facebook
twitter

Горещи новини

Борисов: Всички искат евтини цигари, ама после искат и високи заплати и пенсии

Тези, които не се съобразиха в цигарената сфера, са в арестите, в алкохолния бизнес – в арестите. Толкова успешно работят службите, похвали се премиерът
2930
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Бойко Борисов и Сотир Цацаров по време на форума

Арести, затваряне на обекти и солени глоби – това стана с някои от големите играчи в сивия сектор на търговията с цигари и алкохол, и същото чака тези, които не спазват законите в горивния бизнес. Това се закани премиерът Бойко Борисов по време на форум, посветен иначе на борбата с контрабандата на тютюневи изделия.

По думите му, за периода 2014-2019 г. приходите от алкохол, цигари, месо и захарни изделия са се повишили с 50% до 43,9 млрд. лв.

„Тези, които не се съобразиха в цигарената сфера, са в арестите, в алкохолния бизнес – в арестите. Толкова успешно работят службите – моят най-колегиален съвет към всички е да си приведат на 100% бизнеса в бяло”, подчерта Борисов, цитиран от bTV.

Според него контролът над търговията с горива ще е пълен на всички етапи. За целта всички областни дирекции на МВР ще правят всекидневни отчети на проверените обекти и статута им. Премиерът анонсира и „тотално видеонаблюдение” на пристанищата „Росенец” (използвано от „ЛУКойл” – б.р.), Бургас и Варна.

„Не може да искаш да правиш профилактика на измервателните уреди, когато ти идва танкер, може преди или след това”, заяви Борисов. Той припомни и друг сюжет, свързан с конкретни играчи от сектора: „2008 г., 2013 г., финансов министър и премиер (Пламен Орешарски - б.р.) на едни от компаниите им признава половин милиард загуби, следващите 5 години няма данъци”.

Министър-председателят обяви, че от петролната и газова асоциация са предоставили списък със съмнителни бензиностанции, които в момента се проверяват от полиция, НАП, пожарна и други институции и резултатите ще бъдат оповестени утре.

Нелегалните цигари

На форума беше отчетено ниво на контрабандните цигари от 4,4%, което е исторически минимум.

„Искам да отбележа два момента. Първият е разбиването на фабрики за производство на нелегални тютюневи изделия, чийто капацитет конкурираше легалните производители. Вторият е, че бяха приети изменения в Наказателния кодекс, които позволиха да бъдат инкриминирани производството и разпространението на нелегални цигари”, посочи главният прокурор Сотир Цацаров.

Борисов отбеляза, че „най-добронамерено” е предупредил играчите от цигарения сектор, че ще има мерки срещу сивия сектор.

„Има складове, които стоят по месец затворени – знаят, че стоят данъчните и митниците до тях и просто не работят”, похвали се премиерът.

Дисциплина за всички

„Всеки иска вместо 6 лв. да даде 3 лв. за кутия цигари, ама същите хора искат пенсиите и заплатите да се увеличават”, коментира Бойко Борисов.

Той посочи и, че съпротивата срещу новите правила за касовите апарати се дължи само на желание за укриване на оборот и отсрочката за бизнеса не означава, че ще има промяна: „Всички ходите в ресторанти, всички ходите в хотели и знаете къде колко касови бележки се издават. После излизат и казват „Държавата да ми направи пътя”, „Държавата да ми направи канализацията”, „Държавата да ми направи осветлението пред обект”. Онлайн търговията също считат, че не трябва да плащат данъци”.

По думите му „държавата се дисциплинира” и вече и службите си сътрудничат в обмена на информация, вместо да си пречат, както е било преди: „Всички известни имена на контрабандистите бяха агентура – някои не са вече между живите”.

38

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Цената на масовия бензин догонва тази на дизела

25.05.2019

Алиса Иванова

301
Борисов поиска копие на меча на хан Кубрат

24.05.2019

2135 49
Партийната субсидия е по-голяма гавра, отколкото мислехме

24.05.2019

Людмил Илиев

2711 5

Коментари

Страници

Shintoabe new
снимка на Shintoabe new

И аз ще кажа - "Боже, Боже!" Дисциплинарана държава...

wreckage
снимка на wreckage

Борисов отбеляза, че „най-добронамерено” е предупредил играчите от цигарения сектор, че ще има мерки срещу сивия сектор.

