Медия без
политическа реклама

Reductio ad absurdum

Падащи мениджъри

По напълно действителни случаи

НКВД
Даниил Хармс през 1941 по време на втория му арест.

Май 2020. Един милиардер, Цар на сибирските въглища, се изнерви от политическата обстановка, прибра се вкъщи и се застреля, без да остави завещание. 
Добри хора се погрижиха за бизнеса му. 
Владимир Владимирович каза: Случва се. 
Януари 2022. Един топмениджър газовик се изнерви прекомерно от политическата обстановка и се самозаколи с нож във ваната си. 
Владимир Владимирович каза: Имало да става. 
Февруари 2022. Друг топмениджър газовик се изнерви от политическата и военната обстановка, влезе в гаража си, замота се и се самообеси. 
Владимир Владимирович каза: Нравится, не нравится, такива са времената. 
Април 2022. Съвсем друг топмениджър и бивш супергазовик се изнерви от политическата и семейната обстановка, прибра се и се самозаколи с цялото си семейство, ползвайки нож и брадва. 
Владимир Владимирович каза: Тоя държи на семейните ценности! В добро и зло, винаги заедно, браво!
Април 2022. Още един колега мениджър, топгазовик и банкер самоуби цялото си семейство по семейни причини, но с огнестрелно оръжие. 
Владимир Владимирович каза: Тоя месец така е тръгнало. Обявявам април 2022 за месец на Кочо Чистеменски. Своих не бросаем!
Май 2022. Един високопоставен нефтеник, топмениджър, отиде отиде на шаман, препи, натъпка се с халюциногенни гъби, сърцето му спря и умря. 
Владимир Владимирович каза: Няма само газовици да умират я! Интересна е тази поредица. Следя!
Юли 2022. Пореден газовик, мениджър на високо ниво и арктически изследовател се изнерви от политическата обстановка и неволно се самозастреля в басейна. 
Владимир Владимирович каза: Слаби нерви. Миг невнимание - и белята станала. 
Септември 2022. Вицепрезидентът на Лукойл се изнерви от политическата, военната и енергийната обстановка, отиде в някакъв странен хотел, надвеси се през прозореца и от прекомерно любопитство падна, та се разби. 
Владимир Владимирович каза: Аз по такива хотели не ходя. И правилно постъпвам. 
Юни 2022. Двама топмениджъри на социалната мрежа ВКонтакте пресичаха река в отдалечен район с всъдеход. Возилото им се обърна и те потънаха в реката. 
Владимир Владимирович каза: Аааа, с тия двамата нямаме нищо общо!