Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Свещеник си продаде ролекса, раздаде парите - искал да страда

Мирянин падна под масата и също изпита страдания

Pixabay
И ролексът, и телефонът, и часовникът на гарата все едно и също време показват. А дори и без отмерване, Времето тече само в една посока.

VIA DOLOROSA

Свещеник, пожелал анонимност, защото лявата ръка не е нужно да знае какво прави дясната, продаде ролекса си и раздаде парите на бедните, защото искал да страда като Спасителя.

Днес свещенослужителят чул думите на Бойко Борисов за Разпети петък и се замислил за грешната си душа, което рядко му се случвало, защото повече мислел за спасението на паството си. 

Мъдрите думи на Борисов бяха следните:

"Въвели сме Разпети петък като неработен ден, за да могат всички християни да отидат под масата и да страдат, така както Господ е страдал". 

Това накарало свещеника да се замисли до такава степен, че изпаднал в религиозен транс и получил откровение: Чудно красив мъж, облян от светлина, докоснал мускула и ролекса му и казал - продай това, ти нямаш нужда от него. После мъжът станал невидим. Всъщност мъжът от видението бил самият Борисов, който чукал на портите на съвестта му. 

Когато дошъл на себе си, свещеникът изтичал до близката заложна къща, продал ролекса си и раздал парите на бедните. 

Дядо поп изпитал страшна душевна и физическа болка от раздялата с притежавания от него предмет на лукса. Мъките му били толкова силни, че дори му минала през главата грешната мисъл да си иска парите от бедните обратно и да си откупи ролекса. Но свещеникът напрегнал нравствената си воля, затворил очи и си представил Бойко Борисов, което го ободрило и подкрепило душевните му сили.

После той излязъл да погали своя Mercedes-Benz S 63 AMG, което му дало все пак и някаква материална утеха.

По принцип Бойко Борисов всяка година по това време слиза от планината и казва някоя мъдрост, достойна за изчукване върху скрижали. 

Миналата година например каза:

"...В петък жените се криеха да минат под масата и го направихме неработен ден. Мисля, че и това църквата оцени - хората могат да отидат и да направят всичко, което считат за необходимо. В него ден, когато се замисли човек, какво са правили на Господ - мушили го с пирони, с тръни, карали го сам да си носи кръста, измъчвали го... Кой нормален човек би направил това с който и да е друг човек? И в събота вечерта излязъл отгоре и казал "Оставете го този, не знаеше какво прави". Когато го мацали с мирото, един казал, че това струва пари. Приятелите му го продали за 30 сребърника, за да направят батерии и солари... Всичко е Божа работа. Те не внимават. Крадат. А Господ казал: Не крадете!"

После свещеникът си спомнил чекмеджето в спалнята на тоя свят човек и пак се замислил дали не се е прецакал, като си е продал ролекса...

***

Мирянин от Гара Елин Пелин също изпита големи страдания днес, а утре ще изпита още по-големи страдания.

Както повелява квазихристиянската традиция, вярващият се напил на щайга и паднал под масата. Мъжът се ударил, но не изпитал болка заради количествата приет алкохол. Въпреки това изпитал големи страдания под масата, защото дълго време не можел да се измъкне, губел ориентация, постоянно се блъскал в някакви ръбове и се порязал на счупени стъкла. 

Но мъките му утре сутринта ще са толкова големи, че с тях ще изкупи не само своите грехове, ами и тези на комшийката. 

Мирянинът също остана анонимен, но не защото пожела анонимност, а защото не можа да си спомни името. 

Още по темата