Медия без
политическа реклама

6 институции атакуваха едновременно известен столичен ресторант

Собственикът му беше задържан на 1 септември на влизане в България на ГКПП Калотина

12 Септ. 2020
Би Ти Ви

6 институции атакуваха едновременно ресторант "Воденицата" в квартал "Драгалевци" и проведоха близо двучасова проверка. Икономическата полиция и инспекцията по труда влязоха в заведението, чийто собственик е в близки отношения с мис България за 2001 година - Ивайла Бакалова, предава Би Ти Ви. Според управителя на ресторанта на проверката в заведението са били и хора от Българскага агенция по безопасност на храните, както и от Регионалната здравна инспекция.

Собственикът на заведението Веселин Денков беше задържан на 1 септември на влизане в България през граничен пункт "Калотина". Денков е пътувал заедно с приятелката си Ивайла Бакалова.

"Все още се надявам да е някаква случайност, но 6 институции по едно и също време, не мога да знам какво търсеха, проверяваха всичко. Не знам с какво е свързано - това ми казаха, че неговите проблеми в момента са, защото са го видели на протестите. Ирония на съдбата е, че едно от заведенията му е точно там и той просто е минавал", каза Бакалова.

"Това е поредица от предприетите срещу него действия и очевидно дейността на заведението няма пряка връзка към обвинението. Едно обвинение, което общо взето се базира само на слухове и на показания на свидетели с тайна самоличност и свидетели, които нямат преки и непосредствени впечатления", заяви Стоимен Чакалов, адвокат на Веселин Денков, цитиран от Би Ти Ви.

Срещу Денков има повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, която се е занимавала с незаконно лихварство. В петък Специализираният апелативен съд го е оставил за постоянно в ареста.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?