facebook
twitter

После

Сделка или що?

ДПС и ГЕРБ заловени заедно на круизен кораб

Всички били голи, но не правели нищо лошо
1957

Сделката за дълговете на мюфтийството се оказа по-сложна и от Сделката за Брекзит. 

Кралицата на танца (Dancing Queen) Тереза Мей се пазари едновременно с ЕС и с Камарата на общините у тях си в Лондон, от което ѝ се струпаха една камара проблеми на главата. С Европа криво-ляво се договори, но като се прибра да ѝ гласуват сделката в Камарата на общините - при гласуването Сделката бе отхвърлена. Предстои гласуване - дали да се излезе без никаква сделка, след това според резултатите от това гласуване следват още пазарлъци. 

Тереза Мей толкова се измъчи, че взе да плете стъпките в танца, без да има проблемите на Юнкер с ишиаса. "Индипендънт" писа: "Тереза Мей загуби контрола върху Брекзит. Тя има кабинет, но вече няма власт"; а Бойко Борисов написа във Фейсбук, че "сега трябва да сме готови на сценарий сделка да няма".

И ние си се готвим, ама те да му мислят! Кой ги караше великите британци да играят по свирката на палячовци като Найджъл Фарадж и Борис Джонсън? Владетелка на моретата, ала-бала. Язък им за Нелсън.

Обратно при Сделката за мюфтийството. 

Най-напред държавата в лицето на финансовото министерство и Молитвения закусчик Цецерон се договориха с ДПС да опростят дълговете на вероизповеданията, като най-много имат да дават от мюфтийството. Управляващите комуникираха пазарлъка, представяйки го като необходимо условие за запазването на етническия мир. И Бойко Борисов, и главният мюфтия използваха това словосъчетание - "етнически мир", за да обяснят клетата целесъобразност на решението. Данчо Ментата (Цонев) обяви, че това било "чисто фискален въпрос" и пазарлък няма. Но Валери Симеонов, БСП и други граждани обявиха, че това е сделка между ДПС и ГЕРБ, пък от всичко на света ГЕРБ най не обичат да им пришиват ДПС. Цветан Цветанов ги хвали умерено, когато гласуват заедно по важни въпроси, но като цяло - скритата коалиция между ДПС и ГЕРБ е най-яростно отричаният от гербериата факт. Дори да ги хванат заедно голи на круизен кораб - двете партии ще отричат до последно и ще твърдят, че НЕ Е ТОВА, НА КОЕТО ПРИЛИЧА, и НЕ СМЕ НАПРАВИЛИ НИЩО ЛОШО. 

След обществената реакция обаче Горанов и Молитвения закусчик обявиха на специална пресконференция, че решението за данъците на вероизповеданията се коригира. Данъците не се опрощават, а се разсрочват, детайлите ще се уточняват. Цветан Цветанов на тази пресконференция беше рядко притеснен - ръцете му постоянно се движеха и заглаждаха ръба на някакъв сгънат лист, личеше си, че потиска някаква тревожност, а за 20 минути каза думата "действително" само 1-2 пъти. За етническия мир ли се е притеснил, или за съдбата на кабинета? 

Междувременно покрай финансите върви още един сюжет - Проверката на круизния кораб. 

Това е някаква художествена творба, която не можем да преценим дали Горанов измисли спонтанно, или си я беше подготвил, за да се гъбарка с репортерите и публиката. 

Тръгна се от прекалената усърдност на данъчните в Асеновград, където агенти на НАП се хванали на хорото под прикритие, за да изловят хореографката, че не издава касови бележки за уроците по народни танци. Горанов призна, че данъчните "са преиграли", и разказа тъжната повест за приключенията на данъчните на неуточнено кой (вероятно - никой) круизен кораб, където данъчните се качили пак така под прикритие, но се озовали в конфузна ситуация, защото корабът бил за нудисти.

Сайтът Mediapool съобщи, че е изпратил въпроси до НАП с искане за уточнения по тази случка: какъв круиз, за колко пари и т.н. 

Официален отговор сайтът не получил, но "неофициално" от НАП разказали, че такава акция действително е имало миналото лято, но не била на голям круизен кораб, а на по-малък плавателен съд, където се предлагало забавление за 50 лв. Данъчните се качили и в открито море установили, че са на гей парти. 

Неофициалният разказ също завършва без уточнения - има ли установени нарушения, включили ли са се в партито данъчните, получили ли са касови бележки. Може и да има нещо вярно в тази история, но повече прилича на небрежна арогантност. 

И последна новина от Света на фиска: певицата Тита защити баща си, който е обвинен, че въртял схеми с фалшиви телкове. Певицата твърди, че баща ѝ е невинен и дори е гонил фалшивите телкаджии, когато бил шеф на силистренския НОИ. 

Очакваме Тита като Петко Славейков да заяви, че спира да твори за тоя народ, дето в същността си не е народ, а мърша. 

Ключови думи:

НАП, данъци, сделка, Брекзит
1

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Сделка или що?
Сделка или що?

21.03.2019

426
Мей вече поиска отлагане на Брекзит

20.03.2019

587
Мей може да поиска от ЕС отлагане на Брекзит с до две години

19.03.2019

2097 33

Коментари

Sapienti_sat

😂👍

Влез или се регистрирай за да коментираш

×