Quantcast
Британците се запасяват със стоки заради Брекзит | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Британците се запасяват със стоки заради Брекзит

2017
ЕПА/БГНЕС

Заради опасенията от Брекзит без сделка британците вече са се запасили със стоки на стойност 4 млрд. лири (близо $4,8 млрд.). Почти всеки пети от 1052 души, участници в социологическо проучване, вече увеличава запасите си от храни, напитки или лекарства.

Според допитването на оператора на финансови услуги "Премиум кредит", 74% от запитаните казват, че се запасяват с храни, 50% - с фармацевтични продукти, а 46% - с напитки.

Правителството на Борис Джонсън разработва планове за спасителен фонд, който да подпомогне компаниите в риск в случай на Брекзит без сделка, съобщава пък в. "Таймс". Според него правителството е изготвило таен списък с големи британски работодатели, смятани за най-изложени на риск, като строителството и производството на стоки са оценявани като най-уязвимите сектори.

Очаква се тази седмица кабинетът на Джонсън да обсъди спасителните планове. Лондон е под натиск да овладее икономическите последици от евентуален Брекзит без сделка, след като в петък статистиката показа, че страната е на крачка от рецесия. 

Същевременно, с наближаването на 31 октомври, когато е датата за излизане на Великобритания от ЕС, здравни експерти предупреждават за задълбочаване на недостига на някои лекарства в Европа в случай на Брекзит без сделка. Миналата седмица британската Федерация за храните и напитките предупреди, че страната може да изпита недостиг на някои пресни храни при хаотично излизане от ЕС, а фармацевтични компании изразиха подобни опасения за лекарствата.

8

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Фон дер Лайен: Готови сме за Брекзит без сделка

25.11.2020

659 12
Великобритания ще пуска българите без виза за срок до 6 месеца

23.11.2020

1130 4
Великобритания обяви драстично увеличение на разходите за отбрана

19.11.2020

502

Коментари

ЗИП
снимка на ЗИП

Гоулем страх гоулемо нещо.

 

Ама само в главите на Гайропа....

 

Нема как некъф Брекзит да уплаши достопочтенните английски джентълмени представители на  които по време на потъването на Титаник примерно най-лежерно са си пиели брендито и пушели пурите а оркестъра е свирил на "фулмакс"...

 

:)

 

Друго тесто са тез хора...

Invisible

  " Друго тесто са тези хора..."

 

 

   И са владяли Света, защото не ги е мързяло да се преобличат за вечеря.

Жълт котарак

Бе, живял ли си там, че ги дрънкаш тези глупости?

JollyRoger's

“Производството на стоки“(sic!) може да е застрашено, но пък се отваря сгоден случай кръщелниците Му да шитнат от евтанизираните пържоли на островните аборигени... 

ЗИП
снимка на ЗИП

Тцъ, не съм брал ягоди, мил чинии или чистил улиците, като повечето български емигранти, които всички са гоулеми специалисти по "добрата стара  Англия" щото разбираш ли са били на некои "strawberry fields"...

 

:)) 

Boris65

UK ги чака чака глад и мизерия както Ukr. И всичко трва заради Кремъл !

Жълт котарак

Добре, питам те по друг начин; колко данъци си платил в УК? И научи пунктуацията на българския правопис, че ти е на ниво на неуспяващ 4-токласник. И ако много се пънеш, ще ти изкарам от архива. 

IvanM

Тцъ, не съм брал ягоди, мил чинии или чистил улиците, като повечето български емигранти, които всички са гоулеми специалисти по "добрата стара  Англия" щото разбираш ли са били на некои "strawberry fields"...

 

Тоз цитат показва само едно - ощетеност от природата и самодоволство на самовлюбена биологична единица. Това, че някой бере ягоди или мие чинии не го прави глупав и неразбиращ. Тези аргументи са несъстоятелни, а в устата на един "експерт", повтарящ с апломб нечии чужди съждения и заключения като "мълнии" на собственото му объркано мислене, правят индивидуума смешен. Като минимум. Освен това, очевидно не разбираш и никога няма да разбереш ОКВиСИ.

Влез или се регистрирай за да коментираш