facebook
twitter

После

Обикновен популизъм

Колко е важно да бъдеш голям и да не спиш с баби

1274

Политическа партия ГЕРБ е вдигната на крак! Активът е в постоянно мероприятие - под пълна пара са не само неуморният Цветан Цветанов и живописният Вежди Рашидов. 

Мобилизацията в ГЕРБ стигна и до самия председател на партията, който е също премиер на страната и народен галител. Ако него са го галили три папи, той пък самият милва сюрмаси, потупва спортисти, пощипва дечица, гушка мадами - без оглед на възраст! Напук на максимата му, с която възпитава и малкия Бойко - че е "страшно да спиш с баби", по време на акциите му за сливане с народа той прегръща жени във всякаква възраст - което показва, че в същината си Борисов е добър човек, независимо какво говори понякога. 

На 11 септември, вторник, премиерът направи истинска популистическа совалка. Популистическата совалка е като дипломатическата, но се провежда не между дипломати, а между бащица и народ.

Най-напред премиерът "отиде при волейболистите", както правдиво съобщи "Стандарт". Във варненския Дворец на спорта Борисов се снима с националния отбор по волейбол и прие подарък - книга за живота на Любо Ганев, с посвещение от волейболиста: "От най-високия за най-големия". "Изразът "голям си" е много популярен сред спортните дейци. Когато в края на първия мандат на ГЕРБ Христо Стоичков по негови съображения изведнъж стана лют противник на Борисов, премиерът извади стара тяхна обща снимка с автограф от Стоичков: "Двама голями. Много голями". 

Но да караме по-бързичко, както постъпи и премиерът. Обявявайки, че той самият е бил спортист и знае "колко е важна концентрацията", той остави волейболистите да тренират и излезе с журналистите да порецитира малко успехи - видеото може да се гледа в страницата на Борисов във "Фейсбук". 

В този разговор с журналисти има нов елемент. Вече има журналисти, които не просто задават готини въпроси от вида "как постигате успехите си". Вече има журналисти, които подсказват на премиера и го допълват в бюлетина за успехите, иронизират опонентите му и може би скоро ще започнат пред камерите да го пипат по мускула по време на тия брифинги. 

Във Варна журналистка пита премиера "ще продължи ли инвестициите правителството и в масовия спорт", на което Борисов отговаря подробно, че инвестира непрекъснато и преди всичко в масовия спорт, а ето тази зала, Дворецът на спорта, преди това бил пред срутване, пък сега - "колегите казват, че е най-красивата зала". На което журналистката додава: "НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ". И така в дух на сътрудничество и взаимно разбирателство премиерът си изпя всичко. Друга журналистка попита дали може да зададе въпрос, но явно не беше от правилните, защото Борисов каза само "не може!" и тупна министър Кралев по плещите, което бе знак той да почне да рецитира успехите на правителството. 

През цялото време се прокарваше един мотив - хора, аз съм държавник и работя, нямам време да се занимавам с Корнелия Нинова, само малко ще я "понахраня" с любезности.

След това Борисов отиде да "инспектира" строежа на спортната зала в Бургас. И там боботи известно време колко е хубаво такива строежи да се строят и как правителството "дава". 

Накрая отиде да открие високотехнологично училище и мина през целия двор, гушнал директорката, като през цялото време ѝ приказваше колко ужасна жена е Корнелия Нинова. 

Галант! 

Знае той как се печели завинаги сърцето на една жена. 

Едното, разбира се, са парите. Борисов "дава" за училища и детски градини. Но другото е по-важно - уважената с ръка на рамото директорка никога няма да забрави как най-големият мъж е приказвал глупости за друга жена - колко никак не става, не само като политик.

След това големият държавен мъж се прибра в София. Какво ли ни готви за утрешния ден?

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Борисов: Майк Пенс ще дойде в България до края на годината

16.02.2019

56 1
Майк Пенс благодари на Борисов за работата на специалните ни служби

16.02.2019

1858 47
Борисов: България е готова за всички възможни сценарии за Брекзит

15.02.2019

884 15

Коментари

Penchobre

Политическа партия ГЕРБ е вдигната на крак!

 

Прочетох "...е вдигнала крак" и се сетих за кучетата (мъжките), които си препикават територията, откривайки това - онова.  Ако питаш кучето, то на това му вика - "работа"! ?

 

"Как бих искал да съм потник,

на гърба на млад работник!"

                                               Трендафил Акациев

Джиджи

живописният Вежди Рашидов

?? ?

Влез или се регистрирай за да коментираш