Медия без
политическа реклама

Борисов пак яхна джипката по инспекции

Изпращаме успешна година: от папата до Белия дом - най-важните хора в света дадоха оценка за България, каза премиерът

23 Дек. 2019Обновена

Изпращаме успешна година, с голям ръст на икономиката, стабилни финанси, с трайно повишение на доходите. От папата до Белия дом най-важните хора в света дадоха оценка за България, имаме етнически мир, а регионите са в растеж.

Posted by Boyko Borissov on Monday, December 23, 2019

Премиерът Бойко Борисов отново яхна джипа (отново без предпазен колан) и отиде на оглед на път. Този път обект на неговата инспекция бе пътят Кричим - Михалково, а в автомобила с Борисов бе зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. На пътя пък ги чакаха шефът на АПИ Георги Терзийски, областният управител на Пловдив Дани Каназирева, началникът на Областното пътно управление Пламен Райчев и изпълнителите на 37-километровата отсечка. 

"Нанков, помниш ли тук к`во беше - едвам се завиваше. Ужас - каза Борисов на министъра и след това, сочейки отстрани, обясни: "Е тука да може пешходците отстрани да си минат спокойно. Тука много добре е станало, тука, който е минавал... Гледай, цялото Михалково... От коя партия е кметът, бе, знаеш ли, че не се сещам? И на кмета на Девин, и на Михалково им напра`ихме изборите с тея пътища...`сичките приказвате - ама е т`ва тука, не мо`еше да се разминеме с колите. Браво, това е много добре напра`ено!"

После, когато слезе да се здрависва с хората от Михалково, Борисов най-сетне се запозна с кметицата, която му се представи, че е от ГЕРБ и той се зарадва. 

"Весели празници, но все пак ще мина да го видя до края (пътя), че съм мнителен", каза той.

След това бе спрян от репортери, които го попитаха защо е там, а той отвърна: "Е, вие не знаете ли защо сме тука?"

Запитан каква година изпращаме, Борисов се спря малко по-нашироко:

"Изпращаме успешна година, с голям ръст на икономиката, стабилни финанси, повишение трайно на доходите. От папата до Белия дом най-важните хора в света дадоха оценка за България. Етнически мир. Регионите са в растеж - виждате Родопите, Северна България, големите инфраструктурни проекти се строят - магистралите, метрото, жп линиите, пречиствателните станции. Плюс, ето виждате - всичките кметове са получили, ама искат и още. Заводите работят, 100 тира на ден минерални води се изкарват от тука само - 7% ръст. Избори минаха няколко успешни за нас. Друго к`во да ви кажа?".

Реконструкцията на пътя Кричим - Михалково започна през май 2019 г. В пловдивския участък са ремонтирани 15 км от Кричим до яз. "Въча", където е границата със Смолянска област - старата настилка е премахната, на места са извършени уширения до 3 м чрез направата на подпорни стени и конзоли над реката. След това е положена нова асфалтова настилка с хоризонтална и вертикална маркировка. Поставена е предпазна мрежа на участъците със свлачища.

Докато пътуваха премиерът се зачуди колко ли време ще мине пред да бъдат откраднати "котешките очи" (светлоотразителните елементи) от новите мантинели.

"Да видим мантинелите колко време ше издържат и колко време нема да им откраднат котешките очички. Я виж коя дата сме днеска и да запомниме и да видиме колко време ше изкарат, преди да им откраднат ей тея - червените, дето светат вечерно време и очертават мантинелите и помагат за движението".  

"На "Хемус" помните ли 5 часа издържаха и почнаха да ги свалят" - включи се министър Нанков. 

"На "Хемус" 5 часа, а на Ришкия проход не остана нито едно. И к`во ги пра`ат, аз не знам тея. За к`во са им? Що ги `зимат? Ей с`а - навсякъде има - вечерно време т`ва, като светнат фаровете, става като самолетна писта. И почват да спират (с колите) и да ги свалят...Не мога да си го обясня това".   

"Над 30 км мантинели пазят дерето. Рудозем - Ксанти е изключително важен пункт. ТИР след ТИР вървеше по този път. Докато другите бърбориха, ние сложихме мрежи, за да няма срутище като дойде пролетта. Изнесе се стотици хиляди тонове скална маса. Скалата пак ще пада, но въпросът е да не пада на пътя", уточни премиерът.

"Дано паднат дъждове, че вижте колко са празни язовирите", каза още той.

Инспекция на ремонта на третокласния път III-866 Кричим - Михалково – Смолян

Posted by Boyko Borissov on Monday, December 23, 2019

 

Ключови думи:

Бойко Борисов

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

Блинкен обеща на София и Киев защита в Черно море

15 Апр. 2024

САЩ изпращат тежка инспекция на база Граф Игнатиево заради F-16

14 Апр. 2024

Гайтански-Вълка искал сам да си събори сградата

14 Апр. 2024

В понеделник ще е до 33 градуса, а в събота - на места сняг

13 Апр. 2024

Заплашеният Йоловски се оказа съветник на служебeн министър

14 Апр. 2024