facebook
twitter

После

Прелет над печата

Милионер до милионера, майно льо

986

"На 3 дни по 1 българин нов милионер с пари в банка". С това челно заглавие "24 часа" отворя медийната сергия от вида "Богат, беден". По 12 нови сметки с над милион в тях са откривани в банките ни през юли, август и септември. Така броят на "едрите депозити" - разбирай над 1 млн. лв., към края на септември вече е 862. Отчита се, че и депозитите, и кредитите продължават да растат. Следват числа с много знаци, направо не стигат нулите, за да опишат пращенето на банковите трезори.

На милионерската тема работи и "Труд". Там прочитът на статистиката на Народната банка е: "Трима нови милионери всяка седмица". Напомняме, че това е единствената институция, която остана "народна"; телевизии, университети, библиотеката - всички станаха национални, само банката е народна и пази народа от проблемни банки като през 1996 или като КТБ в по-ново време. Очевидно спестяванията на народа са спасени: "спестяванията на заможните нарастват най-бързо". Рязко нараснали и влоговете от 500 000 до 1 млн. лв, а общата сума в тях ударила 1 млрд. лв. Само дето намалявали малките спестявания, но това е сигурно, защото са станали немалки. "Броят на най-малките влогове до 1000 лв. и общата сума в тях дори намаляват", сочи статистиката на БНБ.

Пачки се пляскат и в челото на "Монитор": "4 общини плащат 1.7 млн. лв за лоши пътища". Според публикацията София и Пловдив са осъдени на най-много обезщетения. Вестникът дава и примери с "изкълчен крак на заледен тротоар" и "счупена джанта", за които са платени обезщетения. Друго овъзмездено страдание - "община Шумен платила 26 000 лв. за зли кучета".

"ГЕРБ ни шамаросаха и за старите коли", пише пък "Дума". "С новият данък на автомобилите властта няма да изкара до Нова година", прогнозира във вестника соцдепутат. Там се натъртва, че в същото време Народното събрание "отхвърли предложението на левицата за 5 на сто ДДС на хляба".

Затова пък в "24 часа" - "гроздето е малко, но е узряло - виното ще е добро". 

Ключови думи:

прелет, вестници, БНБ, пари
Все още няма коментари

Още

Лицето камикадзе

27.03.2019

117
Трептения на душата

26.03.2019

405 1
Радослав Миленков оглави банковия надзор в БНБ

22.03.2019

427

Влез или се регистрирай за да коментираш

×