Quantcast
Борисов: Протестът срещу мен е сглобен, а сценаристите му са ми ясни | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов: Протестът срещу мен е сглобен, а сценаристите му са ми ясни

Премиерът ще отвори пак баровете и дискотеките, ако оперативният щаб не убеди скептиците в публичен дебат, че коронавирусът съществува и е опасен
Обновена
18 493

Отново има сценарий за дестабилизирано на България, но ние ще продължим да водим страната по пътя й към сърцето на Европа. Яростта на нашите опоненти идва заради това, което очакваме днес да се случи. Когато влезем в Банковия съюз ние ще бъдем сред най-успешните държави – в Европа на първа скорост. Тогава няма да могат да фалират банки, хората ще плащат по-малко за лихви за кредитите си и ще се вдигне кредитният рейтинг на страната ни. Нека противниците на това да разберат, че няма хубав бой, като си свиеш юмрука, трябва да знаеш, че и от другата страна има юмрук.

Posted by Boyko Borissov on Thursday, July 9, 2020

В почти едночасов монолог пред медиите, след който не бяха разрешени въпроси, премиерът Бойко Борисов обвини президента Румен Радев и лидера на "Да, България" Христо Иванов, че са в дъното на добре подготвен сценарий, който цели свалянето му от власт. Борисов, който обича да се представя като жертва, въпреки че държи почти цялата власт в страната повече от 10 г., не обели и дума за оставка, въпреки че от снощи започнаха протести срещу управлението му. Катализаторът им бе акцията на прокуратурата в президентството и последвалият арест на съветници на Радев. Борисов даде изявление в Министерския съвет, до него седеше вицепремиерът Томислав Дончев.

Според Борисов, противниците му искат да провалят влизането на България в Еврозоната и да бъдат омаловажени успехите му в тази посока. "Много ми е мила държавата. От глупост ще бъде разрушено направеното с толкова труд", твърди той. Очаква се довечера да бъде обявено, че България ще бъде поканена да се присъедини към чакалнята на еврозоната. Решението за това беше взето вчера и не е ясно как може да бъде провалено от протестите в страната. Още повече, че точно Борисов отложи кандидатстването за чакалнята преди няколко месеца, докато "не се постигне обществен консенсус".

 

Скандалът в Росенец е добре обмислен и режисиран сценарий,

 

смята премиерът. Преди два дни лидерът на "Да, България" Христо Иванов и негови съмишленици направиха опит да слязат на брега до лятната резиденция на Ахмед Доган, но бяха грубо избутани от служители на НСО.

"Христо Иванов, който е видимо публична личност, ми беше министър, видно отива там с цел. Абсолютно не го виня за тази случка. Дебаркира с лодка като Ботев, със знаме. Сабя май не носеше. Как е посрещнат?! Бутат го, за да го изкъпят. Виждат, че снимат с камера. И пак го избутват! Там е ВИП-ът, който охранява НСО. Тези хора са дошли с цел, няма никой - охраняемият ВИП го няма, не лежи на пешкир. Камъняк, пущинак, а те го хващат и го бутат във водата, за да се върне и да не е на плажа. Нищо не налага подобни действия на гардовете. Какво прави Христо Иванов после? Качва се на колата и отива да подкрепи човека, който назначава тия гардове. И казва, че ще държи Борисов отговорен? За кое? Президентът Радев 4 г. ръководи НСО пряко и е отговорен за нея. Президентът носи лично отговорността за шефа на НСО и за подбора на кадрите в службата, обучението им, квалификацията им и пр.", възмути се Борисов. Факт е, че президентът назначава шефа на НСО, но кого ще охранява службата се решава от тричленна комисия, в която двама от членовете са подчинени на премиера Бойко Борисов. Те предлагат на шефа на НСО лицата, а той трябва да има много солидни аргументи, за да откаже.

"Ние сме управляващи, а всъщност се държим като опозиция. Защото те са много добре организирани за разлика от нас", смята Борисов, като няколко пъти заяви, че е разпоредил на МВР да бъде "максимално нащрек" и подготвено, за да не се получат провокации. Репликата е по повод на готвеното масово "ходене на плаж" в събота край Росенец.