„Има складове, които стоят по месец затворени – знаят, че стоят данъчните и митниците до тях и просто не работят”, похвали се премиерът.

Боко е пръф приятел на сивият сектор.

Бананчето
снимка на Бананчето

Този може само да диша праха на агент Тръмп три пъти герой а СССР, велик клоун който е влюбен от малък в КимЧо

Trump to EU: Play ball or ‘we’re going to tariff the hell out of you’

U.S. President Donald Trump on Monday issued a renewed threat to Brussels that the EU has to “play ball” in trade talks or “we’re going to tariff the hell out of you.”
...
“We’re taking care of it,” Trump said, adding: “I mean, we’ve informed them that, ‘Look, if you don’t — if you’re not going play ball …’”

Though he did not initially complete this sentence, he added later: “They have to meet. And we told them, ‘Have to meet. Sorry. And if you don’t meet, we’re going to tariff the hell out of you.’ And they’re going to meet.”

https://www.politico.eu/article/donald-trump-trade...

PlaNed
снимка на PlaNed

Всички известни имена на контрабандистите бяха агентура – някои не са вече между живите”.

Той да не си признава, че:

- държавата трепе агентите си, когато станат излишни?

- контрабандата е и си остава държавен монопол предоставен на ОП&Г?

маргаритка2

Плюс това, че цялата нещастна дърава се държи само на нас, пушачите.

riapa

Егаси държавата,впрочем, щом от нашите цигари пенсии плаща!!!

sega_reader

Цвърчи и пръска.

маргаритка2

Напоследък все се чудя - ако случайно разкрият убийство, то то е от ревност, изнасилванията вече не се броят - европейска ценност, кражбите даже не ги декларират... та се чудех какво работи полицията ...

 

сега разбрах - гони пушачи, които не са доволни от цената на цигарите, която сама по себе си е творческо хрумване на танцьорката Менда Стоянова.

Augereau

Абе аз нещо или съм пропуснал или Боко нещо ни пързули - някой да има примери за голяма клечка в контрабандния бизнес/политика зад решетките?

 

Как така хем успешно борим контрабандата, хем освен разни тираджии и дребни играчи никой не влиза в затвора?

Penchobre

Той припомни и друг сюжет, свързан с конкретни играчи от сектора: „2008 г., 2013 г., финансов министър и премиер (Пламен Орешарски - б.р.) на едни от компаниите им признава половин милиард загуби, следващите 5 години няма данъци”.

 

Г-н Борисов разяснява чл. 70 - 74 от ЗКПО - Пренасяне на данъчни загуби. По своему, както са му го преподавали! 🐾

 

Това е дадено само на гениите - с една дума да обхванат необятното! Е, най-много - с две! 👀

гарван_грачи_грозно

Имаше един ник "Бате Бойко", ама се позагуби напоследък! Явно, и той  - в ареста!

riapa

Явно и Винету Вождов е там!

Споко

Бат Бойко Борисов с инкарнациите, не е в ареста. Борисов е за.... Но "ние сме си го избрали". Да не се оплакваме. Квото , такова...

НЕРВЕН

Всички ходите в ресторанти, всички ходите в хотели 

Да! И питаме кой и с чии пари ги е направил? 

Стоф

Пушенето е наркомания. От наркоман рядко може да се очаква нещо извън личните му интереси. Повече пушачи - калпава държава.

Shaaban_bin_Robert

„Всеки иска вместо 6 лв. да даде 3 лв. за кутия цигари, ама същите хора искат пенсиите и заплатите да се увеличават”

Предлагам кардинално решение. Цигарите се раздават безплатно на всички, а заплатите и пенсиите се премахват.

