facebook
twitter

Горещи новини

Борис Джонсън е готов за Брекзит без сделка

Фаворитът за премиер е категоричен, че Великобритания ще излезе от ЕС на 31 октомври
1436
ЕПА/БГНЕС
Борис Джонсън (вляво)

Според Борис Джонсън Великобритания ще излезе от ЕС на 31 октомври, независимо дали има сделка за условията по напускането или не. В интервю за BBC, фаворитът да наследи Тереза Мей на премиерския пост се закани, че не блъфира и наистина е готов за варианта "твърд" Брекзит, съобщават Ройтерс и БГНЕС.

Наскоро, такова изказване свали курса на британската лира, защото инвеститорите смятат "твърдия" Брекзит за най-нежелания вариант.

"Начинът, да покажем на нашите партньори и приятели, че сме сериозни, е най-накрая да се откажем от пораженчеството и негативизма, които са ни обгърнали като облак от толкова много време, и да се подготвим уверено и сериозно за вариант "твърд" Брекзит", заяви той.

Борис Джонсън още веднъж постави под въпрос и плащането на 39 милиарда лири от Великобритания, което беше договорено с Брюксел от сегашното правителство. Отказът да се плати тази сума, която покрива ангажиментите на Великобритания към бюджета на ЕС за договорения с участието на Лондон период, вероятно ще настрои враждебно Брюксел в предстоящите разговори с новия премиер на Даунинг стрийт 10, посочва Ройтерс.

26

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Военни престъпления на британската армия в Ирак и Афганистан били потулени

18.11.2019

1522 34
Великобритания ще въведе медицински данък за всички чужденци

17.11.2019

1491 12
Австралия иска компенсации заради Брекзит

16.11.2019

539 2

Коментари

ЗИП
снимка на ЗИП

Ей това е приказка вече ! Отказ от "пораженческото мислене" и действане на принципа "гвардията умира, но не се предава"...

 

Срамно е империя в която слънцето не е залязвало и която през 1939-1941г единствена води война с Третия райх да стигне до положение да се гърчи пред швабите.

 

Англия трябва да си спомни изключителното си време когато е карала върху вносните стоки от Германия да се изписва "made in Germany" за да не се  обърка потребителя и вместо своята свръхкачествена стока да си купи нещо "средна ръка"....

 

Великобритания трябва да направи "една крачка отвъд" ! Трябва решимост и величие...

 

Така, че Боджо да си пусне тази изключителна класика на "Madness" и да прави това, което трябва пък да става каквото ще...

 

https://www.youtube.com/watch?v=SOJSM46nWwo

 

:)

 

 

Evasion

Англия трябва да си спомни изключителното си време когато е карала върху вносните стоки от Германия да се изписва "made in Germany" за да не се  обърка потребителя и вместо своята свръхкачествена стока да си купи нещо "средна ръка"....

 Ха ха, това ми направи деня 😃👍

dissidentbg

"за да не се  обърка потребителя и вместо своята свръхкачествена стока да си купи нещо "средна ръка"."

 

За съжаление тези времена отминаха. Когато във Великобритания се произвеждаше много и то с МНОГО ВИСОКО качество.

По онова време стоката произведена в Германия не е с качество  "средна ръка". Немците си имат дума за това - ерзац (ersatz).

Bozhilko

На руски: импортозамещение

Джиджи

БоДжо си търси белята.

 

Но откъде точно "ще му дойде", можем в момента само да предполагаме.

ЗИП
снимка на ЗИП

Има силни врагове, но и могъщи приятели !

 

Пределно ясно е, че присъстваме на създаването на "Ангосаксонски свят" в противовес на ЕС. 

 

Във Великобритания има много противници на това, но и много хора искат да се върне старото време и "Britannia rule again"...

 

САЩ ще бъдат "алфа самеца" в тази глутница, но може да предоставят на Лондон отново да управлява Канада, Австралия и Нова Зеландия...

 

:)

dissidentbg

"да предоставят на Лондон отново да управлява Канада, Австралия и Нова Зеландия...'

 

ЗИП, понякога пишеш големи глупости. Канада, Австралия и Нова Зеландия са ПОДАНИЦИ на кралицата. Нищо, че имат свои паспорти и свое управление.

Военновъздушните сили на Австралия са RAAF - Royal Australian Air Force, на Канада RCAF - Royal Canadian Air Force, на Нова Зеландия RNZAF - Royal New Zealand Air Force. И така с ВСЯКА военна единица в тези държави. ПРИНАДЛЕЖАТ на кралицата.

 

Nigel

Все повече се възхищавам от прозрението на Оруел в "1984" !

