facebook
twitter

После

Прелет над печата

Хъб до хъба, "Хюндай" до VW

1200

Премиерът е на турне в Каспийския басейн, а това винаги предоставя богат набор от теми в прогресивната преса. Да четеш вестници - ще решиш, че ББ в момента координира отношенията между Москва и Ашхабад!

"Туркменистан иска да доставя газ за хъба "Балкан", пресъздава "24 часа" мислите, бушуващи в главата на министър-председателя. В "Труд" за по-сигурно той е директно цитиран на първа страница: "Хъб "Балкан" без Русия няма".

За да въплъти тази красива мечта в метал и гориво, ББ обикаля от континент на континент да кандърдисва някой да се хване на хорото с Русия, па да отклонят една тръба в нашата посока. През туй време баш шефът разпуска по Черноморието и (образно казано) пляска белот на плажа: "Путин яхна "Урал" за байк шоу в Севастопол" ("Труд").

Още от въжделенията на Борисов са намерили място в "Телеграф": "Чакаме сделка с "Хюндай" през септември". Един читател ни вика: няма вече Фолксвагенщайн, вече има Хюндайщайн! 

Проблемът е, де вика Сталин - кадрите, глупако! "В България вече има толкова много инвестиции, че няма работна ръка", притеснен е премиерът. Няма страшно, ей го къде е Брекзит - Борис, като изпъди ягодоберачите, те щат, не щат, ще си дойдат да сглобяват корейски коли и да заваряват тръби за хъбчето.

Междувременно у нас всички лоши ще бъдат озаптени по бързата процедура и бизнес средата ще порозовее като прасенце, надживяло свинската чума. "Хакерите пробвали няколко атаки срещу държавни системи", разкрива "Монитор" престъплението на века. Тук обвиняемите са наричани "Хакерите от "ТАД Груп", а твърденията на прокуратурата са представени като сигурни факти.

Пак си имаме "абсолютни престъпници", дето се разсипаха да съдят България: "Оправданите Павката и Църо по делото "Наглите" осъдиха държавата на по 15 хил. лева" ("24 часа"). А като оправдаят и "кибертерористите", пред тях ще има неочаквана мотивация: "Епъл дава $1 млн. награда, ако хакнеш айфон" ("Телеграф"). Те аналоговите пръскачки пред НС хакнаха, та айфон ще им се опре...

1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Между радост и богатство
Между радост и богатство

22.11.2019

498
Мониторинг на любовта

20.09.2019

622
Exodus

21.01.2019

429

Коментари

редник

Те аналоговите пръскачки пред НС хакнаха, та айфон ще им се опре...

 

Е-ех, в какви интересни времена живеем...

Влез или се регистрирай за да коментираш

×