Звън®
снимка на Звън®

Детективската фирма "Паланкин" публикува свои данни от преброяването на безбандеролните празни опаковки от цигари. Контролните точки на проверката са избрани умишлено край огнища на държавната администрация. Резултатите са любопитни. Оказва се, че в 300 метров радиус около министерството на финансите,  делът на безбандеролните цигари е три пъти по-голям от официално отчетения и надминава 22 %. Кофите и чувалите за смет преливат от нелегално внесени луксозни цигари и пури. Изследвано е и червилото, оставено върху част от фасовете - навярно изпушени от финансови експерт-жрици и Владиславгоранови олани. Установено е, че оставените следи са от безбандеролна козметика - червила, блясък за устни, крем за устни афтърсвирка. Аналогични са данните и от изследванията в министерството на отбраната. В кабинети, тоалетни, в служебната кантина и кафенета, навред ухае на безакцизни парфюми и фекалии, чиято миризма издава, че отделени след злоупотреба с трюфели и сьомга. Около главната прокуратура направо си мирише на контрабанда. Там незаконните цигари са около 89 %. Установен е неочаквано голям растеж на делът на най-новите цигарени продукти - бездимни анални лули, цигарени вибратори и т.н. Екипът на агенцията е засякъл и голямо количество на отработени лукзости презервативи, тип прокурорски. На всеки служител на прокуратурата, независимо от правната му култура и позиция се падат по близо 26 презервативи месечно.

Penchobre

😁

 

На всеки служител на прокуратурата, независимо от правната му култура и позиция се падат по близо 26 презервативи месечно.

 

Звън, това, направо си е PR акция на прокуратурата!

Джакомо_Грели
снимка на Джакомо_Грели

крем за устни афтърсвирка☺️☺️✌️

erkek

Аз пуша цигари само от фабриката на Боко в Крайморие през мутренските му години.Добре че се запасих тогава.Все едно съм знаел че този момък ще стане виден борец срещу контрабандата и нелегалното производство на цигари.

http://e-vestnik.bg/13018/borisov-shef-na-firma-ul...

fractal
Абе защо не се промени плоския данък на 20% вижда се че с по висок данък ще има пари за всичко необходимо както е е Германия
inventus

Нещо не ми стана ясно връзката между цената на цигарите и заплатите. Защо трябва тези двете взаимно да се изключват?

цензура

Абе ей, наглецо! Колко пъти вдигна цената на цигарите и колко пъти заплатите и пенсиите за 10 г. бе ей? 

 

Що го търпим този, чи са не сещам бе? ❔❓

 

 

sega_reader

Колега, леко да не спукаш някоя каверна. не си струва да се ядосваш за тия .... граждани.

А ги търпим ние, защото ги търпи американското посолство.

Търпи ги и английската амбасада.

Удобен им е Борисов.

Като им стане неудобен и сами ще го ритнат.

А ние ?

Ами ние се заблуждаваме, че от нас нещо зависи.

Затова и ходим като гламави да събаряме тирана чрез избори.

А то така не ставало.

цензура

Той на тях може да им е много удобен, но за нас е абсолютната смърт и не виждам причини, да не излезем и да не го натирим при менторите му... нашата съдба си зависи изцяло от нас! 

Biberkov

Е, аз от толкова време казвам че е време прогресивните да увлекат народните маси в една всеобща борба срещу режима на Борисов :)

Ама се вижда че прогресариата е склонен да се свлича под маса, отколкото да увлича народна маса. 
БКП като алтернатива на това което имаме си  едно истинско рядко щастие.

sega_reader

По повод на това "нас" да ти кажа, че едно време, когато хората имаха горе долу еднакви заплати, тогава наистина имаше "Ние" и "те". Ние народа и те властта.

Сега не е така.

Сега не сме еднородна маса, а силно различни, един е на 1000 лева заплата, а друг е на десеторно повече.

Така не се получава "ние". Повече приличаме на аморфна маса.

Ние ще бъдем когато се натрупа критична маса.

цензура

Аз пък съм свикнала да мисля като за "нас", може би такова ми е възпитанието и парите са последната ми грижа... аз държа на България, като гледам как я съсипа и продължава да съсипва ме избива на агересия! 

Емил Станоев

Ехх Буда ? То ако можеше само от цигарите да  се вдигнат заплати и пенсии  ?? Тоя е смехотворко . Всъщност може ? - но ако само Български цигари се продават в ЕС ?!? дали не е замислил някакъв такъв подход ?

fractal

Номера е да се развали ЕС и да се премахне търговското ембарго срещу  Русия

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш

×