"Сценарият продължава. Защо не се постави въпросът за охраната на Ахмед Доган преди, а точно сега? Сега искат да изкарат, че ГЕРБ и ДПС работят заедно. Аз винаги съм им благодарил, че ни подкрепят в законодателството. 2016 г. още Валери Симеонов е настоял да се свали охраната на Доган, не е свалена. Питат ме защо Делян Пеевски е охраняван? Решихме още в понеделник на комисията на НСО да се събере и да реши за охраната на висшите лица, които да бъдат пазени", допълни премиерът, влизайки в противоречие с думите си, че всичко в НСО се диктува от президента, а не от него.

От думите му стана ясно, че срещу Пеевски е било подготвено покушение със снайпер и затова НСО го охранява. Според него заговорът е бил налице по време на атаката с гранатомет срещу бившата барета Алексей Петров. Неуспешният атентат срещу него бе извършен през 2015 г. По същото време МВР е разкрило, че е бил нает апартамент с "пряк изстрел" със снайпер към Пеевски. Полицаите му показали и схемата.

По случая с неуспешния атентат срещу Петров, през май миналата година Софийският градски съд осъди на 15 години затвор украинецът Роман Логвиненко. Именно той бе обвинен, че е дал на сънародниците си Артьом Темпински, Максим Чорний и Йевен Балков 200 000 евро, за да извършат нападението. Снабдил ги и с двете коли, с които те избягали след атентата. Тримата изчезнаха и от тях няма и следа и до момента, независимо от твърденията на прокуратурата, че ги издирва с червена бюлетина на Интерпол. Логвиненко бе обвинен като организатор и подбудител, но съдът го призна за виновен за помагач.

Борисов смята, че НСО трябва да пази единствено трима висши държавници - президента, председателя на парламента и министър-председателя.

"Нито съм ходил на зимните, нито на летните сараи, но много от протестиращите в момента лидери са го правили", отчете се Борисов.

Той отиде още по-далеч, като обяви, че с

 

протестите се заплашва етническият мир в България

 

и че едва ли не страната щяла да попадне под "робство". Не се разбра чие е робството и от кого точно трябва да се пазим. "Легитимно избрана съдебна власт по всички правила. Да ги обиждаш с такъв език и такива думи и да се наричаш обединител на държавата! Но и това съм готов да простя. Така навремето България е паднала под османско робство. Болярите, феодалите са се изпокарали и в един момент, като са се огледали, и айде 500 г. робство", каза премиерът.

Протестите ще увеличат заболелите от коронавирус в страната, смята още Борисов. Той дори обвини президента Румен Радев, че с поведението си снощи, когато излезе при протестиращите, "безотговорно" разпространявал коронавируса, защото не носел медицинска маска. От думите му излезе, че на вчерашния митинг пред сградата на президенството е имало поне 12 000 души, повече отколкото на мачовете, където публиката масово се зарази. 

 

Премиерът постави скандален ултиматум:

 

“Ако щабът не направи още днес публичен дебат за коронавируса, пускам пак дискотеките и баровете! Защо да унищожавам бранша, след като най-висшият орган - президентството, казва, че не трябва да се спазват мерките и дава личен пример за това! И след това да се знае, че с поведението си президентът е допринесъл за разрастването на епидемията. Защо аз да нося отговорност?!”.

Премиерът непрекъснато си противоречи в това дали слуша препоръките на щаба или не, като последно призна, че щабът иска всичко пак да се затвори, но той не разрешава. Днес той за пореден път унижи НОЩ с думите: “Сега им се накарах и им казах, и на Мутафчийски, и на Кунчев, и на Кантарджиев (когото премиерът нарича Кантраджиев - б.р.). Направете публичен дебат днес, поканете всички, които считат, че няма коронавирус, че това е конспирация, че е напълно безопасен. Поканете медиите и медицинските лица, спорете. 40% от населението считат, че това е безобиден вирус. Ами ако е така, значи отваряме наново. В същото време обаче излизате и казвате, че се увеличават заразените. Ами естествено - 5000 души като са един до друг без маски, ще се увеличат сега! Как отидоха в Стара Загора, като направихме мероприятие, и ни глобиха всичките. Сега ще посмеят ли да ги глобят?! Ние сме управляващи, но всъщност се държим като опозиция!”.

