Quantcast
Борисов призова хакера на помощ на службите | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Борисов призова хакера на помощ на службите

И ние навремето правехме като тях - много искахме да се сбием, да се покажем, коментира премиерът
2089
Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов обяви, че уволнения в НАП за пробива в системата няма да има. „Затова, че приходната агенция НАП работи, никога не е работила по-добре от сега… На ЦРУ файловете отвориха, там проникнаха. Путин и Обама разпоредиха на техните служби отпреди 3 години и техните служби минаха на механични пишещи машини… Те са действително вълшебници – сега да не ги подстрекавам (хакерите), за да ни демонстрират всеки ден каквото могат. Това е като едно време, когато бяхме младежи - много искахме да се сбием, да се покажем на тази възраст. Тези, понеже са гении в своята дейност, искат да се покажат пред другите колко са по-добри, когато хакнат някоя от важните системи“, коментира Борисов във Варна, цитиран от БНР.

Ако хакерът, който е обвинен за атаката срещу НАП, е невинен, нека да отвори сървърите на колегите, да покаже машините, да му се извинят и да се приключи, призова Борисов. "Най-човешки казано, защо не съдейства на ГДБОП и да им разкодира машините и да го оневинят? Моята молба е, след като е невинен да отвори машините, да покаже сървърите на колегите, те да му се извинят и да се приключи. Те дни наред работят върху декриптирането, казват много добри защити има, такива дето не са виждали", разказа той. И уведоми публиката, че хакери ни атакуват отвсякъде, дори и чрез микровълновите ни печки.

Вчера обвиненият за атаката срещу НАП Кристиян Бойков излезе на свобода. На въпрос дали той може да помогне на разследващите, адвокатите му обясниха, че първо трябва да бъде свалено обвинението срещу него.

Бойко Борисов беше във Варна, за да присъства на националното военноморско учение „Бриз 2019“. Той посети и ремонтираната пожарна в кв. Аспарухово, където се срещна с огнеборци, на които обеща 10 % увеличение на заплатите със следващия бюджет. Както обикновено, Борисов сам шофира служебния автомобил, осведомявайки се по пътя за напредъка на града от кмета Иван Портних.

 

Още

Руски хакери спряха най-големия тръбопровод за горива в САЩ

10.05.2021

8005
Години ще минат, докато НАП плати глобата за теча на данни от 2019 г.
Байдън: Навални, Афганистан и кибератаките са ни проблем с Русия

26.01.2021

3029