Quantcast

Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Човекът с пържолите ще реши кой да е националният празник

Pixabay
В кухнята на Сглобката се води дебат дали ренесансовият хит за Васко Жабата да стане национален химн.

Управляващата сглобка намери начин да предизвика дебати в обществото по важните въпроси. 

След като най-важната конституционна реформа се оказа преместването на националния празник, в обществото възникна яростна дискусия с потенциал за граждански размирици в жегата - едни искат националният празник да си остане на 3 март, защото датата е свещена, други искат 24 май, защото езикът и азбуката са още по свещени, трети харесват 6 септември, а някои граждани дори предлагат собствените си рождени дни.

Костадин Костадинов обаче е против рождения му ден на 1 април да се превръща в ден за национално веселие и радост.

"Това че мога да се шегувам като ром в третата възраст, не е причина да си правя личния празник национален" - скромно се лишава от това евентуално удоволствие лъжеиграчът. 

По този въпрос управляващите и Костадинов са постигнали национално съгласие: никой от тях не желае 1 април да става национален празник.  

Тъй като въпросът за националния празник продължава да тревожи и разделя обществото, управляващите решиха да привлекат за арбитър по този въпрос човека от ТикТок със скъпите пържоли, който стана летен хит и нещо като Васко Жабата на 2023 година. Комисията за защита от дискриминация, Комисията за защита на потребителя, Комисията за защита на конкуренцията и още няколко комисии нарушиха сиестата си и подкрепиха управляващите в това нестандартно решение. 

"Човек, който плаща 1500 лв. за пържоли, е достатъчно компетентен, за да определи националния празник - коментира Кирил Петков. - Така показваме и толерантност, и куролация, и далновидност. Човекът с пържолите работи в Нидерландия, виждал е как стават нещата в цивилизованите държави и може да обедини българския народ. Видяхме, че знае и чужди езици за разлика от Бойко Борисов, който не ни е куролационен партньор". 

Бойко Борисов коментира, че както за концесията на пристанище "Росенец", пепетата пак бързат като пърле пред майка си. Той твърди, че човекът с пържолите бил номинация на ГЕРБ, но Кирил Петков искал да обере славата за мъдрото решение. 

***

Костадин Костадинов обаче изказа пържолоскептицизъм 

Според него пържолите били отдавна изядени:

"Там всичко е по документи, а на практика опоскано, изядено" - опита се да всее паника Костадинов.

После си смени мнението и пусна друг фишек:

"Лъжат ви с тези пържоли. Всяка пържола е повиквателна за Украйна! В България се крадат деца. Половината ги пращат в Украйна, другата половина ги правят на пържоли" - наплаши бабите ажиотажистът. 

После му дойде друг акъл, но се заплесна в устните на Цончо и забрави.

Още по темата