Медия без
политическа реклама

Реконтра

Даровете на влъхвите

16 Дек. 2019
Портокал с изкуствен интелект.
Pixabay
Портокал с изкуствен интелект.

19 декември, 11.32 ч. Обикновен работен ден. На паркинга  пред лъскавата сграда на столична фирма, прочута с умението си ловко  да печели купища пари, спират два микробуса. И двата коледно нашарени. От тях пъргаво изскачат дузина джуджета и снежанки. Чевръсто се строяват в две редици.

- Дядо Коледа, парти взводът е построен и готов за връчване на подаръци! Командир на взвода, сержант Робеспиер! - с неочакван басов тембър ехти рапортът на главното джудже.

Необичайната гледка начаса възбужда свръхсетивния офисен планктон, който мигом полепва по прозорците. Водени от Дядо Коледа и нарамили  чували, гостите се шмугват в сградата. Посрещнати са от любезно смръщени охранители. Странна приумица ги е облякла в униформи като на италианските берсалиери от полка "Генерал Ламармора". Възприели са и техните привички - придвижват се в свински тръст, 180 крачки в минута, а оперетните им баретки са украсени с пера от глухар. Проверяват документите на пришълците, позвъняват където трябва. Всичко се забързва, щом става ясно, че посетителите категорично няма да искат пари. Оказва се, че са изпратени от признателни партньори на фирмата. Ще изпеят две-три  песнички, ще тропнат хорце, ще раздадат коледни подаръци.

11.50 ч. Офисно оживление. В 12.10 ч. всички трябва да се съберат в залата на втория етаж. Причина - делово коледно матине. Най-амбициозните служителки на мига се курдисват пред огледалата в тоалетните. Знае ли човек кога похотливият поглед на някой от висшия  мениджъмнт ще се вмъкне в деколтето - червеят устнички, оправят грима, гърдите се повдигат в позиция горно до.

12.45 ч. Оборотите на празненството се вдигат. Песните са изпети, хорцата - тропнати, подаръците - раздадени, бутилките - разлети. Звездите по етикетите им са повече отколкото тези, които греят по пагоните на CEO на фирмата. Висшият мениджмънт се сприятелява с Дядо Коледа. Разменят си визитки. Той им разказва, че е започнал като сапьор в сегашната Стрямска механизирана бригада. През 1993 г. гастролира в Полша, където се прочува с артистичното взривяване на няколко паметника на Ленин и Джерджински. Напуска армията със звание бригаден генерал. Сега е безгрижен притежател на таксиметрови фирми, салони за джуджета-масажисти и свободно танцуващи снежанки.

13.30 ч. Празненството е завършило, гостите - изпратени. Нетърпеливо се разопаковат получените подаръци.

- Уауу! - крещи Дафина, мениджър любовни стонове. - Какъв голям е, о, Боже мой! - диви се тя на подарения й платинен вибратор с изкуствен интелект.

- Та това е истински Лагерфелд! - пищи Ирина, мениджър реминисценции, и едва сдържа надигащия се у нея спонтанен оргазъм.

И има защо - получила е сребърна гривна обсипана с топази и опушен кварц. Спиридон, мениджър зимни вериги и камшици, се просълзява. Сбъднала се е детинската му мечта - той вече е горд собственик на електрическа тротинетка с изкуствен интелект.

13.50 ч. Кабинетът на CEO. Вентрилоквичният му дизайн е хрумка на италиански гей с абисински калеко. Шефът държи в ръце своя подарък, старателно проверен със скенер. Бавно го разопакова. Оризова хартия. В нея е завита абаносова кутийка. Капачето ѝ загадъчно проскърцва и открива едно малко аладиново съкровище - автоматична писалка Montblanc Boheme Royal. "Ръчна изработка, писец от 18-каратово злато, материал на тялото и капачката - южноафриканска платина. Инкрустирани са с ювелирни сцени от  храмовете Кхаджурахо. Покрити са с 333 бели брилянти" - чете шефът и се просълзява. За първи път от 8 години.

- По Коледа наистина стават чудеса! - мисли си той. - Колко мили и сърдечни се оказаха моите партньори! И каква горест щях да стоваря на душата си! Незабавно ще позвъня на Сапьора и ще отменя коледното взривяване на хасиендите им!

Ръцете му милват скъпия дар, а душата му се пълни с  мечти. Представя си как с новата писалка хем тържествено, хем и леко небрежно подписва първия междупланетен договор.  На земята са кацнали пратеници на скрофоидите - цивилизация, живееща около Сириус. Настояват той и само той да стане изключителен доставчик на безценните за тях фекалии от Хомо сапиенс. От скрофоидите транспорта, от него хъба и лайната - милион евро за тон. Посяга да парафира договора с безценния си СЕО подпис. В този момент цялата сграда се разтреперва.

- Да не би някоя носеща колона ... - мигом си помисля шефът.

Това се оказва финалната мисъл, произведена от неговата СЕО глава, която безследно ще изчезне. Адски тътен, изпепеляващ блясък! По-късно експертизата ще установи, че взривът е избухнал на втория етаж. Предизвикан е от бойлер с изкуствен интелект или от 5G китайска коледна елха.

Весела Коледа и не прекалявайте с изкуствения интелект!

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Колко медала ще спечели България на олимпийските игри в Париж 2024?