Премиерът не пропусна пак да се изкара най-глобяваният политик. “Каква е разликата между една дискотека и снощното масово събитие на президента Радев, понеже то е изцяло продиктувано от него, ако си мислите, че е спонтанно. Колкото повече са били, толкова по-тежко трябва да им е наказанието! Мен как ме глобиха, че съм се навел да целуна иконата в Рилския манастир. 300 лв!”, ожали се той.

За публичен дебат за коронавируса настояват хората като доц. Атанас Мангъров, които омаловажават опасността от болестта и са против всякакви ограничителни мерки. Самият Борисов включи тези хора в създаден от него медицински съвет и даде легитимност на техните мнения. Впоследствие многократно предприемаше действия, които бяха в разрез с препоръките на НОЩ, като пускането на публика на мачовете, организирането на балове, отварянето на барове и дискотеки, но отказва да поеме отговорност за това.

 

 

Борисов се ожали и от действията на прокуратурата.

 

"За всеки сигнал ме разкарват като панаирджийска мечка",

 

оплака се той. За последно прокуратурата го разпита по повод на есемесите му с хазартния бос Васил Божков. Тя разследва и скандалния запис, в който глас, приличащ на премиерския, нарежда държавните органи да ударят неудобен за него бизнесмен и обяснява как прокуратурата ще повдигне обвинение на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев за къщите за гости. Самият Борисов призна, че записът съдържа автентични негови реплики, които обаче били сглобени. Прокуратурата проверява и снимките от спалнята на премиера, на които се виждат пачки с евро и кюлчета злато. Въпреки "прозрачността", с която главният прокурор обича да се хвали, прокуратурата не е разпространила информация по тези разследвания.

210

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Протестиращи строшиха прозорци на офис на ГЕРБ в София

21.11.2020

Обновена

6595 60
Под 1/3 от българите одобряват анти-COVID мерките на правителството

20.11.2020

744 10
Т. Дончев: Изкуството е да се движим по ръба на бръснача

08.11.2020

1954 26

Коментари

Страници

дрибъл

 

 

 

                               Блажени са вярващите ...

Светозар

Достъпът до акваторията около "летните сараи" на Ахмед Доган в парк "Росенец", е блокиран.

Това става ясно от публикация в сайта на Ръководството на корабния трафик - Черно море, за която съобщи специализираното морско издание maritime.bg Според публикуваното предупреждение забраната е наложена в 21 ч. снощи и важи до 21 ч. на 15 септември.

Координатите, обявени в сайта на Ръководството на корабния трафик, очертават широк периметър в залива пред парка "Росенец", който е забранен за плаване, заставане на котва, риболов и водолазни дейности.

Забраната идва само три дни след като председателят на партия "Да, България" Христо Иванов достигна с лодка до плаж - публична държавна собственост, в непосредствена близост до сараите на Доган, но бе посрещнат от гардове на НСО, което със сила го върнаха във водата.

Веднага след това във фейсбук беше организиран протест "Масово ходене на охраняем плаж", в който участие са заявили до момента над 5 хил. души, а повече от 26 хил. са заявили интерес към събитието.“

dnevnik.bg/bulgaria/2020/07/10/4089562_dostuput_po_voda_do_letnite_sarai_na_dogan_e_blokiran/?ref=home_NaiNovoto

zumer

Ще ни разкаже от къде са еврото и кюлчетата в нощното Му шкафче 😁.

... Ще затяга мерките, ще ни вкарат в кушарите....

... Ще Му викат мутра, искат оставката Му, ще види народа кон боб яде ли?

Оставка!!!

rki

*

rki

гълта, гълта!

дано не се задави милия.👍

Тартамут

Гъл гъл гъл  и не повръща.

Аз де

Борисов: "Оставете простака да си говори!..."

