facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Данаил Кирилов е изненадан, че Васил Божков не е в Абу Даби

23 094
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Укриващият се в ОАЕ Васил Божков и укриващият се в Белград Цветан Василев, може и да дават вид на хора, които се чувстват недосегаеми, но фактът, че се укриват в чужди държави говори за точно обратното. Такова е мнението на министъра на правосъдието Данаил Кирилов, изказано в ефира на Канал 3.

“Цветан Василев и Васил Божков са в ситуация, в която бягат от правосъдието - каза още Кирилов. - Това не ги кара да се чувстват недостижими, а ги кара да се страхуват, щом са избягали в чужди държави. Изненадвам се, че Божков не е в Абу Даби, защото там очакваме производство. Там е пусната молба и за повече информация за Георги Попов. Имаше искане за допълнителна информация (от властите в ОАЕ)по отношение на Георги Попов, но по отношение на Васил Божков не е правено искане от министерство на правосъдието на ОАЕ”, допълни Кирилов.  

Кирилов отказа да даде подробности относно посочения от Държавния департамент на САЩ като корумпиран съдия Андон Миталов.

"Нямам право да коментирам производството срещу съдия Андон Миталов, аз съм страна в дисциплинарното производство - каза той в отговор на въпрос дали съдията е получил подкуп, за да пусне председателя на сдружение "Русофили" Николай Малинов на посещение в Москва. - Направил съм доказателствени искания и съм подчертал, че те трябва да са в режим на класифицирана информация. Дисциплинарното производство е на фаза събиране на доказателства. Очаквам насрочване на заседания на дисциплинарния състав на ВСС”

Що се отнася до понятието "епидемична обстановка", формулирано тази седмица в българското законодателство, за да замени извънредно положение, Кирилов каза, че е готов да понесе отговорност, тъй като самият той е взел дейно участие в изработването на новия закон.

“Убеден съм, че Конституционният съд ще даде ясни и еднозначни правила в този случай и съм убеден, че ще бъдат изцяло в контекста на нашите правни решения“, каза той.

15

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Съюзът на юристите: Данаил Кирилов и ГЕРБ да не пипат Конституцията

18.09.2020

2126 35
Прокуратурата се похвали, че изземва още ритони на Васил Божков

16.09.2020

Обновена

3705 38
КПКОНПИ атакува свързвани с Божков, Василев, Прокопиев, Арабаджиев

14.09.2020

Обновена

1881 21

Коментари

mull

О, да, мъ тва е Дани бе!

Достатъчно.

mustak

Барни Ръбъл мяза на вампир с тая шита от жена му маска.

 

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Интервюираният Барни е очаквал Божков да е в Бедрок, та да го хванат двамцата с шефа си Фред Банкянстоун.Да му теглят един лобут и да го тикнат в дрънголника.Ама не би.Е, поне го ограбиха...

PlaNed
снимка на PlaNed

Данаил Кирилов е изненадан, че Васил Божков не е в Абу Даби

Да не са започнали снимки на нов сезон на "Къде е батко?"

 

Epikur

 

 Не виждам нищо изненадващо, че е изненадан.. Ако има малко (съвсем малко) самокритичност в характера си, трябва да е изненадан, че е министър в България. Далеч по-достойни бяха думите на един бивш негов колега който заяви: "Ега си държавата, щом аз съм и вицепремиер!"

 

 

 

Хумангоид

В погледа му има нещо... сякаш току-що пред него е изникнал "Пришълецът"?

майор

По принцип в погледа му нема нищо...

Обаче за конкретния случай си прав ☺️

geni1

Това на лицето на Барни реклама на маска ли е или така си ходи човека с наморник ?

 

Много ли хапе ?

Завалишкия, жал ми е за него, как гледа само !

 

 

Under_My_Thumb

Румен Петков - Rumen Petkov

4 hrs · 

https://www.facebook.com/RumenPetkovOfficial/photos/a.1484826478225256/3900296996678180/?type=3

 

До главния прокурор, един друг и още двама.
1. На кого е дворецът?
2. Кой живее в него?
3. С какви средства е построен?
4. Подозирам, че един от живущите не плаща наем (по навик)....

hawk

Няма да му лесно на Борисов,още един математик.

един интелектуалец

Онези двамата не бягат от правосъдието. Ако имаше правосъдие у нас, щяха да се разточат едни свински черва от 1989 г. та чак досега и щеше да блесне в кристалната си яснота това, което витае в общественото съзнание - че всички са маскари. И ако имаше правосъдие, щяха да го отнесат не само Божков и Василев, ами и всички останали, които са им давали зелника и са участвали в яденето му. Според заслугите си. Но у нас няма правосъдие, а репресивен апарат. Не го е страх Божков, че ще го съдят. А че няма да стигне до съда.

Курти влезе

"Учудването е мъдростта на глупака"

YMCA

Барни знае ли, че Абу Даби е столицата на ОАЕ? Там са съдебните власти и правителството. 

Доц.Трътлев

Пекинската патица не е сама. Имат си и паток.

Lerin

Василев определено постла пътя за бягства в чужбина с чужди милиарди в джоба!

Влез или се регистрирай за да коментираш