Quantcast
Британците се запасяват със стоки заради Брекзит | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Британците се запасяват със стоки заради Брекзит

2017
ЕПА/БГНЕС

Заради опасенията от Брекзит без сделка британците вече са се запасили със стоки на стойност 4 млрд. лири (близо $4,8 млрд.). Почти всеки пети от 1052 души, участници в социологическо проучване, вече увеличава запасите си от храни, напитки или лекарства.

Според допитването на оператора на финансови услуги "Премиум кредит", 74% от запитаните казват, че се запасяват с храни, 50% - с фармацевтични продукти, а 46% - с напитки.

Правителството на Борис Джонсън разработва планове за спасителен фонд, който да подпомогне компаниите в риск в случай на Брекзит без сделка, съобщава пък в. "Таймс". Според него правителството е изготвило таен списък с големи британски работодатели, смятани за най-изложени на риск, като строителството и производството на стоки са оценявани като най-уязвимите сектори.

Очаква се тази седмица кабинетът на Джонсън да обсъди спасителните планове. Лондон е под натиск да овладее икономическите последици от евентуален Брекзит без сделка, след като в петък статистиката показа, че страната е на крачка от рецесия. 

Същевременно, с наближаването на 31 октомври, когато е датата за излизане на Великобритания от ЕС, здравни експерти предупреждават за задълбочаване на недостига на някои лекарства в Европа в случай на Брекзит без сделка. Миналата седмица британската Федерация за храните и напитките предупреди, че страната може да изпита недостиг на някои пресни храни при хаотично излизане от ЕС, а фармацевтични компании изразиха подобни опасения за лекарствата.

Още

Кралица Елизабет II прекара една нощ в болница

22.10.2021

2206
Сомалиец уби с нож британски депутат на среща с избиратели

15.10.2021

Обновена

1410
Албански шофьори искат да помогнат безплатно на Великобритания

04.10.2021

6962