Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Фермери искат ферман за щастливо отглеждане

Фермерът е длъжен да живее дълго и щастливо!
Фермерът е длъжен да живее дълго и щастливо!

НЕЖНА СЕЛСКА ПРОЯВА
Аграрният сектор и хората, които се бъхтят, за да имаме хляб на трапезата си, протестират за повече субсидии. Всички искат това, но всеки по своему. Различните селски организации имат различни аргументи и визии. Едни селски стопани искат да свалят и ротират аграрния министър, други селяни подкрепят министъра, но всички желаят едно: повече субсидиЙ!
*** 
Група фермери обаче намериха нова аргументация - те искат засилване на субсидиите, защото се самоопределят като еко и био отглеждани фермери, за което по принцип се полагат повече пари, освен това трябва да са щастливо отглеждани, а това струва средства и усилия. 
Еко-био фермерите се събраха на централно кръстовище в час пик и първо създадоха писмо в стил "Запорожци пишат до султана". Посмяха се, снимаха си го, после седнаха все на същото кръстовище и под симфонията на клаксоните написаха ново писмо с нормативна лексика и позитивни послания в евросъюзен стил, като добавиха регионален колорит и самобитност в многообразието! 
Фермерите настояват Еврокомисията да издаде ферман за правата на еко-био щастливото отглеждане на фермерите. 
Ето какво писаха еко-био професионалистите до Урсула и всички европейски институции.  
"Като отидеш в магазина, знаеш, че за еко краставица се плаща 2-3 пъти повече. За еко и био фермери обаче никой не плаща допълнително. Защо? Може би сме глупави и някой се възползва от наивността ни? Може би трябва да караме жигулита и москвичи, за да спрат да ни завиждат? Казваме СТИГА. За еко-био щастливи фермери се плаща, защото инвестицията в щастие на фермера е инвестиция в качеството на живота на всички. Ние като общество трябва да решим: искаме нещастни фермери и лоша храна, или искаме усмихнати фермери с магическа храна, попила слънцето, огряло ни за първи път. Ние трябва да сме щастливо отглеждани, фермерът е длъжен да живее дълго и щастливо, иначе хлябът ще присяда и на сиромаха, и на богаташа. Какво са милионите, имотите, престижът - ако трапезата ти е горчива? Ние поливаме насажденията си със сълзи и мълчана вода. Нашите мъки и тегоби се отлагат в продукцията ни, нещастието е пестицид и отровена почва. Искаме еврозаконодателството да ни третира наравно с щастливите кокошки и мислещите тръстики!" - алегоризират и фино тропосват посланието си чистите от химикали и злоба селски труженици. 

Кой ще ни даде пари? Оригинал на емблематичния кадър от предаването "Минало (не)свършено"автор: Евгений Михайлов
Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата