facebook
twitter

Горещи новини

Двама мигранти са изнасилили 15-годишно момиче в София

Пострадалата е от приют в "Овча купел", а афганистанците са арестувани и освободени, защото са на 16 и 17 г.
6615
Илияна Кирилова

Двама мигранти от Афганистан са арестувани в четвъртък заради изнасилване на непълнолетно момиче в София, съобщи БНР. Инцидентът е станал два дни по-рано - във вторник.

Задържаните, които също са непълнолетни, са били настанени в общежитието в район "Военна рампа". Те са кандидати за бежански статут и убежище.

По случая е образувано досъдебно производство, а на двамата мигранти е наложена мярка „надзор и контрол от инспектор в Детска педагогическа стая", тъй като са непълнолетни. 

Сайтът TrafficNews, по информация на Държавната агенция за бежанците (ДАБ), съобщи, че двамата афганистанци се казват Мустафа Хан и Лахаб Юсуфзай и са пристигнали в България без семействата си. Те са съответно на 16 и 17 години и са подали молба за международна закрила, като очакват да получат статут на бежанци. В общежитието за мигранти в квартал "Военна рампа" са били на свободен режим. 

"Те могат да  напускат сградата и да влизат на територията и в часови диапазон 8:00 ч.-22:00 ч. през лятото и 8:00 ч. -20:00 ч. зимно време", обясняват от ДАБ, като коментираха и че не могат да носят отговорност за действията на двете момчета.

"Двамата са издърпали момичето в сграда във "Военна рампа", след което са я заплашили с нож, за да не вика и да не се оплаче на някого. Изнасилили са я, а за случилото се е разбрало, след като момичето се е прибрало в дома, в който живее. Повдигнати са им обвинения за изнасилване при съучастие", обясни говорителят на Софийска районна прокуратура Невена Зартова.

Изнасиленото момиче е  на 15 години е и живее в приют в квартал "Овча купел".

"Тя е добре, в момента с нея работи психолог, но не можем да ви дадем повече подробности", коментира директорът на дома Марин Зарков.

86

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Съдът пусна жената на Божков срещу гаранция от 750 хил. лв.

29.09.2020

1314 7
Подготвя се втора актуализация на бюджета на София

19.09.2020

572 2
19-годишен младеж загина в София заради опасно селфи

19.09.2020

1687 3

Коментари

Страници

Johnny2965

За жалост, законът в България не предвижда кастрация за подобно престъпление!

pbdan

Вече ги пуснаха.

Justinian2
снимка на Justinian2

Не мое да бъде ! Такива работи уж ставаха само в гнилия запад , с джендерите , пакитата , негърите и т.н. ? Туй да стане в страната на храбрите балканци на Бате ? Па и да ги пуснат бърже , бърже...Ай ! ?

LPetrov

  Такива работи стават там,където the rapefugees са пуснати безконтролно, иначе на тия две мърши може и да им се случат едни храбри балканци като едното нищо....

Кире

Фактите са, че тия не могат и не бива да съществуват на европейска територия. Мултикултурализъм може да има между сходно културно-историческо наследство - православни, католици и протестанти. Тези мюсюлмани не могат да имат място в тая подредба. Ислямът в традиционно доминирани от християни територии е различен - България, Русия, че дори и оригиналният ислям на Босна. Той се различава от нравите на дивия ислям с това, че осъзнава личната неприкосновенност. 

letec55

Не следя задълбочено темата и може би не съм забелязал: кога емиграните станаха мигранти?

Aniki

Когато не се знае точното значение на думата "емигрант", винаги е препоръчително да се ползва "мигрант".

 

Тези олигофрени са "имигранти" за нас в България. Същите са "емигранти" за родната им страна. "Мигранти" е правилно по отношение на това, че не се обвързва с кой, кого, откъде.

Nashenec

От Западна Европа влизат не само пари за политиците, но и ценности за обикновения гражданин. След Щвеция, Норвегия, Дания, Германия, Австрия сега и при нас дойде тази моде - мигриращите да се разтушават с жените и дъщерите на местното население.

Да са ни честити новите евроценности ! Да ни е честито "патриотичното" и "демокраично" управление на страната !

Сироко Леванти

Както обикновено в подмандатната територия виновни няма.

Не се отпускайте. Винаги и за всичко са виновни американците. 

vvatkov

    Пълзящата демократизация дали ще отвори очите на родните ни демократизатори?  

левъ

Е, сега като непълнолетни щом ни пускат може и още, докато стигнем пълнолетие!

н16
снимка на н16

Афганистанците са освободени, защото също са непълнолетни

Бежанците вече станаха мигранти. А откъде се знае, че били непълнолетни? Aко нямат 18 години, могат да си вършат престъпления - безнаказано?

