facebook
twitter

Горещи новини

БДЖ наблюдава 80 рискови влака

Подготвят персонала да действа при кризисни ситуации
413
Илияна Кирилова

След последния инцидент във влак, при който 20-годишно момиче бе намушкано с нож в нощния влак Пловдив-Варна от 25-годишен младеж, възниква въпросът кой носи отговорност за сигурността на пътниците.

„БДЖ превозва над 21 милиона души годишно и инциденти като този, за щастие, се броят на пръсти. Това е вторият за тази година”, каза за БТВ Григори Григоров, председател на Съвета на директорите на “Холдинг БДЖ”, цитиран от БГНЕС.

БДЖ е в ежедневна координация с жандармерията и полицията относно наблюдението на някои рискови влакове, които са около 80. 

Успоредно с това се прави подготовка на персонала за реакция в кризисни ситуации.

„Тези влакове се наблюдават при тръгване и по време на движение. Това са обикновено нощни влакове, такива, които минават през рискови райони, където са възможни атаки с камъни, както и влакове, които са в граничните райони, където са възможни контрабандни действия”, поясни Григори Григоров. Той посъветва пътниците, които се чувстват несигурни, да се обръщат към началника на влака или към най-близкия кондуктор.

Междувременно инициативен комитет от служители на БДЖ внесе искания до Народното събрание, до всички големи политически партии и до Министерството на транспорта.

Те са притеснени за състоянието на железниците и смятат, че се готвят нови съкращения на влакове и персонал. Григори Григоров бе категоричен, че БДЖ не възнамерява да съкращава влакове, а точно обратното.

„С новия график на движение на влаковете, който влиза в сила от 15 декември, броят им е увеличен в сравнение с миналата година. Броят на изминатите километри е увеличен с около 300 000. Това е направено с цел да се предоставят по-добри условия”, поясни Григоров. Той обаче допълни, че ще има съкращения на „неефективни процеси”.

Ключови думи:

БДЖ, рискови влакове
6

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Бедствие в БДЖ: блокирани влакове, раздават се храна и одеала

06.02.2020

Обновена

5146 25
Спират за 6 месеца влаковете по подбалканската жп линия

03.02.2020

2776 4
В последните часове на 2019 г. БДЖ обяви най-крупната си поръчка

03.01.2020

Обновена

МИЛА КИСЬОВА

3181 4

Коментари

Хулиган

които минават през рискови райони, където са възможни атаки с камъни

И в Бангладеш е така.

Ако не сте разбрали, успешно ни настаниха в Третия свят.

Единствената разлика е, че още няма пътници върху покривите на вагоните.

Поради липса на пътници.

За по-удобно те ползват Терминал 1 и 2.

Видими резултати...

http://www.drago.info/index.php/2017/12/16/misteri...

торбаЛан

Бе аз не знам кой беше, та да ми припомните кой вдигна най-голям джангър, когато имаше желание да се дигне 5 метрова стена покрай линията, която минава в "рисковите" райони?

Shaaban_bin_Robert
снимка на Shaaban_bin_Robert

Тия нищо не ги спира. Ще се накачулят връз стената и ще хвърлят оттам.

inventus

Спира ги спира! Мощна система за видеонаблюдение със възможности за лицево разпознаване. И после индивидуална работа със провинилите се докато...им станат главите меки.Не е толкова непостижимо дори към момента и конкретните обстоятелства .

НЕРВЕН

Те, у нас, всичките влакове са рискови.Най-вече технически..

н16
снимка на н16

възниква въпросът кой носи отговорност за сигурността на пътниците

И все пак, кой носи отговорност за сигурността на пътниците, пътуващи във влаковете на БДЖ? Защо не наемат охранителни фирми, щом полицията не може да си свърши работата? Мога само да кажа, че във влаковете на Руската федерация, като се качваш - и ти проверяват не само билета, но и паспорта. при което данните отиват някъде, в системата.)
И през нощта минава и контрола, и цивилни. Ако някой е шумен, или има оплакване, че нещо пречи на останалите - то той се и задържа. Не знам по кой §.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×