facebook
twitter

Горещи новини

АПИ дава на прокурор фирма за вторични суровини заради пожара край "Струма"

817
Илияна Кирилова

Агенция "Пътна инфраструктура" внася сигнал в прокуратурата срещу собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, чийто складирани отпадъци предизвикаха на 13 август пожар в близост до АМ „Струма“ край Дупница, съобщиха от АПИ.

Преминаването в участъка от автомагистрата между п. в. „Дупница“ и п. в. „Бобошево“ остава ограничено в двете посоки. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут от п. в. „Дупница“ по път I-1 (E-79) до п. в. „Бобошево“ на АМ „Струма“ и обратно.

Предстои на надлеза, който беше обхванат от пожара на сметището, днес да бъде направен обстоен оглед от екип от специалисти на Института по пътища и мостове в АПИ и на строителя. Ще бъдат обследвани стълбовете на съоръжението, ригели, фуги, греди и лагери.

Първоначалният анализ ще бъде готов до края на деня. Въз основа на него ще се реши дали преминаването по съоръжението остава ограничено и какви ремонтно-възстановителни дейности ще е необходимо да се предприемат за безопасното преминаване по моста в района на пожара.

След като е ясно какви мерки трябва да се изпълнят и има количествено-стойностна сметка АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара. 

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Строителството на част от "Струма" тръгва от 45.5 млн. лв. за километър

18.11.2019

НИКОЛА КОЛЕВ

582
Пламна покривът на сградата на арменския парламент

09.11.2019

319 2
Довършването на "Струма" ще струва поне 38 млн. лв. на км

08.11.2019

592 7

Коментари

маркос

 

 

 

                  На Пътната агенция къде и бяха очите за огромните купища боклуци струпани под моста ? Сега ще премълчат за пораженията от високата температура , но след 4-5 години ще почнат ремонти . Тогава обаче -битият бит .....

анастаси сиров

Тогава обаче -битият бит ..

 

Продължи цитата

 

маркос

 

 

 

                           

Продължи цитата

 

 

                              ''Во глубине сибирских руд..."      Доволен ли си ?

 

nottheone

1. требе да докажат, че фирмата е натрупала сметището.

2. че фирмата го е подпалила.

3. тогаз кви щети са настъпили.

4. за колко.

гешеф-тарска работа. апи и гешеф - идиотия от 999,9 проба

Влез или се регистрирай за да коментираш

×