Quantcast
Двама мигранти са изнасилили 15-годишно момиче в София | СЕГА
facebook
twitter

Горещи новини

Двама мигранти са изнасилили 15-годишно момиче в София

Пострадалата е от приют в "Овча купел", а афганистанците са арестувани и освободени, защото са на 16 и 17 г.
6639
Илияна Кирилова

Двама мигранти от Афганистан са арестувани в четвъртък заради изнасилване на непълнолетно момиче в София, съобщи БНР. Инцидентът е станал два дни по-рано - във вторник.

Задържаните, които също са непълнолетни, са били настанени в общежитието в район "Военна рампа". Те са кандидати за бежански статут и убежище.

По случая е образувано досъдебно производство, а на двамата мигранти е наложена мярка „надзор и контрол от инспектор в Детска педагогическа стая", тъй като са непълнолетни. 

Сайтът TrafficNews, по информация на Държавната агенция за бежанците (ДАБ), съобщи, че двамата афганистанци се казват Мустафа Хан и Лахаб Юсуфзай и са пристигнали в България без семействата си. Те са съответно на 16 и 17 години и са подали молба за международна закрила, като очакват да получат статут на бежанци. В общежитието за мигранти в квартал "Военна рампа" са били на свободен режим. 

"Те могат да  напускат сградата и да влизат на територията и в часови диапазон 8:00 ч.-22:00 ч. през лятото и 8:00 ч. -20:00 ч. зимно време", обясняват от ДАБ, като коментираха и че не могат да носят отговорност за действията на двете момчета.

"Двамата са издърпали момичето в сграда във "Военна рампа", след което са я заплашили с нож, за да не вика и да не се оплаче на някого. Изнасилили са я, а за случилото се е разбрало, след като момичето се е прибрало в дома, в който живее. Повдигнати са им обвинения за изнасилване при съучастие", обясни говорителят на Софийска районна прокуратура Невена Зартова.

Изнасиленото момиче е  на 15 години е и живее в приют в квартал "Овча купел".

"Тя е добре, в момента с нея работи психолог, но не можем да ви дадем повече подробности", коментира директорът на дома Марин Зарков.

Още

Брендо е срамната емблема на европравосъдието
Съдът в Киев остави Евелин Банев-Брендо в ареста

17.09.2021

1822
Полицията залови след преследване трафикант и 15 мигранти

08.09.2021

1091