Quantcast

Медия без
политическа реклама

Борисов: Уважавам Слави Трифонов за силата на духа

И Бойко, и Татяна са същите като жълтите вестници, реагира на коментарите лидерът на ИТН

28 Авг. 2021Обновена

Събота е и Бойко Борисов се появи в обичайното си директно фейсбук включване. Днес празнува рождения ден на ГЕРБ-Перник и разбира се, тегли реч пред съпартийците си. 

"Това, което виждам в момента, не се гледа в правилната посока. Трябва да изпитваме уважение към силата на духа на колегата Трифонов. Не да обсъждаме как изглеждал, какъв бил цветът на кожата му. Като прочетох какво пишат за здравословното състояние на Слави, много ми домъчня. Ей така пишеха и като се развали колесникът на правителствения самолет и после като влязох в болница ", каза Борисов. Той за първи път обсъжда публично здравословното състояние на Трифонов, който рядко се появява по телевизия, а публично на практика не. Изразявайки уж възхита към Трифонов, всъщност Борисов специално акцентира върху проблемното състояние на лидера на ИТН.

"Но това, което каза снощи Слави, беше интересно. Така, както беше при мен едно време, сега клечат при Слави Тифонов. Кога разбрахме, че Христо Иванов и Мая Манолова се били при него? Нали щеше да е прозрачно? Чак снощи разбрахме.", отбеляза лидерът на ГЕРБ.  

"А сега се канят да изхарчат половин милиард лева за избори", каза Борисов, без да обясни как прави тази сметка. "На Радев не му било удобно да има избори две в едно. А едно време на нас удобно ли ни беше да правим референдум и президентски избори?! Но ги направихме, хем се отрази на ГЕРБ", припомни си под аплодисментите на съпартийците Борисов. 

"Преди няколко месеца казах - тея няма да направят правителство. Целта е Радев да управлява безконтролно. И това се случва. Сега ще му актуализират бюджета, за да има да харчи и да създаде проблеми на следващото правителство. Нали нямаше пари? Нали всичко сме били изхарчили?! Получиха си постъпленията от данъците през юни, щото през март ги отложихме, и сега ще актуализират. Че и консервативната ДБ подкрепя този социалистически бюджет", продължи лидерът на ГЕРБ. 

След това Борисов се прехвърли на темата с мигрантите  и подчерта своите заслуги през бежанската криза от 2015: "За какво им е армия на границата? Ще стрелят по бежанците ли? А аз едно време веднага отидох в Брюксел и ги убедих, че сме трайна външна граница на ЕС. Манфред Вебер, Виктор Орбан, Дейвид Камерън, Урсула фон дер Лайен! Всички дойдоха на границата, а аз донесох 360 милиона от Брюксел. Сега щели да вземат пари от бюджета. Да вземат, да харчат грешни пари. Нови центрове за бежанци щели да строят. А при нас имаше нулева нелегална миграция!". Според обичая си за мигрантската криза от 2015 г. Борисов разказа само онова, което му отърва и пропусна как връшаще политически бежанци от Турция обратно на Ердоган, как Сърбия пропищя от нелегалните мигранти, които влизат от България, как Динко и подобни дебнеха за мигранти. 

Накрая Борисов пожела на ГЕРБ-Перник, който празнува 14 г., да го поканят и на 24-ия си рожден ден. ГЕРБ-Перник рапортува, че ще го направи. 

 

РЕАКЦИЯ

Няколко часа по-късно Слави Трифонов отвърна на коментарите на Борисов. "Виждам, че Бойко Борисов в коментара си за снощното ми интервю е загрижен за моето здравословно състояние. Това е толкова мило. Така се разчувствах. На миналите избори Татяна Дончева беше загрижена за моето здравословно състояние. И тя, милата, е толкова състрадателен човек. И Бойко, и Татяна са същите като жълтите вестници и сайтове. И те, милите, от години са загрижени за моето здраве и това е прекрасно. Постоянно живея с мисълта, че има хора, които ме обичат. Спокойно бе, хора, добре съм, справям се и дори леко да настина, веднага ще ви информирам, за да не се притеснявате", е написал Трифонов в профила си във "Фейсбук".

 

Още по темата