Медия без
политическа реклама

Над 40 полицаи са свързани с обвинения за катастрофата на "Черни връх"

Служителката Симона Радева ще бъде уволнена, защото е помагала на Георги Семерджиев

09 Септ. 2022
Полицаи са помогнали на Георги Семерджиев да се укрие след катастрофата.
Полицаи са помогнали на Георги Семерджиев да се укрие след катастрофата.

Над 40 служители на Пътна полиция и Охранителна полиция с действията си са позволили на обвинения за тежката катастрофа на бул. "Черни връх" да продължи да шофира въпреки множеството му нарушения на пътя. Това съобщи главният секретар на МВР Петър Тодоров по Нова тв.

Вътрешната проверка за свързани полицаи със Семерджиев все още продължава, като тя обхваща последните 10 г. В същото време е приключила дисциплинарната проверка срещу полицайката Симона Радева. Установено е, че тя е помагала на обвиняемия, включително в нощта на катастрофата, за да се укрие. Радева ще бъде уволнена.

Към настоящия момент обвиняемият Георги Семерджиев се намира в ареста. Срещу него вече се повдигнати 5 обвинения - за тежкия инцидент с две жертви, управлението на автомобил след употреба на наркотици, за фалшиви регистрационни номера и фалшива шофьорска книжка, както и за притежание на наркотици, намерени в жабката на колата. Пред съда Семерджиев се защити, че няма общо с автомобила и че в деня на катастрофата е бил отвлечен.

Част от материалите по делото за катастрофата бяха отделени в отделно досъдебно производство на Софийската градска прокуратура. Според нея в периода от 2021 г. до деня на катастрофата "при условията на продължавано престъпление длъжностно лице от структура на МВР е нарушило служебните си задължения с цел да набави за себе си или за другиго облага".

Първоначално след катастрофата се твърдеше, че вторият човек в колата на Семерджиев е избягал от местопроизшествието. Бившият вътрешен министър Бойко Рашков заяви пред журналисти, че е установена жената, за която се предполага, че е била със Семерджиев по време на катастрофата, като намекна, че тя е полицейски служител.

Впоследствие обаче разследването е установило, че обвиняемият е бил сам в колата в момента на инцидента. На записите от камерите на мястото на трагедията се вижда силуетът на един човек, който напуска мястото на катастрофата.

"Не са готови автотехническата и видеотехническата експертизи, но можем да твърдим, че не е имало друг човек в колата", обясни пред "Сега" говорителят на СГП Десислава Петрова.

В момента на катастрофата на бул. Черни връх" обвиняемият Георги Семерджиев е бил сам в автомобила. Това е установило разследването на тежкия инцидент, който отне живота на две млади жени, съобщи за "Сега" говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.
Нищо не може да върне живота на двете момичета, които бяха погубени от дрогирания шофьор Георги Семерджиев. Близките на загиналите и цялото общество очакват справедливо наказание за убиеца на пътя.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата