Медия без
политическа реклама

Защо Васил Терзиев не каза как София се докара дотук?

24 Окт. 2023

Кампанията на Васил Терзиев е много позитивна, с много идеи и много малко атаки към предишното управление. Но от време на време човек трябва да каже защо сме стигнали дотук. Такава оценка направи комуникационният експерт Любомир Аламанов в предаването „(О)позиция“.

Според него, ако Терзиев спечели, може да изпадне в положението на кабинета „Денков“, който отнася удари от всички страни за проблеми, които не са били решени през последните 20 години. „Имам леко опасение, че същото може да се получи и с г-н Терзиев. Ще стане въпрос какво стана със завода за боклук, с „Топлофикация“. Той ще трябва да казва – искате от мен да реша за 2 месеца неща, които не са решени за 18 години. Това може би ще бъде малко късно“, смята експертът. По думите му, при друга ситуация кампанията на Терзиев щеше да служи като учебникарски пример.

Той посочи, че ПП-ДБ, които издигнаха Терзиев, понасят много големи щети от сглобката с ГЕРБ, но не успяват да го обяснят на публиката.  ГЕРБ всеки ден удря по правителството, сякаш не е тяхно, допълни Аламанов. „Много по-лесно щеше да бъде, ако на всяка стъпка казват каква беше алтернативата. Тогава може би хората щяха да видят по-ясно защо правят това“, посочи експертът по комуникации. И напомни, че ГЕРБ на практика ежедневно удря по правителството, сякаш не участва в него. За отсъствието на лидерите на ПП-ДБ от кампанията той предположи, че вероятно те смятат, че са повече необходими другаде в страната.

Според него стратегията на ГЕРБ залага изцяло на новия си кандидат Антон Хекимян, който се дистанцира от наследството на партията в София. „Все някой трябва да отговори на въпроса – какво стана с тези жълти павета? Няма отговор на този въпрос. Хекимян може да каже – аз не знам, аз съм нов. Това е единствената възможна стратегия, защото нямат отговори на подобни въпроси. Но кампания на стар лидер до нови лица не става, допълни Аламанов.

   

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?