facebook
twitter

После

Длъжностна характеристика

Универсален кандидат за всичко

1582

Щяхме да коментираме новите прозрения на Бойко Борисов, че България отново била станала индустриална държава КАТО ПРЕДИ 1944. 

Но друга тема изпревари с едни гърди Борисов, който и друг път е обогатявал науките и реалността с мощта на въображението си. Така му се е сторило, че е удобно да се похвали - похвалил се, пък индустриализацията може да я поразместим тук-там из десетилетията, голяма работа! Станалото - станало; индустриализация, бригадирско движение, Възродителен процес - това са минали работи. 

Другата тема е внезапната нова кандидатура на Лиляна Павлова за висок пост в Европейската инвестиционна банка. 

Това е леко смущаващо и ще обясним защо. 

Г-жа Павлова за твърде кратко време премина през какви ли не позиции. След като напусна регионалното министерство заедно с целия втори кабинет на Борисов, Павлова беше кандидат-депутат, евроминистър, депутат и член на Социалната комисия в НС, евроизбраница на второ класиране, кандидат-банкер. Същевременно оглавява и Китайското хъбче - онзи далекопровод, по който текат европейски ценности срещу китайски инвестиционни юани - структура, създадена по време на европредседателството, когато се проведоха и първите срещи "16 + 1" (страните от Югоизточна Европа + Китай). 

Оня ден скандираше лозунги за европейщина и обединение с Александър Йорданов, днес я засилват към банката, утре ще я пратят да бори глада в Африка - и тя ще приеме "новото предизвикателство" със същия декларативен ентусиазъм и вътрешно безразличие.

Всичко може, за всичко става - ще си каже някой. 

Друг обаче ще заподозре в това многопосочно поведение липса на собствена воля и собствен път на развитие. 

По-горе казахме за вътрешното безразличие - позволяваме си да говорим за вътрешния свят на тази жена заради някои видими неща. 

Тя еднакво убедително съобщава, че не е член на ГЕРБ и е от гражданската квота, както на следващия ден ще ви говори за "силния отбор на ГЕРБ, с който показахме, че сме единни". Еднакво отдадено работи за подписването на Истанбулската конвенция, както и за оттеглянето ѝ, за да се съобразим с настроенията на гражданите (вместо да ги помолим да не вярват на небивалици). Както добре се бори с фалшивите новини, толкова тактично умее и да не възрази, когато ѝ задават фалшив въпрос. Как тогава да повярваме, че защитава свои позиции? 

***

Но ние нямаме право да я упрекваме, защото тия тълкувания по-горе са повърхностни и ги изложихме като увод към същинската теза.

Лекотата, с която г-жа Павлова се прехвърля от една писта на друга, не е белег за лекомислие. 

Енергичността, с която работи там, където я тласне необходимостта, не е точно признак, че изпълнява чужда воля. 

Тази чужда воля очевидно е волята на Бойко Борисов, който има навика да мести хората като пешки и най-много харесва изпълнителните фигури. Но г-н Борисов - това сме го говорили и друг път - е самата квинтесенция на българина и българското. Следователно заповедите на г-н Борисов са желанията на България. А желанието на народа е закон! 

Ако разпорежданията на г-н Борисов са хаотични - това е заради хаоса в общественото съзнание на България. 

Ако настроенията на Борисов се сменят, а мисълта му криволичи - това са характеристики на българския народ, с които Лиляна Павлова като негова подчинена се съобразява. 

Ако прибавим и някои лични характеристики на г-жа Павлова - широко сърце, чувствителна талия и мек характер, - всичко това води до отказ от налагане на личната воля; тя е изпълнител. Отстрани може да изглежда като слабохарактерност, а всъщност е нещо като брахмачария - отказ от личното в полза на обществото.
Брахмачарията принципно значи друго, но тук даваме по-широко тълкуване, за да не сме тесногръди! 

Все пак цялата тази дописка тръгва от едно изпреварване с гърди! 

3

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Странната среща на Борисов с посланиците

15.10.2018

1716 3
Лиляна Павлова не очаква европарите за България да бъдат намалявани

12.11.2019

750 14
Сидеров отива общински съветник, Павлова в европейска банка

30.10.2019

Обновена

3536 49

Коментари

Байпас

Ами, това е положението!Като има овце, ще има и касапи!????

Миряна Б.

Тя постигна безукорно гъвкави балетни позиции:: Ронд де жамб партер, тирбушон, etc.

Миряна Б.

Ако разпорежданията на г-н Борисов са хаотични - това е заради хаоса в общественото съзнание на България. 

 

Ако трябва да сме честни, Висшият Началник на Борисов е обитавал абсолютен хаос, наречен "тогу-богу" в Библията. И в английския превод също:tohu va bohu.И баш Началникът си плюл на ръцете и засътворявал разни удобства Лилето Павлова  също е удобство. И като пухкава кнституция на корпуса, и като момиче за всичк. Г-жа Фандъкова бии  нарекла "лят камък"!

Влез или се регистрирай за да коментираш