвало – дал е един текст, който да се внесе. Оттам нататък текстът, който ще се приеме от Великото Народно събрание няма да има нищо общо с първоначалния вариант, смята Димитров.

49

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Екоминистърът превърна безводието в голям политически цирк

27.11.2020

Обновена

7108 47
Ревизоро подшушна на Борисов да елиминира МРРБ и МЗХГ от водите

27.11.2020

1064 12
Търсим политически образ на протеста, за да доизритаме хунтата на Борисов

24.11.2020

ТАНЯ ПЕТКОВА

5228 28

Коментари

Страници

hahobg

"За мен никой няма да плаче, но за Дани Кирилов все някой ще се застъпи"

Цялата група от фейсбук с фенове на Барни Ръбъл 👀 

paragraph39

Патриотите може и да не приемат оставката на Данаил Кирилов

Коалиция "Обединени патриоти", които са и партньор на ГЕРБ в управлението, най-вероятно няма да приеме оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов.

........................................................................................................................

НЯМА такова нещо "НЕприемане на самоинициативно подадена Оставка от заемана длъжност"!

А ако има- това са тинтири-минтирита и ала-бала на уж блюстители на "Върховенството на Закона", "демократи" и "полудемократи"! ПФУ!

Всъщност, Оставката е "Заявление за напускане"/ от заеманата длъжност/!!! Заявлението служи само като Предизвестие до Работодателя и за фиксиране на датата на волеизявлението на желаещия да напусне и от коя дата длъжността става вакантна за заемане от друг!!

По Конституция и Закон, НЕ може принудително, против волята му, някой да бъде задължаван да извършва определена дейност/работа/- освен ако е осъден от Съд за Полагане на общественополезен труд! Даже затворниците НЕ са длъжни да работят против волята им- защото затворът НЕ е Каторга! И Правителството и Парламентът НЕ са, нали?!

Отделно, че, от края на 2019 г./след излизането на партия "Атака" от тази коалиция!/, де юре и де факто НЯМА в Парламента, нито в Правителството, Коалиция "Обединени патриоти"/НФСБ+ВМРО+"Атака"/, макар и да има Коалиция "Патриотичен фронт"/НФСБ+ВМРО/!

ТЧК

JRoger

Ми Даниту да беше входирал рецепта за кекс... 🐑💨

Водозоро, оправдавайки се като махленска клюкарка за язовирите, блесна в цялата си посредственост. Просто един от кючек трупата на Праните Гащи. 

Любомир Димитров
снимка на Любомир Димитров

Ха-ха, ние за това сме на този хал - щом хора с хореографско образование  са членове на правната комисия в НС !!! После се чудим за качеството на законодателството 111

Джиджи

щом хора с хореографско образование  са членове на правната комисия в НС

Дан'би Барни да е И с хореографско образование?! 😵

 

Не ми се вижда чак толкоз пластичен ... 😅💩💨

Джиджи

дубъл, сори!

 

Но, общо зето, голем смех!!! 👏👏👏

JRoger

Водозоро е с кетап за тропкане. 

wreckage
снимка на wreckage

Дани Кирилов е много качествен човек

има сертификат за качество, закован на тила му од сертифициращите органи.

Васик

РАКО: (втурва се) Мамо, татко станал министър!

ЖИВКА: (целува го) Кой ти каза, чедо?

РАКО: Децата и веднага започнаха да ми викат министерско прасе.

ЖИВКА: Повече няма да дружиш с тия гамени.

РАКО: Ами с кого?

ЖИВКА: С децата на английския консул.

РАКО: Те ме псуваха и на майка.

ЖИВКА: Запиши ми кои са псували! Ще ги преместим в провинцията: и децата, и класа, и учителя. В тая държава трябва да се тури ред и де се знае кой може да се псува на майка и кой не.

BL.N.Lmt

☕️🇨🇩🏴‍☠️На 2ри Септември елате на площада пред президенството за да изметем правителството на

Делян Пеевски🏴‍☠️ДПС, Ахмед Доган🏴‍☠️ Бойко Методиев Борисов, ГЕРБ, Петьо Еврото,Иван Гешев, НФСБ, Касабов, В.Семьонов, БСП, АБВ, Георги Първанов, Сотир Цацаров, the Bulgarian Kleptocracy in Motion🏴‍☠️🇨🇩☕️🇨🇩🏴‍☠️Елате такива каквито сте🇨🇩Come as you are🏴‍☠️🇨🇩☕️💴⚜️

Oxoboxo

"Жал ми е така да го наритваме", каза министърът на околната среда Емил Димитров

Прибери си го у вас като те жал  😉

Льо Клер

правосъдният министър е направил, каквото е трябвало – дал е един текст, който да се внесе.

