Медия без
политическа реклама

Борисов щe прави чистка до корен на ГЕРБ в Плевен и Добрич

Не се меся в БСП, ВМРО и Атака се представиха добре на изборите, а на фона на победата на Льо Пен във Франция Марешки става важен с връзките, които има, коментира премиерът

29 Май 2019Обновена
БГНЕС архив

Премиерът Бойко Борисов обяви,  че ще направи основна чистка на партийните организации на ГЕРБ в Плевен и Добрич. Той направи това при пристигането си в Брюксел за участие в работната среща на лидерите от ЕС, предава БНР. На влизане за извънредното заседание на Европейският съвет, премиерът каза: "Дори в трите области, където губим в сърцето - градовете, ние печелим". И добави: "Няколко организация или ще ги разформировам, или на ново ще ги правя. Организациите в Добрич, Плевен - там ще чистя всичко до корен. В това можете да бъдете сигурни".

По повод оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова, министър-председателят заяви, че не се меси в работата на други партии: "Аз в работата на други партии никога не съм се месил и никога не съм си давал мнението какво трябва да направят в тях - кой да им е лидер, дали да дава оставка, дали - не. Какво ще направят БСП си е тяхна работа. За мен днес аплодисментите в ЕНП са, че аз, България, сме победили лидера на европейските социалисти в пряк двубой в България". 

"От резултатите се вижда няма как социологическите агенции да са засичали преднина на БСП. Това са 7%, колко да се сгрешили, това са над 100 000 гласа и кусур. Така че - видя се къде са отишли парите и за медии, кой е платил най-много, и за социолози, и за политолози. Резултатите на ГЕРБ са много добри в състоянието, в което влязохме в тази кампания. Във възрастта до 30 години и от 30 до 50 години ние сме категорично първа сила - сред работещите, младите, интелигенцията. Губим от БСП над 60-годишните, сиреч вече след 13 юни и аз мога да се запиша там (премиерът има рожден ден тогава - б.р.) и нискоинтелигентните с основно образование. И дори, ако погледнете областите - 21 области срещу 3 са точно 7 пъти. Това е като оценка за изборите. В следващите дни ще кажем какво правим и какво правим. Когато победиш, може да замълчиш, когато си победен, трябва да говориш", казва още той.

Според премиера Бойко Борисов, ВМРО, Атака и Воля са се представили добре на изборите, разказва още Националното радио. „Те се разправят от първия ден, защото са три остри камъка. Както и за БСП отговорих, така и на тях не се меся в работата. ВМРО даде много добър резултат. Волен Сидеров, Валери Симеонов – също си направиха своите кампании. „Воля“ – изненадващо доста добре. На фона на победата на Льо Пен във Франция Марешки става важен с връзките, които има…“, казал Борисов.

Министър-председателят отново заявил категоричната си подкрепа за унгарския премиер Виктор Орбан: „Вижте, той е антикомунист, безспорен. И видях, че тези, които му искаха оставката, тези, които най-много говореха, завършиха в своите държави на 3-то, 4-то, 5-то място (на евроизборите – б.р.). А той ги разгроми с 50 и няколко процента. В края на краищата ние сме Европа на нациите… Ще се съобразим с това, което унгарците казват. Навсякъде има хейтъри, недоволни. Аз самият съм го критикувал за университета (на Джордж Сорос, който след приети закони се изнася от Унгария - б.р.). С Виктор сме приятели от деца, от 20 години“. 

На въпрос дали на по-късен етап България би подкрепила свой конкурент за седалище на Европейския орган по труда, той отговоря, цитиран от БНР: „Утре Европейската агенция по труда искам да е в София. Всеки, който иска да ме направи по-близък, първо да гласува за Агенцията по труда. Тя е важна за България, за всички нас“.

Последвайте ни и в google news бутон