facebook
twitter

Видео

Италия: Ако можехме да се върнем 10 дни назад

6253
QuarantinedItaliansRecordMessagetoThemselves

Quarantined Italians record messages to "themselves from 10 days ago" during Coronavirus pandemic. It is believed nations like the US, England, France, Spain and Germany are about 9-10 days behind in the COVID19 progression. We asked people from all around Italy to record a message to the themselves of 10 days prior.

Posted by A THING BY on Monday, March 16, 2020

Олмо Паренти е млад творец от Милано. Както всички останали, в началото на пандемията той и неговите приятели гледат с насмешка на малцината, които вярват, че предстои нещо много опасно. Дни по-късно Паренти попада в друга реалност. Броят на заразените расте лавинообразно. Цялата страна е затворена, икономиката лети към дъното, лекарите са изправени пред невъзможното решение да избират на кого да дадат шанс за живот.

Смутени, че толкова са подценили ситуацията и че това несъмнено е допринесло за нейното излизане от контрол, Паренти и неговите приятели решават да направят нещо полезно. Заедно със свои съмишленици от филмовия колектив в Милано, той изпраща призив към граждани от цялата страна да се включат в проект, предназначен за тези, които вървят по пътя на Италия. "Помолихме ги да говорят от първо лице пред камера и да дадат съвет към себе си отпреди 10 дни", казва Паренти.

"Това не са глупости, както си мислеше", обръща се към камерата един от участниците в проекта. "Най-лошият възможен сценарий? Точно той ще се сбъдне", казва друг. И финалът: "Ние подценихме това. Не го правете и вие. Останете си вкъщи."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A THING BY (@athingby) on

 

Ключови думи:

коронавирус, Италия
2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Как върви университетското обучение от дистанция?
Сега е моментът да върнем изходните визи
Всичко за пандемията на 30 март

30.03.2020

93

Коментари

Доверчивия

а за подклаждане на паника не беше ли предвиден затвор?

Slava
снимка на Slava

А заради подценяване на епидемията с призиви да не се всява паника, Италия се саморазруши. Същата съдба очаква тези държави, които не се поучат от италианския опит.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×