Quantcast

Медия без
политическа реклама

8 км от водопровода към Перник са готови

Заради смяна на водопровода на бул. "Сливница" ще бъде затворено кръговото движение на Сточна гара до ул. "Раковски" от следващата седмица

26 Февр. 2020
БГНЕС

8 км от водопровода към Перник вече са готови, обявиха от "Софийска вода", цитирани от БНТ. В момента обаче той е достигнал до скално препятствие, което можело малко да забави строителството. От "Софийска вода" вече са направили два теста за капацитета на водното количество, което трябва да стигне до изходната точка на водоснабдителната им система - резервоар Мало бучино. "Имаме готовност, в момента в който се завърши водопроводът за Перник, да пуснем водата, предполагам, че това, което казват фирмите изпълнители ще бъде изпълнено - средата на март", заяви изпълнителният директор на "Софийска вода" Васил Тренев.

За тази година за инвестиици в столичната ВиК мрежа са предвидени 40 млн. лв. за 40 км водопреносна мрежа - 2 км канализационна мрежа и още 2 км канали. Нов софтуер трябва да намали загубите на вода в София под 41%, при сегашни 43%. Другата седмица започва смяна на водопровода на бул. "Сливница", който ще бъде затворен от кръговото движение на Сточна гара до ул. "Раковски". "Обектът е важен по отношение на качеството на водата и очакваме до края на април да сме приключили. Ключови проекти за нас са изградраждането на нов довеждащ вопоровод от Бистрица до Кокаляне. Ще работим и в Модерно предградие и Суходол", обясни Петьо Велев, директор "Инженерни дейности" в "Софийска вода".

За миналата година потребителите са платили 96 от сметките към дружеството, което е рекордно висока събираемост, а с прекъснато водоподаване през 2019 г. са били около 40 абоната.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?