facebook
twitter

После

Фейк бюлетин

В Къщите за гости - вълна от самоубийства по неизбежност

1660
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Папка за текстове на песни за сирени.

След няколко посещения в Къщи за неканени гости край Костенец двойният убиец Зайков по утвърдения морален стандарт се самоуби малко преди да го залови МВР. 

"Пак стана белята", коментираха компетентните институции и случаят мина към архива на печалните операции за опазване на обществения ред и сигурност. 

***

Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов бе обкръжен от агресивни имоти, които искаха да го погълнат с хилядите си квадратни метри разгъната застроена площ. Един асансьор с табелка PRIVATE мяташе въжетата си като ласо, а хорът от апартаменти пееше псалмопения, както митичните сирени привличали с песните си моряците и ги обричали на гибел. Цветанов заръча на структурите си да го привържат с яки възли към секторните политики, за да не го погубят псалмите на имотите сирени. Завързан здраво за секторните политики, Цветанов се измъчваше от непосилната лекота на асансьора и до ушите му долитаха сладките звуци на сирените: "Не се правете, гусин Цветанов, не се правееетееее..."

Но Гръмовержеца Борисов изведнъж разсече възлите на структурите и Цветанов се оказа сам срещу имотите си и техните неудържимо привлекателни псалми. Борисов предложи на Цветанов да извърши едно ритуално политическо самоубийство по утвърдения морален стандарт, пък ако е чак толкова ценен и необходим - все ще намери как да възкръсне! 

Цветанов и Борисов дълго обсъждаха вариантите за самоунищожение, като Борисов периодично пропъшкваше:

- Ти си ми като дете бе, Цецо, що ли не те абортирах още в Горна Оряховица?!... Щото много работа ми вършеше, аз обичам да се върши работа! Обичам те, но трябва да умреш. Целувай ръка за сбогом и последна прошка! - и той подаваше отрудената си десница, някога нежна на къра на младостта, днес твърда в боя и политическата игра. 

А Цецо постъпи според Кодекса на честта. Събра си папките и с удвоена сила започна да ги попълва. И се примири със съдбата си на притежател, предавайки се в обятията на квадратните метри, мансарди и тераси точно под звездите.

Временно.

***

Къщите за гости, които всъщност са Къщи за присвояване и стокиране на евросредства, добиха специален статут в моралната галактика на ГЕРБ. 

Те станаха убежище за хиляди блудстващи синове на Епохата ГЕРБ. 

След като бяха атакувани със стотици проверки, преписки за неизброими нарушения и очевидни злоупотреби, за по-симпатично тежестта на глобите беше ловко прехвърлена към данъкоплатците, които в това време бяха заети с преизбиране на ГЕРБ и борба с въображаема обсада на норвежки стратегически педофили. 

Таман да се самоубие по неизбежност, атакуван от проблемите си, народът изведнъж се изпълни с бодрост и жизнелюбие. 

- Айде бе! - самовъзкликна народът. - Аз цяло КТБ платих и за какво ли не съм си хвърлил парите по терасите на тоя и оня, та едни Къщи за гости ли ще ме уплашат, били те и обзаведени с някоя и друга глоба.

Народът се плясна по шкембето доволен и все пак се надяваше тайно норвежците някак да се излъжат и стратегически да платят сметката.

Песента на Сирената, 2013

Все още няма коментари

Още

Земеделското министерство "изгърмя" 15 бушона от къщите за гости
Ал Пацино и Калинката с пръскачките
Шерше шаран

29.07.2019

Звън

1129 13

Влез или се регистрирай за да коментираш

×