Quantcast
Борисов: Има половин милиард бонбонки за Северозапада | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов: Има половин милиард бонбонки за Северозапада

Тези немски бижута ще правят електроника за водородни автомобили, обясни премиерът за заводите във Враца
Обновена
10 966

Най-лесно е да направиш провокация. Трудното да е построиш път, да докараш инвеститори, да се открият работни места, да се вдигне стандартът на живот. Във Враца бяха изцяло реконструирани залите за волейбол и лека атлетика, направиха се тренировъчни игрища и модерно осветление на стадиона, изградени са най-модерните заводи и пречиствателна станция, санирани са жилищни сгради, ремонтирани са основните пътни артерии на града, както и училищата и детските градини. Със завършването на пътя Ботевград - Мездра съм сигурен, че инвеститорският интерес към региона ще стане още по-голям.

Posted by Boyko Borissov on Monday, July 27, 2020

На фона на ежедневни протести срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев, премиерът Бойко Борисов отново потегли с джипката. Днес пътят му мина през Враца, където посети спортна зала и завод за автомобилни части. На задната седалка бяха регионалният министър Петя Аврамова и кметът на града Калин Каменов, а турнето по традиция беше излъчвано на живо във фейсбук от правителствения пиар Севделина Арнаудова. Последва и второ видео - от инспекция на строящия се ЛОТ 2 от пътя Мездра-Ботевград. 

Първо премиерът инспектира наскоро ремонтираната спортна зала във Враца. Пред волейболното хале, където паркира премиерската джипка, от рано се бяха събрали много хора в очакване на Борисов. "Това протестиращи ли са", попита той с нотка притеснение в гласа. "Не, това са подкрепящи", отговори кметът на града Калин Каменов. "Ние като видим много хора и почваме...", засмя се от своя страна PR-ът на премиера Севделина Арнаудова.

Събралите се граждани аплодираха Борисов, щом слезе от колата. След като премиерът разгледа волейболната зала и се запозна с женския и мъжкия отбор, той разговаря с няколко човека навън и отново се качи в джипа. Тримата с кмета и регионалния министър Петя Аврамова се отправиха към новоизграден завод до Враца. "Знаеш ли кога двата завода, защото и двата са много големи, се съгласиха да дойдат тук? И този от Кърджали - "Тесла". Знаеш ли кога се съгласиха? Да ти кажа ли? Когато им казах, че пътят Ботевград-Мездра ще стане 4-лентов. В момента, в който видяха, че Петя Аврамова подкара багерите, те стартираха", разказа премиерът.

Той обясни също, че целта на грантовете от Европа е именно развитие на по-изостаналите региони като Северозапада, където пътната мрежа не е в добро състояние. "Затова са тези 200 млн. евро. Това са около 400 млн. лв., които са грантове, които получаваме - бонбонките, както ги наричат в Брюксел. Тези близо половин милиард са бонбонки за този регион", каза Борисов. Той попита и колко санирани блокове има във Враца, а кметът отговори, че са 40 и още 140 чакат финансиране. "Ако не беше тая коронавирус, сега дефицитите са ужасни. А като ви слушам кметовете все едно няма криза. Само викате "дайте"!", направи забележка премиерът.

Пред завода, който Борисов разгледа, отново го чакаше голяма група от хора, която го посрещна с аплодисмени и скандирания "Бойко!". "Какво прайте, бе? Много сте гласовити!", възкликна премиерът, а една жена го увери, че "всички сме твои хора". После министър-председателят разгледа халето и се запозна с процеса на производство. След няколко минути Борисов отново излезе, за да говори пред граждани и журналисти. "Правим работни места за Северозапада, пътят Ботевград-Мездра. Ще започнем и Монтана-Видин", похвали се той. "Ама вие имахте вариант 10 години преди това да построите този път", прекъсна го в този момент жена, която беше дошла на събитието. В този момент няколко мъже, симпатизантите на ГЕРБ, ѝ се нахвърлиха с викове: "Как преди управление ще се построи, бе, госпожо? Орешарски защо не го построи? То така става..."

