Медия без
политическа реклама

Борисов: Атакуват ме, за да затъмнят успехите ми като премиер

Лидерът на ГЕРБ не отговори на въпрос на "Сега" коя е Мата Хари

06 Май 2021Обновена

Престъпен сговор на партиите в парламента се опита да ни вкара в капан. Но за всичките години в политиката им научих номерата. Научих колко се страхуват да поемат отговорност. Затова от ГЕРБ оттегляме кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК. В разрез с всички демократични практики не дадоха на най-голямата група в парламента нито един председателски пост. Но пък ни прехвърлиха ЦИК. Защо? Схемата им е елементарна - искат представител на ГЕРБ да оглави Комисията, за да може него да държат отговорен за проблемите, които неизменно ще възникнат заради деформирания от самите тях изборен закон. Тепърва предстоят много тежки решения, касаещи изборния процес - за машините, за гласуването в чужбина. И партиите на промяната се уплашиха. Както се уплашиха да направят правителство. Съвсем умишлено президентът Радев протаква процедурата с мандатите и разпускането на Народното събрание. Така дава трибуна на новите-стари лица в парламента за предизборна кампания, докато реално управлението и отговорността още са у нас. Предстоящите избори няма да променят ситуацията в държавата. А дори могат да ни вкарат в конституционна криза и безкраен служебен кабинет. Хората очакват от нас решения! С компромати няма да ни бият. И ние не се страхуваме!

Posted by Boyko Borissov on Wednesday, May 5, 2021

Премиерът в оставка Бойко Борисов с неохота, но в типичния си стил коментира вчерашните обвинения на крупния агробизнесмен Светослав Илчовски. Според него те са "подгрети стари манджи" и са предизвикани от успешната работа на правителството. С тях опонентите му искали да затъмнят успехите на службите в борбата с контрабандата и лично на него като премиер.

"Единственият начин да прикрият своята некомпетентност. Закрита комисия се предава по интернет - много ви молим. Чудесно! Не познавам Илчовски, не искам и да знам. Платили са на хора да излизат и говорят. Аз се занимавам с политика, коментирам само политически действия. Те излъгаха за всичко, което поеха като ангажимент. Сега разбрах защо Радев не прави служебно правителство", каза Борисов и отказа да влиза в детайли кой на кого е платил. Никой не го попита дали Мата Хари наистина е плеймейтка, както твърди Илчовски. Никой не отвори дума за подаръците под формата на златки кюлчета или видеото с издевателства върху бизнесмен в затвора. Засега е известно, че само Доналд Туск, който е лидер на ЕНП, знае коя е Мата Хари. “Да, все още си спомням тази наша среща с Бойко Борисов. Той се опита да обясни подробно целия скандал и звучеше много откровено. Историята му беше наистина, донякъде страшна, подходяща и за сценарий на криминален филм или интересен роман. Сега сериозно - да, той е в беда. Той допусна явни грешки, включително и в личния си живот. Той беше напълно откровен с мен”, разказа Доналд Туск за срещата с Бойко Борисов, на която са говорили за изтеклите снимки с кюлчетата и пачките миналата есен пред "Свободна Европа".

"Те видяха, че нямат програма. Не си направиха правителство. Можеха да си направят действащ парламент, за да можем и ние да внасяме документи. Знаете ли какви хубави документи можем да внесем", добави той. И намекна, че атаката отново идва от Дубай, където пребивава обвиненият в 19 престъпления бивш хазартен бос Васил Божков. "Всеки, който ме е атакувал, е загубил изборите", обобщи Борисов. 

"Сега" зададе допълнителни въпроси на премиера в оставка - ще иска ли от прокуратурата да изчисти името му, ще съди ли Илчовски за клевета и ще коментира ли по същество твърденията за Мата Хари и коя е тя, за кюлчетата злато за рожден ден и близостта с бизнесмена Иван Ангелов. До момента няма отговор. 

"Няма да коментираме твърдения", каза пред "Сега" говорителката на главния прокурор Сийка Милева на въпрос дали няма да има реакция на прокуратурата след разказа на Илчовски пред парламентарната комисия. Милева допълни, че няма как прокуратурата да излиза с позиции след всяко твърдение. Но все пак си остави вратичка, че днес е почивен ден и "утре може да излезем с друга позиция, нека да разучим случая".

ПРОЦЕДУРА

Междувременно депутати от временната комисия за ревизията потвърдиха, че планираното за утре доизслушване на бизнесмена Светослав Илчовски остава като част от дневния ред. Очаква се комисията да реши какво ще прави с представените от него данни, както и с останалите сигнали, получени в нея. Едни от най-сканадлните твърдения - за запис с издевателства над арестуван бизнесмен, вероятно ще бъдат препратени на бъдещия служебен министър на правосъдието за проверка по линия на контрола върху затворите. Илчовски не разполага със самия запис, като твърди, че само го е гледал. На комисията се очаква да присъства и министърът на регионалното развитие в оставка Петя Аврамова, която на свой ред бе забъркана в скандала и отделно от това следва да дава разяснения по сигнали за изграждането на автомагистрали, програмата за саниране и новия ВиК холддинг. Още от сега може да се очаква тежко противопоставяне и разпри с представителите на ГЕРБ в комисията. На заседанието в сряда те нахлуха със закъснение и осуетиха доиззслушването на Илчовски. 

 

Мегаскандал се разрази в сряда по време на заседанието на временната комисия по ревизията в парламента.

