Медия без
политическа реклама

Прелет над печата

Ментификатори

25 Окт. 2019

В навечерието на местните избори продължават да се вихрят страсти около избора с един кандидат - главпрокурор. "24 часа" официозно се опитва да замаже дупките - "Часове преди гласуването във ВСС / Анонимни опитаха да взривят избора на главен прокурор с лош фалшификат". ("После" също писа по казуса и изрази мнение, че най-вероятно прокуратурата сама си е свирила някакъв мач, който Гешев печели служебно.)

"Труд" на свой ред се намесва в разобличаването на фалшификаторите: "Качеството на поредното менте е твърде долно и говори по-скоро за паника сред авторите". Остава загадка защо е това вестникарско вълнение, като кандидатурата е една, мястото - сигурно, а изслушването - факт. "Монитор" си върти и суче за "медии, свързани с олигарси" и "Костов е виновен", без значение от темата. Едно си баба знае, едно си бае. По чудо този път за забравили да препечатат дописката в побратима му "Телеграф". Редакционната площ на последния е заета от животрептущи вести като "Студентка и автомонтьор правиха секс във Фермата". Гешефтурата си е гешефтура, животът си иска своето!

Късата памет и късата логика вървят с добрата новина: "България - европейски шампион по ниска контрабанда на цигари", ликува "24 часа". Оптимист е и Бойко Борисов, дори когато става дума за 39 трупа в български камион: "Няма как да сме свързани, освен с табелата му"! Убеждението му е тъй искрено, че никакви британски или други разследващи не могат да го побутнат. 

Друга блага вест от последните дни - прекратеният евромониторинг поради уж успелите съдебни реформи не трогва еднакво всички газетари. "България си свърши работата, затова е и положителна оценката на ЕК и Юнкер", ликува пред "Телеграф" евродепутат от ГЕРБ. Победата над мониторинга и корупцията обаче е слаба ракия за "Земя":

"Последни сме по всичко в ЕС!" 

Ама по-добре последни в ЕС, отколкото първи на село! 

Ключови думи:

прелет, вестници, гешефтура