После Борисов пак се качи на джипа и потегли на фона на аплодисменти. "Аз мисля, че на всякакви провокации, хората най-добре се справят вместо нас", изрази мнение пиарът Арнаудова. "Те искат да се сбият, да направят провокации. Това е най-лесното, бе. Ама завод да направиш. Ей в тези ями и дупки след един месец ще стане пътя. Това е следващия, който ще открием, завод. И то бижута немски. Тука се произвеждат електрониката, която движи автомобила. Тя става за водородни автомобили, за електрически, за всякакъв тип автомобили", заяви премиерът.

След още няколко минути в джипката, Борисов остави кмета Калин Каменов на бензиностанция край пътя. "Мисля, че видяхте колко много доволни хора има", каза кметът на изпроводяк и добави: "България не е само София". "Ама то и в София има доволни - от тангентите. Демокрацията е така, не могат да те харесват всички", обясни му премиерът. 

ПО ПЪТЯ

Премиер и регионален министър прехласнато коментираха и течащия ремонт на пътя Ботевград-Мездра. Борисов нееднократно изрази възхищение от новите самосвали и машини и сложния начин, по който се прокарва трасето. "Ето това е дефилето -  всеки ден се взривяват тези скали:взривяват, изриват, взривяват, изриват, взривяват, изриват. На Валери Симеонов му обяснявах как се яде дефилето – дялкат, дялкат, само скали, прекрасна красота е България, но да не строиш път на нея", умили се от трошачките Борисов. Въпреки шума Борисов спира почти пред всяка машина. "Как е, ше ходите ли на протестите", обръща се към всеки работник по трасето Борисов. Никой не си признава за протести. "Нема време, работят, има само работа. На центъра да си протестират, да правят каквото желаят", отвръща отговорник от името на работниците. "Ама ако правят каквото желаят, затова нема път тук", парира Борисов. "Двете неща не трябват на едно място, или требва работа, или само протест, иначе не върви", приключва темата работникът. 

"Аа, бършеш багера, обичаш си го, да  си ми жив и здрав", подвиква на друг работник насред шума Борисов. "Представи си всички тия багери да протестират, тогава вече ше избегаме...На Валери ше му се обаждам, щото той се в Слънчев бряг, Бургас - се там на равното. Да види тук какво е направено", пак се присеща за коалиционния мир Борисов. Внимнието му привлича млад работник, който прави дупки за взривовете. "Правиш дупките - на колко годидни си? 19. Нали тоя път ше е за тебе. 19 години и караш тая машина, ма имаш книжка, всичко, да си ми жив и здрав. Викат -  младите хора. Нали го правим за младите хора. Затова комунистите не са го правили, защото гледай за какво става въпрос", доволен е Борисов от строителните работи. Той не подминава и медиите, и многото включвания на живо от протестите. "Мен ми е чудно що не дойдат да се включват на живо. Включвайте се и оттам, но гледай за какво става въпрос", съветва Борисов. Лот 2 приключва 1 км след Лют Дол. С това се слага точка и на премиерското включване от джипката. 

89

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов погали крава и се похвали с още раздадени милиони

18.10.2020

Обновена

4476 31
Борисов се хвали с кредитния рейтинг на България от пън в гората

11.10.2020

Обновена

7837 69
Борисов: Работното ми място е по строежите

13.10.2020

6806 32

Коментари

Страници

Минувача
снимка на Минувача

Премиерът Бойко Борисов, който е на инспекция във Враца, където проверява с кмета Калин Каменов как се строят местни инфраструктурни проекти, заяви, че там се произвежда електрониката за всички немски автомобили, независимо дали са на електрически или на гориво, което гарантира, че винаги ще имат работа.