Уголовная ответственность несовершеннолетних
Лица, достигшие ко времени совершения преступления 14- летнего возраста, подлежат уголовной ответственности за убийство (статья 105), умышленное причинение тяжкого вреда здоровью (статья 111), умышленное причинение средней тяжести вреда здоровью (статья 112), похищение человека (статья 126), изнасилование (статья 131), насильственные действия сексуального характера (статья 132), кражу (статья 158), грабеж (статья 161), разбой (статья 162)..


https://28.xn--b1aew.xn--p1ai/document/7515934
 

Калинчо

Непълнолетната е задържана с мярка,  защото е провокирала бежанците. 

sega_reader

Непълнолетната да не е от циганската махала, що не казвате.

маргаритка2

Инцидентът е станал миналия вторник.

 

Инцидент е дето си ударих кутрето в масата, когато прочетох за това престъпление.

 

Един инспектор и двамата ли ще ги надзирава??

 

Айде да видим сега Кънев как ще ги превъзпита. Малко по-трудно ще му е, щото не са в затвора, и няма и да бъдат - жертвата е сираче.

 

Какво да му кажем на това момиче. битият си е бит, другото два пъти, да хваща да сформира някаква чета ли?

 

 

 

Nick F

На т.нар. Кънев (предполагам имате предвид БХК) не му е задача да превъзпитава някой, а да се погрижи нашите права да се спазват от властта. А властта трябва да превъзпитава престъпниците, ако бъдат обявени за такива. Пропуските в образованието не се преодоляват лесно, особено ако няма желание.

маргаритка2

Ало-о-о, Редакцията, заглавието трябва да актуализирате.

volog2

Пълна щуротия. Тия са свободни, а оня австралиец дето иска си ходи, го държат.

vasilevil

Че какво друго може да се очаква от тия брадати изроди?Чакам сега демократите да излязат и да скандират"българи юнаци".

Здравка
снимка на Здравка

Отказва им се бежански статут и биват немедлено натирени с еднопосочни билети до Кабул, със семействата барабар, щот' нали горките, непълнолетни.

Черен печат в тескеретата - задължително. Какво следва да очакваме от хора, които не знаят имената на родните си майки и се обръщат към тях с ''домакиньо''?

Сироко Леванти

със семействата барабар, 

Недей така жестоко, те са самички тук; може да са сирачета.... 

 

P.S. - сетих се за еврейското определение за наглост: убиец на родителите си моли съдията за снизхождение, щото бил останал сираче...

бонго-бонго
снимка на бонго-бонго

По същество това престъпление не се различава от груповото изнасилване в Германия, където непълнолетни български граждани изнасилиха немско момиче, което май-беше на 13. 

Разбира се, трябва да бъдат осъдени по законите на Р. България.

Маргаритка, разбира се, веднага намеси Кънев ....

Здравка
снимка на Здравка

И немските власти ги изловиха и доколкото знам не осъдиха само този изнасилвач, който беше на 12. Единия ''юнак'' ( на 15 ) го издириха до България и не да му се размина и на него. В някои страни по белия свят наказателна отговорност се носи от 14 годишна възраст.  Съзнаваш какво правиш, когато посягаш върху неприкосновенноста на друго човешко същество, дори и на 14. Не е като да свиеш колата на баща си и някой здравеняк в полицейска униформа те изтъпани у вас, държейки те нежно, но здраво за ухото, нали?

Карапетров

Няма значение каква е свинята (в случая нерез) и на каква възраст е: скопява се и влиза в затвора за колкото се може по-дълго.

LPetrov

 И що да не намеси Кънев след като същия се прехранва от етноса на изнасилвачите ? 

Nick F

Пишете глупости.

Invisible

   Май вече няма скинари!

Nickolas

Няма как да ги върнат в родната им страна, защото са малолетни без придружител. Те затова се представят като 16 годишни, а като направят сериозна беля и започнат разни професорски експертизи за установяване на възрастта - и се установява, че са на по 20 - 22, че и на 25 години. Преди това, обаче, служителите записват това, което каже мигрантът. Казал 16 - значи е на 16.  На никого не му се разправя.

Здравка
снимка на Здравка

Един такъв, представил се за 16-годишен изнасили и уби дъщерята на семейството в което го бяха настанили. Случаят нашумя и извън Германия, тъй като бащата на девойчето се оказа висш чиновник. Видях ''16-годишния'' на снимка - видима възраст 25-30. Немците май са много наивни, а би трябвало да имат опит, нали от десетилетия съжителстват с т.нар. гастарбайтери, дошли основно от Турция. 

проф. Боян Дуранкев

Двамата - Мустафа Хан и Лахаб Юсуфзай може и да не са "съответно на 16 и 17 години", както пише. Имват ли свидетелства за раждане? Имат ли документи - оригинални и заверени? В Гермаия много "мигранти" (нашественици е по-точното наименование) на по 40-50 г. се пишат на по 14-15-16 години, за да се ползват от всичко без задръжки.

Ако са истински мигранти, веднага марш обратно в Афганистан!

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш