Медия без
политическа реклама

Борисов си приписа и успехите на бизнеса в износа

10 Окт. 2019
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Премиерът Бойко Борисов отново намери повод за хвалби - този път в статистическите данни, които показват, че износът на България расте.

"Не спираме да работим и усилията дават резултати. Положителните данни за българската икономика и днес са факт", изтъкна министър-председателят в официалната си страница във Фейсбук.

Борисов е подкрепил думите си с новата информация на Националния статистически институт, според която през януари - август 2019 г. експортът на страната е на стойност почти 38 млрд. лева - с 3.8% повече в сравнение със същия период на 2018-а година.  Расте износът за ЕС с 4.8%, както и този за трети страни с 4.3%, показват данните на НСИ.

Но добрите резултати се дължат не на правителството, а на българските фирми, които успяват да произвеждат и пласират конкурентни стоки по целия свят.  Това, което зависи от правителството, е средата за правене на бизнес, а както показват всички международни изследвания и класации, България е далече от бизнес рай - най-вече заради ужасната бюрокрация, корупцията и недобрата техническа инфраструктура.  

Ключови думи:

износ, Бойко Борисов, НСИ

Още по темата