 

И си говори, говори, говори, говори.....

 

😆😆😆😆

bay Dragan

Вие май забравихте голямото крадене на ДПС и ГЕРБ при къщите за гости ! А " Артекс" и ГЕРБ политиците - проверете им ЕсЕмЕс - ите и разговорите. Кредитите за Шишко от държавната банка ? Държавните бонуси за Доган...  

И всичко това се замете под хасъра. 

Sine_metu

Гледайте пантомимата без звук. Не ви трябва цирк

жана д'арк
снимка на жана д'арк

Монолози на вагината. В петък сутрин този етюд е труден за преглъщане.

Тартамут

Аз пък предпочитам на 5та скорост с 90км/ч от колкото 1ва скорост с 7 км/ч и прегрят дигател.

rki

е поне официално обяви, че управлението Му се крепи само и единствено на средния пръст на депесето, дълбоко заврян Му отзад.

ivan4o.I

Изказването/становището на ББ е объркано и не подлежи на анализ. Ако не друго, той е тотално изхабен и трябва да се оттегли (оставка). Но и след това златен пръст ще управлява задкулисно или по открито Б-я. Лошото е, че масата етнически българи се стопява неудържимо, малко се раждат.

Nickname186

шехеразада му е казала да се прави на Хитлер

binich

Обичайният тюрлюгювеч. 

тютюн

Как ще се обобщи тази реч?

Несъзнателно почнах да не слушам.

Не е ли налице необходимост от принудително лечение? 

Аз де

Добре, че си има и работа днес (както обяви още в началото на тази.... инквизиция), че иначе може да си лафи така до довечера, че и оттатък.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Жалка картинка! Поне, сред всички лъжи, си призна, че можели "да го върнат към мруците"

Slex

Борисов стигна и до световния мир, работата е сериозна.

de_Ruyter

Гледам, че опорката за НСО и кой определя там охраната продължава, та да вметна... Буда, не се пени, осъден си от български съд, че си лъжец. Никой не ти вярва. Дори Цецо!

 

😂

Тартамут

Току що заплаши протестиращите със саморазправа от страна на шпиц команди на герб 

жана д'арк
снимка на жана д'арк

Знаел им бил потеклото. Дали знае и за потеклото на Слава, която била имала дядо, който 45 години не е работил в знак на протест срещу комунистите. Лежи по гръб дядото на Слава и чака баба й да го храни, щото той протестира. А бе, забавно е, ама туй, че Баце знае, че най-ужасната пандемия предстои леко ме притесни. Дали пък Той не управлява световната пандемия?! Малей, няма такава простотия, няма и не може да има.

rki

в момента публично се моли на сополя и шиши да не Го оставят, щот иначе правителството Му пада.😂

hamer

Е няма по-конспиративна държава в света! Тук се вихрят конспирация след конспирация, ЦРУ ряпа да яде.

de_Ruyter

Лъжа: 

 

"Питат ме защо Делян Пеевски е охраняван. Решихме още в понеделник на комисията на НСО да се събере и да реши за охраната на лицата.

НСО трябва да остане да пази тримата - президентът, председателят на парламента и министър-председателят, смята Борисов.

2015-та ГЕРБ и ДПС промениха закона, за да могат да се охраняват и ДРУГИ лица! Малката ирландска пастирка не наложи вето, макар, да беше призоваван от всички десни. 

 

Лъжец. 😂

Аз де

А Мариус Куркински и "приятелят" му К.Донев ряпа да ядат с техните скучни монолози....

Slex

Току що самият Борисов го каза: "Камен Донев продължава по няколко часа. И аз мога".

 

В интерес на истината има бъдеще в стендъпа.

скайспирит

Не е много адекватен и е в паника, въпреки пехливански навитите ръкави в Гранитна зала - най-официалното място в Министерски съвет. До момента:

 

1. Лични нападки срещу Радев, защото няма аргументи

2. Публично признава, че ДПС го е стиснало за т.0пките. 

noooo1

БайХ е напълно неадекватен.

rorik

Хи, хи  !

Баце е готин.

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш