facebook
twitter

После

Прелет над печата

Чудовищна лъжа

1090

Като такава разяреният премиер определи страшната мълва, че държавата ще товари децата на България на паневропейски жп композиции и ще ги командирова при суровите норвежци за вкарване в правия път. Че това е лъжа, личи още от твърдението, че децата ще бъдат извозвани с влак. Това очевидно няма как да бъде осъществено, поне не през Северна Македония, с която строим обща железница от османски времена.

"Чудовищна лъжа са слуховете, че държавата ще отнема деца", натъртва Борисов в "Труд" и отправя следния апел: "Моля за съдействие медиите, не жълтите и не кафявите, в които се говори за децата на хората, живеещи в чужбина". Сети се Мара да се побара! Част от този кръг медии е сайтът вибратор ПИК. Когато извадиха вибраторите като публицистичен и политически инструмент, премиерът се "разграничи" от този сайт, а на другия ден вече рече: "Нямам проблем с ПИК, ето, говоря си с вас".

Но ето как е възприета молбата на премиера от боичките в палитрата. "Чиновник от МО изплува зад истерията в Сливен", разправя "Монитор", доверявайки се безрезервно на вицето Томислав Дончев. "Чиновник разбунил ромите в Сливен", приглася "Телеграф", макар вътре в самата новина да пояснява, че "от прокуратурата и МВР отрекоха да е разследван армейски чиновник за всяването на паника".

Е, кой тогава? "Чиновник от военното министерство, политици и пастори организирали истерията с децата", разширява кръга на заподозрените "24 часа". Дотолкова, че излиза далеч извън пределите на територията: "...службите проверяват дали зад паникьосването на ромите в Сливен не стои всъщност хибридна атака от страна на Русия".

Това никога не бива да се изключва като възможност. Особено като се има предвид, че "Тайно звено на Кремъл дестабилизира Европа", както предава "Труд" разработката на "Ню Йорк Таймс". Свръхсекретното подразделение е толкова секретно, че "дори ръководството на ГРУ не знаело за него".

Това и Урумов трудно ще го разясни. 

 

Все още няма коментари

Още

До живот

14.11.2019

142
Едни така, а други - онака

13.11.2019

359
Приоритети и жалони

12.11.2019

322

Влез или се регистрирай за да коментираш

×