facebook
twitter

Горещи новини

АПИ дава на прокурор фирма за вторични суровини заради пожара край "Струма"

817
Илияна Кирилова

Агенция "Пътна инфраструктура" внася сигнал в прокуратурата срещу собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, чийто складирани отпадъци предизвикаха на 13 август пожар в близост до АМ „Струма“ край Дупница, съобщиха от АПИ.

Преминаването в участъка от автомагистрата между п. в. „Дупница“ и п. в. „Бобошево“ остава ограничено в двете посоки. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут от п. в. „Дупница“ по път I-1 (E-79) до п. в. „Бобошево“ на АМ „Струма“ и обратно.

Предстои на надлеза, който беше обхванат от пожара на сметището, днес да бъде направен обстоен оглед от екип от специалисти на Института по пътища и мостове в АПИ и на строителя. Ще бъдат обследвани стълбовете на съоръжението, ригели, фуги, греди и лагери.

Първоначалният анализ ще бъде готов до края на деня. Въз основа на него ще се реши дали преминаването по съоръжението остава ограничено и какви ремонтно-възстановителни дейности ще е необходимо да се предприемат за безопасното преминаване по моста в района на пожара.

След като е ясно какви мерки трябва да се изпълнят и има количествено-стойностна сметка АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието за преработка и изкупуване на вторични суровини, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара. 

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

4 обединения искат да строят 10 км от АМ Струма над Кресна

25.09.2020

ЮЛИАНА БОНЧЕВА

2336 13
11-годишно дете причинило горския пожар край Девин

11.09.2020

622 4
Гърция поиска спешна помощ от ЕС заради изгорелия лагер

11.09.2020

223

Коментари

маркос

 

 

 

                  На Пътната агенция къде и бяха очите за огромните купища боклуци струпани под моста ? Сега ще премълчат за пораженията от високата температура , но след 4-5 години ще почнат ремонти . Тогава обаче -битият бит .....

анастаси сиров

Тогава обаче -битият бит ..

 

Продължи цитата

 

маркос

 

 

 

                           

Продължи цитата

 

 

                              ''Во глубине сибирских руд..."      Доволен ли си ?

 

nottheone

1. требе да докажат, че фирмата е натрупала сметището.

2. че фирмата го е подпалила.

3. тогаз кви щети са настъпили.

4. за колко.

гешеф-тарска работа. апи и гешеф - идиотия от 999,9 проба

Влез или се регистрирай за да коментираш