Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Йорданка IV

01 Окт. 2019

То е ясно, че на старта на предизборната кампания в София няма по-вкусна дъвка за джвакане и балончета из столичните редакции. Хубаво е, че със своя поглед отвисоко прелитащият има възможност да обхване целия набор от все още излизащи вестници, а не като обикновения читател, който сутрин си купува един или по-малко.

"Труд" предупреждава: "Политически инженери се опитват да подменят играта", пояснявайки, че "това заяви Йорданка Фандъкова при откриване на кампанията си". Данчето категорично се разграничавала от битката за власт и щяла да се бори за други работи, за които може би власт няма да ѝ трябва.

В слънчевия есенен ден зад НДК се били събрали "хиляди столичани" да изразят подкрепата си за настоящата кметица. На снимката са отразени десетки функционери пред логото на ГЕРБ и десетина фотографи и оператори пред сцената. Многохилядното множество остава извън кадър, но ние вярваме на преброителите от вестника. Извън фокус са и всички останали кандидати за "Московска" 33 и читателите на "Труд" може да решат, че и там е като в Главната прокуратура - само един кандидат, единствено достоен!

Тези, които прелистват "24 часа", пък може да останат с впечатлението, че изборите вече са минали. "София при Фандъкова IV: Кварталите най-важни, въздухът, паркове, ред, контрол и инвестиции", представя светлите софийски бъднини изданието. Самоковлийката е получила персонални похвали за управлението на столицата от двама спортисти - Йорданка Благоева и Любо Ганев, и един комедиант - Шкумбата, до един родом от провинцията.

Тук все пак аудиторията ще научи, че силите си срещу Нейно величество Йорданка Четвърта ще пробват и някакви други герои, включително "Внукът на Живков - Тодор Славков, пожела столицата". Дадена е думата на още двама-трима господа, но липсва всякакъв хабер за женска конкуренция на фронта. То верно, че имаше още една дама, ама то нали и тя е от наште, все тая.