Борисов напомни, че не случайно е договорил средства за Северозапада от ЕС, защото за да дойдат инвеститори и да има работа, трябват пътища, по които да се стига до там. "Ние вече инвестираме, за да не чакаме докато дойдат тези пари. Ние работим сега", подчерта премиерът.

"Имаше блато, а сега стотици работни места. Това остава за хората", посочи Бойко Борисов.

Satchi

Тоя Минувач все копира на ПИК глупостите във форума ни.

А пък работодателят му Боко се хвали: "... ама завод да построиш" Освен че строи заводи, раздава нашите пари с широка ръка, а и европейските, които пак ние и децата ни ще връщат.

Оставка!

аман бе

"Премиерът Бойко Борисов... заяви, че там се произвежда електрониката за всички немски автомобили, независимо дали са на електрически или на гориво,..."

Я пак! На всички немски автомобили? Май сам не се усещаш каква глупост си написал? Даже и Вожда си да цитирате правилно не умеете!

ЛАФЪРДИЕВ

Минувачо, я вземи мини през 2010-та год. Щото ДянкоФФ и Бацито ти отказаха преките помощи за ТРИТЕ най-бедни региона в Европа.. Причината - отивали директно в регионите, не минавали през бюджета и те не могли да крадат от тях..

Та за тези 10 години към трите региона вече са и Плевен, Ловеч и Търново..

А сега си фани калкулаторчето па 200 милиона евро раздели на 6, след това на 7 години.. Да си видий как бонбончетата на прашинки захар се стопяват..

Льо Клер

Ама то и в София има доволни - от тангентите.

 

Тук ги знаем и поименно! 

Simplicissima
снимка на Simplicissima

А сега си представете:

бонбонките плюс работливите българи минус крадливите мутри

и ще получите една прилична, годна за живеене страна.

 

Но засега имаме един всемирен резил.

И Боко е неговият сурат.

Hasta la vista

Ми тоз е мръднал за година - две в странство и вече е забравил, че до оня ден е ходил в септичната яма на двора...

Forza NATO

Споко, това е той - хилядНикът, неуморимият трол-стахановец, единственият искрен фен на пеески освен ирена и николета.

 

Кунче-Раде-Комарницки-борец и, разбира се, милионер в чужбина. 

 

Честит нов ник!

geni1

Царят е гол ! - извикало едно малко момченце

Парите са наши ! На НАРОДА !

 

Оставка !

Съд !

Затвор !

Любомир Димитров
снимка на Любомир Димитров

Уф, свършват "мазнинките", започват "бонбонките"... Май както е тръгнало ще опрем до филията с мас и кофите с помия

маргаритка2

За врачани - бонбонки.

За Бойко - торта "СахАр".

 

Пак не е честно, Баце, и ти, Шехерезадо!

Джиджи

За врачани - бонбонки.

За Бойко - торта "СахАр".

👌

 

А "мазнинките"?! 😅

 

Вероятно ги къта, за всички, дето ше трябва да уволни, преди да стаде поста самият Той.  💋

Hasta la vista

Маргаритке, то хубаво за врачани да има бонбонки, ама на края да не получат само едни барабонки...Щото у нас бонбонките прасетата ги ядат...

hahobg

Абе има ли друг министър-председател в света, на който основната му работа е да си кара джипката? И Шехерезада да го излъчва постоянно в ефир. 💩💩💩

pasi

Малии, вместо да мета пишкира, той се тътрузи на държавни разноски да му се радват от герберското вероизповедания, строени край джипката. А някой рече нещо за нашите пари и мигом го "обгрижват" мутренските фенове.

О С Т А В К А! Мутри вън! 

Джиджи

Малии, вместо да мета пишкира, той се тътрузи на държавни разноски да му се радват от герберското вероизповедания, строени край джипката.

Ми то, добре че не требе да се строяват край некой фъркащ ВЕРТОЛЕТ или САМОЛЕТ ... 😆💩💨

 

 

Flamand

Тоя тюфлек не треаше ли да си подаде остафката?

