facebook
twitter

Горещи новини

Бивши агенти на ДАНС бяха осъдени за измама и незаконно оръжие

1106
Илияна Кирилова

Софийски градски съд призна за виновни бившите агенти от ДАНС – Евгени Иванов и Петър Спасов, съобщи БНТ.

Състав с председател съдия Атанас Атанасов, прие, че Евгени Иванов е виновен в това, че с цел да набави за себе си имотна облага, е измамил чужди граждани, че ще получат разрешение за постоянно пребиваване в България.

Съдът призна Иванов за виновен и в това, че на работното си място в сградата на ДАНС, е държал незаконен пистолет и боеприпаси. За тези престъпления Иванов получи общо наказание - условна присъда от 2 г. и 6 м. лишаване от свобода с 4 г. изпитателен срок.

По другите две обвинения - за разгласяване на държавна тайна и за преправяне на официален документ, Евгени Иванов е оправдан. Съдът частично уважи и гражданските искове за имуществени вреди от пострадалите, които общо възлизат на около 33 000 лв.

Другият подсъдим - Петър Спасов също беше признат за виновен, че е продал оръжието на Евгени Иванов, без последният да е имал разрешение за придобиване. За това престъпление Спасов получи условна присъда от 6 м. лишаване от свобода с 3 г. изпитателен срок.

5

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Адвокати плашат със стачка заради закона за мръсните пари

22.02.2019

Рада Николова

349 1
ДАНС и МВР проспали, че руски инвеститор у нас е търсен от Интерпол
Счетоводител, нотариус и кмет се срещнали пред ДАНС...

20.02.2019

Доротея Дачкова

6741 7

Коментари

Penchobre

Все от администрацията са крадците: Полицаи, данъчни служители, министри, кметове, телкаджии, е и партийни деятели - суджуклии...

Честният крадец е някакъв херувим! 🚀

Гларyс

Поредното доказателство, че държавата ни се управлява от престъпници...

Ад мин

Ама служителите от ДАНС нямат ли разрешително за придобиване, носене и съхраняване на огнестрелно оръжие и боеприпаси? Баси танцьорките!

geovel

За всяко ново оръжие се иска разрешение за придобиване.

 

inventus

Обикновенни мизерници! Иначе в нормалните държави полицаите си кътат по някое незаконно оръжийце ...щото грешки стават и ако гръмнат някой престъпник да има какво да подхвърлят на местопроизшествието. Щото иначе става много дебела.Ама баш да се топят за такива работи...не се е чуло и във филмите го няма.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×