Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Карадайъ обяви Белгия за своя трета родина

С отказа да канселира Пеевски, посолството показа заедност в многообразието

ЗАЕДНОСТ В МНОГООБРАЗИЕТО
Бившият председател на ДПС Мустафа Карадайъ обяви Белгия за своя трета родина, защото белгийското посолство в София показа смелост и европейски ценности в действие, приемайки официално актуалния съпредседател на ДПС Делян Пеевски, известен в Европа и с прозвището The Magnitsky Guy. 

неправителствени организации, възмутени от срещата на председателя на ДПС Делян Пеевски с европейски посланици, излязоха с отворено писмо до белгийския посланик, който организира събитието в резиденцията си.

***
Г-н Карадайъ рядко говори публично, след като подаде оставка от председателския стол на ДПС, но днес е особено радостен.
Радостта му идва от това, че "заедност в многообразието" не е просто лозунг, а работеща ценност за белгийското общество и белгийската дипломация. 
"Говорим за Европа, за толерантност, за приемане на различията - анализира състоянието на евроценностите Карадайъ, - ужким се борим с езика и културата на омразата, а какво излиза? Най-големите (на думи и декларации) европеиди и атланти най-вулгарно се нахвърлят върху личността на г-н Пеевски, погазвайки всякакви етични норми и дори най-елементарното възпитание. Г-н Пеевски е типична жертва на кенсъл-културата и стадните инстинкти на социалните мрежи. И това е най-най-меко казано. С мандаринки, без мандаринки, това е истината!" 
Това обяви либералният политик Мустафа Карадайъ, без да обясни какво го мотивира да говори за малките оранжеви цитруси. Но това не е прецедент, защото и Бойко Борисов говори загадъчно-ченгеджийски за някакви мандаринки, получавайки бурни ръкопляскания от хора, които също като нас понятие нямат какви са тия оранжеви компроматиращи* мандаринки, за които подпръцква Борисов на партийните сбирки напоследък. 
Карадайъ отправи един последен укор към всички, които дават воля на долните си инстинкти и автоматизирана омраза към г-н Пеевски. 
"Това е страшно много отрицателна енергия. Ако питаме хората с какво е лош Пеевски, малко са тези, които ще успеят да отговорят конкретно и аргументирано. Ала в епохата на социалните мрежи властва стадният инстинкт на омразата и културата на отмяната. Г-н Пеевски е толкова сатанизиран, че понякога наистина прави ужасни работи" - промълви Карадайъ, но показа "заключ" на устата си и потъна в размисъл коя от неговите родини е най-единна в многообразието и прилагането на евро-истанбулските конвенционални ценности. 
________
* Компроматиращ - компромат, който поставя жертвата в шах и мат.