facebook
twitter

После

Прелет над печата

Юруш на бюлетините!

347

Народе, закопчавай колана и се дръж здраво. Останаха три дни до изборите и в първите два от тях ще ври и кипи. То ще е рязане на ленти, то ще е лъскане на фасади, то ще са клетви за административна непорочност и корупционна девственост...

"Агитирайте! 1/4 не са решили кой да е кметът", призовава кандидатите "24 часа", вдъхновен от социологическото проучване, което си е поръчал. Данните от въпросника са обобщени в заключението на изданието, че "важно влияние за резултатите ще имат посланията в оставащите дни до изборния ден". Посланията може и да хванат дикиш, но има далеч по-сигурни и изпитани методи.

"Всеки десети готов да продаде гласа си", обажда "Монитор" на база друго изследване на хорските нрави по избори. То установило, че слънцето изгрява от изток - "11% признават, че биха приели да гласуват срещу заплащане", като "при ромите склонните са 40 на сто". Отделно има и едни "8%, които се колебаят и не могат да преценят" дали/кога/срещу колко биха излезли на пазара за гласове.

На някои места предизборната агитация вече си тече по ценоразпис. "ЦИК разреши разследване срещу кмета на Несебър", разправя "Труд" и добавя, че освен настоящия градоначалник сред заподозрените за купуване на гласове по крайбрежието са още четирима кандидати за места в общината. И понеже двама от тях са представители на левицата, в опозиционните медии това е възприето като злоумишлено действие на управляващите.

"Властта "страхува" 5 дни преди изборите", възмущава се "Дума" от наличието на "шумните акции срещу кандидати на БСП" и пълното отсъствие на такива срещу конкуренцията: "Няма нито едно "профилактиране" на ръководители или кандидати на ГЕРБ".

В скоро време не се и очаква да има. Особено ако след днешния съдбоносен пленум на ВСС цацаратурата официално еволюира в гешефтура - а то натам си вървят работите. Хем и Мониторингът пада със страшна сила, остава само да изброим правилно бюлетините.

Все още няма коментари

Още

Мониторинг на любовта

20.09.2019

625
Exodus

21.01.2019

434
Шпиценкандидатът Гешев

29.07.2019

1118

Влез или се регистрирай за да коментираш

×