Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Общината преговаря с Безсмъртния полк за транспортната схема

Оправете движението около НДК и вдигаме забраните за марша целогодишно, предлагат общинарите

Експерт генерира поредната усъвършенствана транспортна схема, която предвижда изравняване на хълмистата София и мерки за промяна на климата, които да направят столицата привлекателна за колоездене и товаро-пътнически тротинетки.
Pixabay
Експерт генерира поредната усъвършенствана транспортна схема, която предвижда изравняване на хълмистата София и мерки за промяна на климата, които да направят столицата привлекателна за колоездене и товаро-пътнически тротинетки.

YES, YES, КПСС! 
След като за втора година Столичната община не позволи манифестацията Безсмъртен полк и тя все пак се проведе полулегално, дискретните отдели на "Московска" потърсиха контакт с организаторите на шествието, за да им предложат оферта: ако движението Безсмъртен полк оправи уличното движение, особено около НДК, Общината ще разреши целогодишното провеждане на шествието Безсмъртен полк в памет на спасителите на Европа от Кафявата чума на фашизма (шествието представлява и реклама на актуална война, но това е страничен ефект). 
ДиСкретните експерти в Общината стигнали до това решение, бидейки на ръба на отчаянието си в опитите на новата столична власт да се справи с хаоса и трудното прекрояване на транспортната схема. 
Накратко: положението е тежко, Общината е пред генерална катастрофа на транспорта и трябва да се търсят нестандартни решения. 
Експертите в Общината се сетили за Безсмъртния полк, че могат да помогнат в овладяването на хаоса, като изолзват силата на убеждението върху хората, които спъват прогреса и се противят на новата транспортна схема. 
Схемата, разбира се, е много хубава, ако човек не живее в центъра, няма кола, не се интересува от паркоместа и е безразличен към високото транспортно налягане в пътните артерии.
И тук идва ролята на Безсмъртния полк - всички тези войнствени идеалисти могат да въздействат със свои средства върху хейтърите от центъра на София, които бойкотират реформата и блокират кръстовища. 
"Убедете ги ходят пеша и да се включат във вашите шествия, вместо да цапат столицата с калпавите си автомобили. Обещайте им любов и тревога, обещайте им лагеруване в отдалечени местности" - предложили план за действие експертите. 
"Ще го ударите на класова борба и ненавист - гласели още указанията. - София се напълни с буржоазни тулупи и консуматори, които не слизат от таралясниците си. Това поражда, както задръствания, така и екологично напрежение плюс неевропейски вид на столицата" - указали още дискретните експерти в Общината, които ще работят с гражданското общество и ще привличат към каузата за модерна столица различни формални и неформални сдружения. 
"Ако обещаем да им върнем паметника, сигурно съвсем ще изчистят центъра за експериментите ни" - съобразявали още експертите и обмисляли сериозно как да разширят полето за иноватовните си прогресивни амбиции.