Социалните мрежи обаче не бяха на мнението на Борисов. А депутати от опозицията в парламента дадоха да се разбере, че темата няма да бъде потулена.

Прокуратурата да се самосезира за сигналите на Илчовски за Борисов Във връзка с изнесената в Народното събрание...

Posted by Корнелия Нинова on Thursday, May 6, 2021

"Само това да е свършил 45-ия парламент, то той си заслужава живота", коментира във "Фейсбук" PR специалистът Диана Дамянова. 

"ЕВРОПЕЙСКИ ЖИВОТ

ПЪРВО: Министър-председател на европейска държава получава за рождения си ден кюлчета злато от крупни бизнесмени и "забавлява" гостите си от политиката и бизнеса с клипче с изнасилване на бизнесмен в затвора. Записът е направен от надзирател, а потърпевшият лежи там без присъда.

Подарък от признателни бизнесмени е и девойка на стойност 5000 лв.

ВТОРО: Разказът е направен от човек, който първо е плащал 10%, после 20 и така , докато накрая са му поискали 50% от бизнеса. Този разказ поразително прилича на този на Васил Божков и просто показва КОЙ отнема бизнеси в България. И не, не е просто някакъв Пеевски!

ТРЕТО: сега, когато произходът на кюлчетата е ясен, а девойката с телефона е известна, онова което е прокурор на страната трябва веднага да обвини изнеслия информацията бизнесмен в стоте смъртни гряха, ако обаче същият не се окаже "внезапно смъртен" и въобще доживее до петък. Или просто не изчезне.

ЧЕТВЪРТО:Политици от ГЕРБ лягат на амбразурата и със собствените си тела и глави се опитват за задушат разказа на потърпевшия. Явно и те са гледали клипчетата с изнасилванията за назидание! Наоколо е и някаква мутра-боец, явно той контролира раздаването на наказанията.

ПЕТО: Всичко това се разиграва в сградата на българския парламент и остава незабелязано от медиите на властта. Може би и те са гледали клипчето.

ШЕСТО: Само това да е извършил 45 парламент, то той си е заслужил живота.

СЕДМО: Това не е някаква си там корупция! Това е извратена власт на болен човек, обкръжен от хора, които знаят какво се случва, ако не слушаш. Защото са гледали клипчета и са ходили на рождени дни.

Как можахме да го допуснем и защо сме си по къщите, а не на улицата е единствения въпрос.

Весел Гергьовден и непременно гледайте шоуто с петте самолетчета. Те през това време ще убиват и изнасилват всеки, който посмее да им се противопостави. Просто така, за да знаят другите!", пише тя.

ЕВРОПЕЙСКИ ЖИВОТ ПЪРВО: Министър-председател на европейска държава получава за рождения си ден кюлчета злато...

Posted by Diana Damianova on Wednesday, May 5, 2021

 

Според Методи Лалов, общински съветник в СОС от Демократична България, Бойко Борисов едва ли вече ще се върне в управлението, след като хората проговарят публично за "престъпния натиск", на който са били подложени от това управление.

"Разбера се, не трябва да подхождаме лековерно към разказаното. Трябва да накараме държавните институции да изяснят достоверността на всяко обвинение, което ще бъде изключително трудно като се има предвид, че Борисов напълни институциите с некадърници и престъпници, за да си осигури наказателна неприкосновеност.

Дори малка част разказаното вчера пред парламента от Светослав Илчовски да е вярно прокуратурата, МВР и ДАНС трябваше вече да се задействали и да му осигурят защита. И трябваше да започнат разследване срещу Бойко Борисов, Петя Аврамова и всички останали замесени лица", коментира Методи Лалов.

Бойко Борисов никога повече няма да управлява. Едно от доказателствата за това е и че все повече хора проговарят...

Posted by Методи Лалов on Wednesday, May 5, 2021

А Армен Бабикян от Отровното трио и сега депутат от "Изправи се! Мутри, вън!" написа във фейсбук:

"Вчера - човек разказа как се превзема бизнес, как се изнудват проценти, как се " задоволява" премиер, как се мъкнат кюлчета, какво е насилието в арестите...

Днес - телевизиите разказват как " агнетата придобиват коричка", колко самолета ще преминат и колко души се казват Георги ...

Мъдри хора, които непременно не са политици, разказват какво е смелост в живота! Пак по телевизиите. Извисено някак си, нали?

А нещата са прости. Смелост е да търсиш истината. Някога ще я намериш, но ако не я търсиш тя няма да довтаса сама. Интелектуалец е да спиш пред дома на " човека", за да не го убият, а не да цъкаш с език по хонорарите на запад от България. Да, може и да е лъжа, но може и да е истина. Важно е да я търсиш!"

 

Вчера - човек разказа как се превзема бизнес, как се изнудват проценти, как се " задоволява" премиер, как се мъкнат...

Posted by Arman Babikyan on Wednesday, May 5, 2021

 

Ключови думи:

Бойко Борисов, Светослав Илчовски

Още по темата

ОЩЕ ОТ БЪЛГАРИЯ

МВР арестува журналиста от "Бърд" Димитър Стоянов

23 Апр. 2024

Служебният премиер няма да предлага нов външен министър

19 Апр. 2024

Съд пусна арестуван за имотни измами полицай, защото бил награждаван

19 Апр. 2024

България и САЩ правят промени в договора за първите 8 F-16

22 Апр. 2024

Кирил Петков разкри фрапантни случки от задкулисието

20 Апр. 2024