Медия без
политическа реклама

Австрийският канцлер отложи срещата си с премиера Николай Денков

Разговорите ще бъдат след 20 дни заради заболяване на Карл Нехамер

02 Окт. 2023
БГНЕСархив

Австрийския канцлер Карл Нехамер отложи посещението на българския премиер Николай Денков във Виена.

"Премиерът акад. Николай Денков ще се срещне с австрийския канцлер Карл Нехамер във Виена на 24 октомври т.г. Основна тема на разговорите ще бъде приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство", обявиха от българското правителство. 

Президентът Румен Радев използва посещението си в Ню Йорк, където той ще участва в Общото събрание на Организацията на обединените нации, за да атакува отново кабинета - този път за Шенген.


Посещението на министър-председателя в Австрия, планирано за 4 октомври т.г., се отлага поради заболяване на канцлера Нехамер, съобщават още от правителствената пресслужба.

Окуражавам премиера Денков да направи визита в Австрия възможно по-скоро. Румен Радев -------------------- Президентът Румен Радев призова от Ню Йорк премиера Николай Денков да изпробва силите си там, където самият той не успя - пред портите на Виена.
Вместо президента Румен Радев на среща в Ню Йорк с украинския президент Володимир Зеленски, в която участва и румънският президент Клаус Йоханис, вчера се яви вицепремиерката и министърка на външните работи Мария Габриел.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата