facebook
twitter

Горещи новини

Бивши агенти на ДАНС бяха осъдени за измама и незаконно оръжие

1107
Илияна Кирилова

Софийски градски съд призна за виновни бившите агенти от ДАНС – Евгени Иванов и Петър Спасов, съобщи БНТ.

Състав с председател съдия Атанас Атанасов, прие, че Евгени Иванов е виновен в това, че с цел да набави за себе си имотна облага, е измамил чужди граждани, че ще получат разрешение за постоянно пребиваване в България.

Съдът призна Иванов за виновен и в това, че на работното си място в сградата на ДАНС, е държал незаконен пистолет и боеприпаси. За тези престъпления Иванов получи общо наказание - условна присъда от 2 г. и 6 м. лишаване от свобода с 4 г. изпитателен срок.

По другите две обвинения - за разгласяване на държавна тайна и за преправяне на официален документ, Евгени Иванов е оправдан. Съдът частично уважи и гражданските искове за имуществени вреди от пострадалите, които общо възлизат на около 33 000 лв.

Другият подсъдим - Петър Спасов също беше признат за виновен, че е продал оръжието на Евгени Иванов, без последният да е имал разрешение за придобиване. За това престъпление Спасов получи условна присъда от 6 м. лишаване от свобода с 3 г. изпитателен срок.

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Колко струва един български паспорт?
Измами по пижами

11.03.2019

251
Всеки сам ще решава как да се обучава срещу прането на пари

Коментари

Penchobre

Все от администрацията са крадците: Полицаи, данъчни служители, министри, кметове, телкаджии, е и партийни деятели - суджуклии...

Честният крадец е някакъв херувим! 🚀

Гларyс

Поредното доказателство, че държавата ни се управлява от престъпници...

Ад мин

Ама служителите от ДАНС нямат ли разрешително за придобиване, носене и съхраняване на огнестрелно оръжие и боеприпаси? Баси танцьорките!

geovel

За всяко ново оръжие се иска разрешение за придобиване.

 

inventus

Обикновенни мизерници! Иначе в нормалните държави полицаите си кътат по някое незаконно оръжийце ...щото грешки стават и ако гръмнат някой престъпник да има какво да подхвърлят на местопроизшествието. Щото иначе става много дебела.Ама баш да се топят за такива работи...не се е чуло и във филмите го няма.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×