 

Нали е "поел грижата и отговорността да бъде предложител" - та затова! А плачливия, невинен за всичко дърдорко е прав, че за него няма да заплаче никой. И за него!

🐛🐜🐞

AliBabah

За мен никой няма да плаче, но за Дани Кирилов все някой ще се застъпи

Е, Бети със сигурност. Сладко е да си министерша, колкото и подигравки да отнася благоверния.

майоp

Ма тоя е женене?!

Не думай...

Forza NATO

Т.нар. "Патриоти" явно окончателно са решили, че не им се танцува и следващото лято...

vasilevil

Много важно че едни тъпанари няма да приемат оставката на друг тъпанар.

Доц.Трътлев

👍Така и така следващият ще е подобен на сегашния тъпак.

Сичко е шес

...дал е един текст, който да се внесе. Оттам нататък текстът, който ще се приеме от Великото Народно събрание няма да има нищо общо с първоначалния вариант...

 

Разбира ги нещата и как се пише нова Конституция Ревизоро. Дялан камък...

inventus

Не ги е жал ами ги е страх. Че като почне да се разплита чорапа и техният ред ще дойде.

fbr65

Параграфе, има такова нещо. Първата за която се сещам, е оставката на Теменужка. Ако се напъна и за други ще се сетя. Ей в долната тема пишат за шефа на полицията в Бургас, който за втори път си подава оставката, че иска и да се маха от системата на МВР.

wreckage
снимка на wreckage

Мисля, че оставката няма да бъде приета, защото нямаше мотив. Това каза Димитров предБНТ

Димитроф намеква, че Кирилоф не е фсъстояние и ена остафка да напише като хората.

Льо Клер

Аз съм си написал собственоръчно, собственоръчно съм си написал оставката".

 

Това пък е намек, че може да пише. ☝️

Кара Колю

Ехааа... ама колко бърже се надушвате болшинството...😁

Светозар

„На пленума на ВСС, който преизбра Гешев за главен прокурор, министърът каза едни работи, които ме накараха да се замисля има ли връзка с главния мозък. Дори нещо повече, има ли изобщо главен мозък, или кара само на гръбначен.

Та на пленума на ВСС, една срамна страница в историята на българското правосъдие, магистратите дълго спорили дали да се стартира нова процедура за избор, или да се отхвърли указа на президента и да се прегласува кандидатурата на Гешев. Съдия Атанаска Дишева упорито настоявала за нова процедура. Предложила „две алтернативни решения в един диспозитив”.

На което министър Кирилов отговорил:

„Никак правно прецизно не е синтактичното тълкуване на морфемите.” – д-р Тони Филипов - reduta.bg/барни-ръбъл-с-пълно-основание/

mitkomm

Прачетох написаното в "Редута"- всичко е вярно, но ми направи впечатление следното "Не знам дали сте забелязали, но неграмотният човек може да накара образования да се замисли, докато обратното почти не се случва."- страшна мисъл, за което поздравявам авторката!Катето Захариева също е от "калъпа"...

Hi_and_Bye

Параграфе, има такова нещо. Първата за която се сещам, е оставката на Теменужка.

Той го казва образно, емоционално - "няма такова нещо" в смисъл "не е редно/логично/законно/правомерно/нормално да има такова нещо". 

Но, както и ти посочваш, в балканската ни криво-разбрана цивилизация такова нещо има. 

hamel

Данаил Кирилов: Написах си собственоръчно оставката

Дисидент!  №1 😎

 

mi6osp.

С пиеската "Няма да приемем оставката на Барни, ще приемем все пак оставката на Барни" властта ще пробва да забави със седмица - две собствената си оставка. 

bay Dragan

Браво !

JRoger

Еййй! Даниту можел да пише! С джуркането и целиването на ръка способностите му стават 3 (три).

Бравос! 🤪

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш