Quantcast
Борисов: И за ваксините ще се окажем най-прави | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов: И за ваксините ще се окажем най-прави

Инатът в политиката на никого не е бил в полза, коментира премиерът по адрес на президента
6 699

С 2,5 млн. лв. по ПУДООС в с. Стряма ще бъде изградена пречиствателна станция и канализация, които ще обслужват и огромната индустриална зона "Раковски" край селото. В момента територията на зоната е заета на около 85% и в нея са позиционирани основните бази на редица мащабни индустриални инвеститори в секторите логистика и производството. За да се осигури по-добра свързаност, през декември отпуснахме 600 000 лв. за изграждането на околовръстен път в с. Стряма, който значително ще улесни и работещите в зоната. Амбицията на ръководството й е да стане първата въглеродно неутрална зона в България.

Posted by Boyko Borissov on Sunday, January 17, 2021

Както обикновено през почивните дни, и днес премиерът Бойко Борисов е на път с джипката. Обичайната програма - "Подписахте ли се за последното увеличение на заплатите" (към учителки), "Те ще видят какво става в ЕС" (за критиките, че сме последни по ваксинации), бе разнообразена от избора на католически Раковски за дестинация. Там разговорът с домакините естествено мина през решението на президента Румен Радев да насрочи парламентарните избори на 4 април, когато е католическият Великден. "Да се надяваме, освен да се веселите, и да отидете да гласувате", отбеляза Борисов. "Организацията на изборните секции е проблемът, доста некоректно решение", оплакаха му се местните управленци. "В политиката инатът на никого не е дал полза", философски заключи премиерът.

Първата спирка на Борисов беше църквата "Св. София, Вяра, Надежда и Любов" в Стряма, строена с дарения от ГЕРБ, НИМ и пари от Министерския съвет. На паметна плоча на входа всъщност са записани имената на физически дарители, като на първите три места са Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Божидар Димитров. "Както казва Господ, няма малко и голямо дарение", обясни на отците премиерът.

Следващата спирка беше ОУ "Христо Ботев" в Раковски, където бяха строени учителки с погача. "Подписахте ли се за последното увеличение на заплатите?", попита ги Борисов. А на събраните хора обясни: "Ходя само там, където сме направили това, което сме обещали. А това е навсякъде".

Борисов е в компанията на социалния министър Деница Сачева и на здравния проф. Костадин Ангелов. В индустриалната зона на Раковски Сачева влезе в ролята на преводач, когато премиерът се разговори за противоепидемичните мерки с англичанин, представител на една от фирмите там. Оказа се обаче, че въпросната компания е ползвала само един месец мярката 60:40, тъй като тя не е работела за тях конкретно.

На Ангелов пък бе дадена думата да докладва колко проверки по тайно отворени заведения са направени. Стана дума и за ваксини. "На тези, които казват, че сме последни по ваксинация, искам да им кажа да изчакат два-три дена. И може би пак ще стане така, че както най-добре управляваме пандемията, ще се окаже, че проф. Ангелов е бил най-прав, като заделихме за всички ваксинирани и втората доза. Сега при нарушени доставки можеше да се окаже, че няколко хиляди човека са останали без втора доза. Не само, че не е нищо, а още по-лошо. Тъй че да ги оставим да се наговорят. Защото като видят след ден-два какво става в ЕС, друга песен ще запеят, не ми пречат", коментира по този въпрос Борисов.

Още

Ковид ваксините струват на правителствата над 41 млрд. долара повече

29.07.2021

Обновена

2782
22 000 ваксини "Астра Зенека" са пред бракуване
ДПС се загрижи кой ще влезе в кабинета на ИТН

25.07.2021

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

6306