facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов и Гешев се срещнаха с бащата на убитото момиче в Галиче

Премиерът обеща законодателни промени за по-тежки наказания за непълнолетни
2 894
 МС

Премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев се срещнаха днес с бащата на убитото 18-годишно момиче в Галиче. Родителят поиска по-тежки наказания за непълнолетни престъпници, какъвто е 17-годишният младеж, отнел живота на неговата дъщеря. 

В началото на срещата Борисов обеща, че неговата партия ще предприеме "няколко неща", едно от които са законодателни промени. Главният прокурор от своя страна се зарече, че от утре ще са информирани всички окръжни и апелативни прокурори да извършат анализ на лица, които са с повече от две дела. "Когато не се спазват мерките за неотклонение, да им бъде поискано задържане под стража. При нови случаи да бъдат предприети необходимите действия, за да не са на свобода такива хора", допълни Гешев.

"Обещаха ми всичко да направят, за да се прекъсне тази престъпност. Това не може и не бива да продължава, защото животът на много хора ще бъде унищожен. Той е нападнал възрастен човек, после и полицай, получил е само пробация. Ако беше наказан подобаващо, нямаше да има убийство и дъщеря ми щеше да е жива", заяви от своя страна почерненият родител Асен Руменов, цитиран от bTV.

Преди седмица народният представител Маноил Манев обяви, че парламентарната група на ГЕРБ започва работа по законопроект за изменения в Наказателния кодекс, които предвиждат непълнолетните извършители на тежко престъпление да не могат да се възползват от по-лека присъда, защото не са навършили 18 години. "Всяко едно престъпление се разследва и се назначават експертизи. Ако психиатричната такава покаже, че извършителят е наясно с това, което е извършил, и е бил в състояние да прецени какво прави, трябва да понесе полагащата му се наказателна отговорност", обясни Манев.

Ако бъде потвърдено, че убиецът на момичето в Галиче е 17-годишният Аксел, той ще лежи в затвора не повече от 12 години, защото е млад, въпреки че за такива престъпления Нaкaзaтeлният кодекс по принцип предвижда доживотен зaтвoр бeз право на зaмянa.

ДРУГА СРЕЩА

Премиерът и главният прокурор приеха днес в Министерския съвет и фенове на отбора "Ботев" (Пловдив), както и бащата на убития 28-годишен Тоско Бозаджийски в Солун след мач на гръцките ПАОК и "Арис". На срещата стана ясно, че Софийската градска прокуратура ще образува досъдебно производство, което ще бъде и под специален надзор на Върховната касационна прокуратура.

 

11

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Радев: Оставките на Борисов и Гешев са стъпката към честни избори

23.07.2020

ТАНЯ ПЕТКОВА

6975 84
Хазартният бранш протестира срещу лобистко законодателство

22.07.2020

892 13
Ужас. Изпадаме в идеен плен у противника

12.07.2020

ЯСЕН БОРИСЛАВОВ

11514 47

Коментари

Елемент Э
снимка на Елемент Э
Пълни лицемери. Нищо освен собственото им оцеляване не ги интересува.
whichone

няма исторически данни за друг такъв тандем. пожарникар/министър-председател+полицайче/главен прокурор.

Ураа

Тиквени и Гешефтарски шменти-капели. Винаги като стане нещо, се сещат, обещават и накрая пак- нищо. до следващия път.

MAPOH

А перхидролката какъв го дири там?

Звън®
снимка на Звън®

Перхидролката се именува Сийка. Има вид на игрива катеричка и се явява посестрима наГешев -  главния прокурор и милиционер на Републиката.  Отдавна се трудят заедно - бюро до бюро, легло до легло.  Наскоро  Гешев благослонно назначи прокурорката Сийка за своя говорителка. В Интернет има много нейни еротични снимки. На повечето от тях тя е карминена тога, под която е съвършено гола. 

Нафарфор

вампири отишли на "обяд". къде е новината?

Domi

С този може, а с черепахата с единият % от БВП .....пророка на "Религията на билетчетата"  не може.... само да не вземе да анатемосва нашата Тиква....

Чичо Гошо

И по 10 полицая да сложат в село, докато полицаите са клатик*рници, които при вида на повече от трима циганина на едно място, викат жандармерията, файдата е никаква.

rorik

Нямате си представа какво е по селата, нали?

По няколко зрънца , пияни , дрогирани, чупят стъкла , крещят по улиците , безработни и  не не са  роми. Хората   си мълчат , щото  ще им запалят къщите ако се обадят .

Звън®
снимка на Звън®

Впечатляващата склонност на Тиквоний I Хипертоник да прави ненужни срещи под светлините на прожекторите, се развива по-ускорено от вируса на африканската чума по свинете. До края месеца той запланувал да приеме в кабинета си:

 

- преставител на фондацията "Български лунни латифундисти", чиито членове са засегнати от комасацията на лунните парцели в областта на Морето на спокойствието (Mare Tranquillitatis);

 

- управата на сдружение "Виенски колела", която настоява МС да приеме нормативен акт, утвърждаващ, че всички въртележки в луна парковете следва да се  задвижват само в посока на часовниковата стрелка;

 

- екобиозооактивисти, настояващи да се спре бруталното избиване на сиви плъхове в регламентираните урбанистични граници.

 
 

greenbush
снимка на greenbush

Седят 2 тикви една срещу друга и се правят на загрижени. Едната дори се вживява на Дон Корлеоне. Човечеца къде само ръка не му целува. Шибана мафия.

Влез или се регистрирай за да коментираш