Медия без
политическа реклама

Борисов се похвали, че "почти всеки ден" откривал заводи и училища

Премиерът поздрави и децата по повод новата учебна година и подчерта, че няма класна стая без Wi-Fi

16 Септ. 2019
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

„Не очаквах такава огромна мощност да се изгради за толкова кратко време”. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който присъства на откриването на новия завод на „Биовет Пещера”. Общият размер на инвестицията е 300 млн. лв., съобщи Нова Тв.

„Да отговоря на президента - почти всеки ден откривам заводи и нови училища. Завод след завод по време на рецесия”, коментира премиерът.

В завода ще бъдат разкрити над 200 нови работни места за висококвалифициран персонал. Около 1/3 от инвестицията е финансирана със заем по плана „Юнкер” през 2018 година. „Много високотехнологично е вътре, ще останете впечатлени”, заяви премиерът пред журналисти.

„За нас е важно, че дава ръст на икономиката. Планът „Юнкер” доказа, че работи и се създават работни места с висока добавена стойност”, коментира Борисов. 

Той изрази съжалението си, че заради здравословното си състояние Жан-Клод Юнкер не е успял да присъства на откриването. По думите му всеки ден или през ден се откриват заводи, като така държим над 3% ръст на икономиката.

 

Още по темата