Медия без
политическа реклама

ПРЕЛЕТ НАД ПЕЧАТА

Широко сърце, широки пръсти

28 Авг. 2019

ВИП свидетелят Ваклин, след чиито сигнал и показания бяха осъдени за подкуп бившата кметица Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, получил честта лично да разговаря с главния прокурор Сотир Цацаров и кандидата за неговите обувки Иван Гешев. "Подложен съм на невероятен натиск, защото изпълних гражданския си дълг", оплакал се Ваклин, цитиран от "24 часа". Бизнесменът бил разстроен от публикация в разследващия сайт "Биволъ", която го свързва със зам. главния прокурор и основно действащо лице при ареста на Иванчева - Гешев. Затова решил, а и получил правото лично да се срещне с Гешев, за да разсее съмненията за свързаност между двамата. Нищо че досега никой простосмъртен свидетел, а и разочарован от липсата на справедливост български гражданин не е имал тази привилегия.

Хора с широко сърце ни управляват. Изслушват, дават, само да е доволен народът. "Взели сме решение, инвестирали сме, построили сме и сме го дали на хората", обобщил премиерът инспекцията си на магистрала "Европа", съобщава "Труд". А на въпрос откъде са го взели, преди да го дадат, Борисов мълчи. Неговата работа е да раздава, тази работа става ударна преди избори. А фактът, че министър-председателят говори в множествено число, ни подсеща за едно безсмъртно отпреди години: "другари, дайте да дадем".

Пък България е дала много на света. Да не говорим за Пламен. "Пламен Георгиев има няколко образования, хиляди награди, с милиарди задържани и конфискувани средства, с няколко езика", заявил Борисов по повод назначението на бившия КОНПИр за консул в слънчева Валенсия, цитиран от "Телеграф". Вярна ще се окаже констатацията, че ни изтекоха мозъците в чужбина. Една пуста недекларирана тераса с няколко квадрата незаконни постройки ни лиши от експертния капацитет на Георгиев. И това на фона на новината, че има "3000 свободни места във вузовете преди старта на годината" начело в "Монитор".

 

 

Още по темата