"Големият брат" вече е реалност, сега се очертават и "Евразия" и "Океания". Остава да започне и безкрайната война...

Джиджи

САЩ ще бъдат "алфа самеца" в тази глутница, но може да предоставят на Лондон отново да управлява Канада, Австралия и Нова Зеландия...

Може.

 

Ама дали ще стане – както е казал бащата на Иванчо с колелото – ЩЕ ВИДИМ ... 😋

Сгугню
снимка на Сгугню

Пределно ясно е, че присъстваме на създаването на "Ангосаксонски свят" в противовес на ЕС. 

Абе видно е, че нищо не ти е ясно.

За САЩ беше много по-добре Англия да си е в ЕС и чрез нея да имат троянски кон там. Тя пак щеше да си е техен здрав съюзник, но с възможности да влияе и в ЕС.

А сега това го губят.

Много си се омотал в чаршафите на дивана и не разсъждаваш добре.

Бухта

Лоеният моп още не е обяснил какво са си говорили със златотърсачката, на която са празнували рождество около 24 му рожден ден, оная вечер, както и защо е лъгал неистово, че не познава Стийв Банън - този добър и набожен консерватор, загрижен за целия свят и всички деца в него. Първо да отговори на тях, пък после да разпределя порции. Щото английските медии не са като българските - не спират да питат. 

 

 

JollyRoger's

Борко ще получи твърд шут в подгърбието от “общинарите“, ако се заиграе с развод без алименти. Торите ще потънат поне за десетилетие.

Дзопино

е и? нали ща се излезли?

пък и след 10 години ще се върнат на бял кон. то е ясно че брекзит в краткосрочен план ще е голям гърч за населението и който го направи ще е аут от политиката. Затова и ще сложат този клун да го направи. Той и без това е аут в дългосрочен план. 

JollyRoger's

Без “сделка“ няма да излязат. Борката ще иде курбан.

Ще има нови преговори с новото колхозно ръководство. Торите ще “родят“ нова партия.

Ще има промени в изборното законодателство на Острова и в Договора от Лисабон.

Ще е интересно!😀

ЗИП
снимка на ЗИП

Торите ще потънат след още един премиер, като Мей !

 

Тук става въпрос за оцеляването на партията защото този път  гласоподавателите на консерваторите са сериозни и продължават да твърдят, че при едни нови парламентарни избори  половината от тях ще гласуват за партия "Брекзит", която в момента има равни позиции с Торите !

dissidentbg

""Брекзит", която в момента има равни позиции с Торите !"

 

Не е вярно.

В последните избори за Европейски Парламент, партията "Брекзит" има 29 депутата, торите имат 4.

JollyRoger's

На вътрешни избори ще е обратното.

Фараша, на върха на “славата“ си, не успя да вкара депутат от Питърбъръ. Нищо че черната лейбъристка се беше изложила за една глоба за превишена скорост... Джеза го отвя.

IvanM

при едни нови парламентарни избори  половината от тях ще гласуват за партия "Брекзит"

 

Когато се проведе референдума и станаха ясни резултатите му най-големите привърженици на деянието се изпокриха и оставиха Камерън да му бере плодовете. Фараж е страхливец. Той и неговите хора могат само да викат и крякат, да се държат невъзпитано, да хвърлят разни неопределени заплахи и толкоз. Нищо друго не са способни. На едно общи избори ще трябва да извадят някаква програма за "бъдещото" си управление. Те нямат такава, освен голото повтаряне на "Leave means leave" и подобни мантри. Никой от тях нищо на казва, за това какво е след излизането, каква посока ще гони страната, как това ще се отрази на производството, търговията, банките, платежния баланс, работните места, социалните ангажименти и прочие. Затова Фараж ще си наляга парцалите в Брюксел и ще си получава ползите от евродепутатстването си, нищо че е много против ЕС.

IvanM

ЗИП, понякога пишеш големи глупости. Канада, Австралия и Нова Зеландия са ПОДАНИЦИ на кралицата.

 

Горните са абсолютно неависими страни. Елизабет II e кралица съответно на Канада, Австралия и Нова Зеландия и отдавна няма поданици с малки изключения останали от  миналото. В лично качество, а не в качеството си на британски монарх. Титлата ѝ е различна в различните страни. Ако ОК изведнъж се обяви за република, тя няма автоматично да загуби канадския, австралийския и новозеландския тронове.

dissidentbg

Изброените от теб държави "са абсолютно неависими страни" точно толкова колкото и Великобритания.

