facebook
twitter

После

Прелет над печата

Кой кое го храни

520

Политиците ги храни политиката, а медиите ги хранят изборите, защото са пълни с политици, които благо и страстно ни увещават. Зад всичко това шушкат парета, долавя ухото на прелитащия. Ала то е малко скучно, та той чете и друго. Другото е какво например храни другите хора - например артисти, писатели, спортисти. Очевидно е славата, защото в "24 часа" пише как дават "Стара планина" на "Васил Михайлов, Иреней Константинов, Дончо Папазов и теоретик на щангите".
Това заглавие ни се видя чудно - не разбрахме защо не са нарекли Михайлов и Константинов "практици на театъра" примерно, Дончо - "теоретик на ветрилата", а "теоретика на щангите" Меранзов не са изписали с името му. 
Иначе иманярите ги храни вярата, ако се вярва на "Монитор". Според вестника старо тефтерче било "подлудило перничани". Смятало се, че е на Вълчан войвода и обозначавало как несметно имане е скрито някъде около мините край града. "Боже, ще провъртят земята под тоя град окончателно" - запритеснява се прелитащият и после прочете с интерес кой и с какво храни Алексис Ципрас, шефа на комшиите. "Хапвай, че това ще ти е обедът" - бил му рекъл Борисов при откриването на интерконектора оня ден, докато поднасяли на Ципрас хляб и сол ли, хляб и мед ли...Това пише в същия вестник. Твърде забавно, шеговит ни е вождът, па и человеколюбив, всекиго гледа да нахрани...
"Златна гъска" пък хранела пишман еколозите, открил е "Труд". За някакъв проект за защита на т. нар. червеногуша гъска - "Branta ruficollis", било платено на наши защитници общо около пет милиона лева, по-точно 2 302 544 евро. Това за заплати, пътувания, консумативи и други... В резултат те издали брошури, уловили няколко десетки гъски и ги маркирали, пътували и се оплаквали от кметове, че не спират инфраструктурни проекти, които пречели на гъската...
Ех, не се хванах с гъски наместо с прелети, мисли прелитащият, но редакторът го приземява бърже с едно бум-бум - по масата.

Все още няма коментари

Още

"Български пощи" продължават да трупат загуби
До живот

14.11.2019

523
Едни така, а други - онака

13.11.2019

409

Влез или се регистрирай за да коментираш

×