Quantcast
Борисов не ще да се говори за войни | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов не ще да се говори за войни

Премиерът нареди бързо разчистване на боклуците под моста на магистрала "Струма"
1 555
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

"Прегледах пресата днес - "сблъсъци", "войни". Не воюваме с никой. С никой по никакъв повод не сме нарушили добрия тон. Никога." Това заяви премиерът Бойко Борисов в началото на заседанието на Министерски съвет в продължение на вчерашните събития - изявлението на президента Румен Радев, че снема доверието от правителството, и последвалите коментари. 

"Оставям на съвестта на всеки, който го прави, да продължава - това си е негова работа", добави Борисов. В сряда той обясни, че доверието към правителството се дава от народа, не от президента, и намекна за ревност, като заяви, че никога не е искал да става държавен глава (въпреки че поне два пъти през годините е казвал тъкмо обратното).

 

Премиерът нареди на министъра на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро, да се заеме с отпадъците под моста на магистрала "Струма", които горяха миналата година и предизвикаха огромен пожар. "Пратил съм главния секретар лично. Тези негодници където се укриват, дал съм указания. Това трябва да се приключи днес", отсече премиерът.  

Нарежданията на премиера са по повод информацията, че под виадукта на автомагистрала "Струма" край Дупница все още стоят отпадъците на частната фирма и тя продължава да работи.

Вчера екоинспектори се опитаха да връчат на собственика на депото за вторични суровини заповед за спиране на работа, но не успяха да го открият. 

Още

Борисов: Сделката за F-16 укрепва връзките със САЩ

10.02.2020

Обновена

2844
Борисов: Зелената сделка е голям проблем за България

06.02.2020

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

2090
US департамент пред СЕГА: Имаме достоверна информация за Миталов