Ето какво пише във вътрешната първа страница на австралийските паспорти:

 

The Governor-General of the Commonwealth of Australia, being the representative in Australia of Her Majesty Queen Elizabeth the Second, requests all those whom it may concern to allow the bearer, an Australian Citizen, to pass freely without let or hindrance and to afford him or her every assistance and protection of which he or she may stand in need.

 

Преведи си го и сам реши дали имат нещо общо с кралицата.

 

Ето какво пише в британските паспорти:

 

Her Britannic Majesty's Secretary of State Requests and requires in the Name of Her Majesty all those whom it may concern to allow the bearer to pass freely without let or hindrance, and to afford the bearer such assistance and protection as may be necessary.

ЗИП
снимка на ЗИП

Британците са една доста "особена нация".

 

Те реално се смятат за "юбер" и именно затова нямат комплекси от никой, което съответно води до това, че некои не моат да схванат защо Фараж говори срещу "белите" българи и румънци а не срещу " тъмните" индуси или пакистанци !

 

Англосаксонската култура е почти изцяло затворена в себе си. Тя реално няма нужда от досег с други култури. Напротив тя смята, че "трябва да цивилизова другите"....

 

Требе некой да е тотален гений от сорта на Моцарт или Достоевский за да бъде признат от "англосаксите"...

 

И некои сериозно си мислят, че такива хора ще се оставят да бъдат ръководени от некфи шваби ?

 

:))

 

Когато Рудолф Хес е кацнал в Англия и почнал да говори щуротиите си за "общия корен на двата народа", местните полицаи са му се смяли все едно е некой туземец от Африка и веднага са го метнали в панделата.....

 

:)

ЗИП
снимка на ЗИП

Апропо нека все пак да кажем, че противник на Джонсън за лидерското място е Джереми Хънт. Външния министър. През 2016г беше "римейнър".

 

Но вчера каза, че "ако се наложи аз също ще прокарам Брекзит без сделка"...

 

Разбирате ли колко нещата са опрели до кокала за Торите ?

 

:))

IvanM

Преведи си го и сам реши дали имат нещо общо с кралицата.

 

Имат, разбира се. Елизабет II е кралица на Канада (In English: Her Majesty Elizabeth the Second, by the Grace of God of the United Kingdom, Canada and Her other Realms and Territories Queen, Head of the Commonwealth, Defender of the Faith; In French: Sa Majesté Elizabeth Deux, par la grâce de Dieu Reine du Royaume-Uni, du Canada et de ses autres royaumes et territoires, Chef du Commonwealth, Défenseur de la Foi). Елизабет II е кралица и на Австралия (Her Majesty Elizabeth the Second, by the Grace of God Queen of Australia and Her other Realms and Territories , Head of the Commonwealth, Defender of the Faith). Елизабет II е кралица и на Нова Зеландия (Her Majesty Elizabeth the Second, by the Grace of God Queen of New Zealand and Her Other Realms and Territories, Head of the Commonwealth, Defender of the Faith).

Е и на ОК, разбира се, е кралица. Но държавите са независими. Естествено, че не се управляват от Генерал-губернатор. Той представлява Монарха. Нищо повече. Управляват се от правителствата, които си избират. И спазват законите гласувани от техните си Парламенти. Тъй че, недей да ми цитираш, какво пише по паспортите. То е защото така е прието. От време оно. Нищо повече

ЗИП
снимка на ЗИП

Канада юридически няма нищо с Великобритания от една мноо точна дата :

 

17.04.1982г

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Constitution_Act,_1982

 

Абсолютно същите актове има с Австралия ( мисля от 1986г) и Нова Зеландия.

 

 

IvanM

Когато Рудолф Хес е кацнал в Англия и почнал да говори щуротиите си за "общия корен на двата народа", местните полицаи са му се смяли все едно е некой туземец от Африка и веднага са го метнали в панделата.....

 

А бе, не е точно така. Хер Хес не е отлетял в Англия, защото е искал да глаголи за общи корени. А пък до смъртта си Виктория отявлен германофил, отстоявала и защитавала немското си потекло. Както и сина ѝ впрочем. И е трябвало да се случи нещо катаклизмично (ПСВ и революцията в Русия), за да реши внукът ѝ да смени името на династията (от страх, предимно). Но германското доста е влияело на кралското семейство. До степен един от членовете му да е заточен (буквално) на Бахамите (нямат си Сибир), а друг да "загине" при много съмнителни обстоятелства.

Bozhilko

Радостно е, че Англия най-после прегърна идеите на Ямайка от преди 50 години горда независима от Англия държава. Вярно, че сега ако питаш смятат, че е по-добре да си бяха налягали парцалите, ама какъв кеф беше да се направят на пичове.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×