Трябва и ще си я подаде - март 2021.

nottheone1

съвършено безполезен и още по-вреден лъжец. 200млн.€=390 млн. bgn. до почти 1/2 млрд. има цели 110 млн., което си е над 25 % от 200-та млн. €.

 

пп. герберунгелските кметове да снабдят клакьорчетата си с песнопойка с новата песен за банки.

jojo1989

Еха... това ми напомня на посрещането на първия държавен и партиен ръководител от трудови колективи! Какви времена бяха... не вярвах да се върнат, а те на, върнаха се... пак Го посрещат, пак е първи държавен и партиен ръководител, само дето сега се краде много повече, а се постига по-малко, а преди беше обратното.

 

BL.N.Lmt

🏴‍☠️🇨🇩☕️гр. Враца е на една ръка разстояние от София, след Враца до гр.Видин и гр.Брегово е пустош 🏴‍☠️🇨🇩☕️ за разлика от "шкафчето" премиера

Бойко Методиев Борисов "фрашкано" със  💶🏴‍☠️💰

"бали" от 500€ евро🍺🇨🇩
 

маргаритка2

Това запознанство - и с женския и мъжкия отбори, ми пълни душата!

 

Следващия път Кмета да фане юношите младша възраст да махат с цветя, че се излага!

BL.N.Lmt

Repost🏴‍☠️🇨🇩☕️

🏴‍☠️🇨🇩☕️гр. Враца е на една ръка разстояние от София, след Враца до гр.Видин и гр.Брегово е пустош 🏴‍☠️🇨🇩☕️ за разлика от "шкафчето" на Премиера на България Бойко Методиев Борисов "фрашкано" със  💶🏴‍☠️💰 "бали" от 500€ евро🍺🇨🇩

Хумангоид

Ботев Враца

Враца, България

Състав Календар

ДАННИ ЗА ОТБОРА             2009/20102010/20112011/20122012/20132013/20142014/20152015/20162016/20172017/20182018/20192019/2020

Зала:Спортна зала Враца

ПОСЛЕДНА СРЕЩА

СЛЕДВАЩА СРЕЩА

Няма насрочени срещи

Няма насрочени срещи

 

nottheone1

водородни коли, начи, с водород.

и с банкянски 💨💨💨.

volog2

"Отровното трио" вместо да се моли на синдикати и на всички да ги подкрепят за масова стачка - "всички вън", да вземе два-три трактора или 40-50 човека и да му запуши строежите с искането за "честни обществени поръчки". Като му спрат финансирането на обръчите, и ще си падне тулупа на мястото...

Джиджи

Споко. Най-сетне тя – Кьовеши ше ги оправи!!! 😂👏

 

Днес има конкретна информация по въпроса. Тук, в СИГА!👍👍👍

Nikolay Nachev

Комара още вчера с карикатурата си предвиди хода на Тиквата.

Като завикат хората "Оставка", Той започва "Доставка". 

жана д'арк
снимка на жана д'арк

Да се размяташ като онбашия в един от най-бедните краища на опосканата ни държавичка, в който хиляди старци чакат от доброволци да им занесат един хляб и умират забравени от Бог, откъдето младите бягат, а детски глас рядко се чува, да откриваш спортна зала и да разправяш как ще даваш половин милиард бонбонки за пътища и саниране на опустелите жилища, е не просто цинизъм, дума няма измислена за това безочие.

МАРИН69

Има. 'Хуцпа', ама е от евреите.

ЕМОКОМ

Имам предложение,

да се откажем от гражданството си в Република България,

ако всички се откажат - тогава ББорисов ще остане без народ и съответно без държава

 

Мисля, че държавата (Република България)

няма право да ни изгони от територията на която сме родени

и е длъжна да ни издава документи (лични карти, паспорти и др.)

само дето на тях в полето ГРАЖДАНСТВО - ЛИЦЕ БЕЗ ГРАЖДАНСТВО

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш