Медия без
политическа реклама

Парламентаризмът умря, да живее парламентаризмът!

18 Апр. 2021

Парламентаризмът възкръсва! Народното събрание път е да върне достойнството си и да загърби унизителното пренебрежение на управляващите през последните години. Престижът на Парламента беше отнет с просташко поведение и мафиотско излъчване - с недостойни фигури на високата трибуна и незачитане на Конституцията.

Първо представителите на народа се върнаха в сградата с надпис „Съединението прави силата“ - там където липсват петолъчки, наречени „венчелистчета“, но има дух и традиция. После доайенът сред депутатите показа човешки облик, естествени реакции и чувство за хумор. Всичко напомпи за романтичните времена в Парламента с респектиращи имена начело като Йосиф Петров, Гиньо Ганев, Петър Дертлиев. Очарова с притеснението и чистосърдечното желание да се свърши работа в лицето на новия председател.

Този Парламент показа от първия ден, че няма да търпи унижението, на което Бойко Борисов свикна да подлага институциите.

И въпреки провокациите на досегашните управляващи и процедурната суматоха, духът е изпуснат от бутилката и достойнството на Парламента възкръсва.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

парламент, досие

Още по темата