facebook
twitter

Горещи новини

Борисов посъветвал Заев да не подава оставка

1600
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Премиерът Бойко Борисов е посъветвал македонския премиер Зоран Заев да не си подава оставката заради това, че Скопие не получи дата за започване на  преговори за членство в ЕС, съобщи БНР. Министър-председателят е в Брюксел за заседанието на лидерите на страните-членки. По-рано македонският премиер беше заявил, че при неуспех на преговорите правителството ще падне.

Ето коментара на Бойко Борисов:

"Нищо не е приключило, просто е отложено така, както в София на Съвета и това беше формалното обяснение, отива май месец по време на Хърватското председателство. Това са и заключенията в София. Да, има страх от разширяването, безспорен, но по никакъв начин нито Берлинският процес, нито този процес е приключил снощи. Фактът, че не се договорихме да има писмено решение на Съвета, показва, че огромната част от държавите са за тези две държави да получат своята перспектива".

 

Лидерите на страните-членки са приели заключение, според което приетото в София решение за европейската перспектива на Западните Балкани ще продължи и в Загреб, на втората среща ЕС-Западни Балкани. Инициативата е била на българския премиер Бойко Борисов, който съобщи новината пред журналисти:

"Малко емоционално беше, но накрая всички се съгласиха да напишем едно изречение, всъщност, това, което решихме в София, да продължим да го разискваме в Загреб на следващата Среща на върха за Западните Балкани и по-специално за Северна Македония и Албания. Прие се, така че имаме вече няколко изречения, които дават тази перспектива, за която толкова много настояваме".

Министър-председателят каза още, че не вижда причина след  примиерието в Сирия, договорено снощи, България сама да си налага забрана за износ на оръжия в Турция.  

 

10

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

СДСМ на Заев спечели изборите в Северна Македония с малка преднина

16.07.2020

1161
Зоран Заев обяви Гоце Делчев за македонски революционер

04.02.2020

3043 22
Борисов обвини ЕС в лицемерие за Зелената сделка

28.01.2020

МИЛА КИСЬОВА

2961 22

Коментари

Хумангоид

А! Кво останА от изключително успешното, триумфално направо, европредседателство на Боко и Лилето? С основен приоритет евроинтеграцията на Западните Балкани? Некой ше ги пита ли?

Хулиган

Заев, ако си мъж, ти поискай оставката на Боко.

Много признателни съседи ще си спечелиш...

.........................................

http://www.drago.info/

Кара Колю

Заев... пойскай му я, бре... от душа, и от името на Коминтерна, ти се молим... Може теб да те послуша? Ние колко години вече Му се молим, ама не ни слуша? За слива не ни еб@ава... А?

Доц.Трътлев

Бойко Борисов заяви по-рано пред журналисти, че Съветът е приел предложено от страната ни изречение за европейската перспектива на Северна Македония и Албания. То било прието, след като Борисов си разменил многозначителни погледи с "колегата Рюте и колегата Макрон". 

Погледнал ги е лошо и се съгласили да дадат перспектива на перспективата.

Скрудж

Много признателни съседи ще си спечелиш...

Колко? По-малко от половината избиратели в България. Другата част си искат Бойко за минпред!

 

Хулиган

Другата част си искат Бойко за минпред!

Предполагам около 80%...

.........................................

http://www.drago.info/

Скрудж

Ами....ще стигнем и до 80 процента:-))

ThePal
снимка на ThePal

"Борисов даде изявление...Борисов каза пред журналисти в Брюксел...Борисов в Брюксел..."

А бе като гледам нашият Мочо се изказва само пред камери на трите БГ ТВ. Така и не съм мяркал някой да му даде трибуна (поне на кръглата маса на минпредите)

Та на кой му пука какво е казал наш Мочо ?!?!

Bozhilko

Тоя може наистина да не е българин. Кой българин ще подаде оставка за несвършена работа.

fisherman

По твитеро ли му го е кажал:

 

Гори твитер: Заев да не си дава оставка, нема да се најде друг што ќе каже дека Делчев е Блгарин

Макрон и той да му мисли:

Има и такви кои бараат веднаш да го врати името, а некои пак се секираат бидејќи нема да знаат кога владата ќе започне сериозна пресметка со криминалното подземје и бараат веднаш да се воведат визите за Франција па да чека Макрон пред амбасадата во Париз.

https://kurir.mk/makedonija/vesti/gori-tviter-zaev-da-ne-si-dava-ostavka-nema-da-se-najde-drug-shto-kje-kaze-deka-delchev-e-blgarin/

Влез или се регистрирай за да коментираш