Медия без
политическа реклама

Реконтра

Благотворително

Търгът се провежда в реформираната съдебна система. Прокурор обявява начална цена, адвокатите наддават, съдията бие с чука: Продадено! Народът тегли и плаща.
Pixabay
Търгът се провежда в реформираната съдебна система. Прокурор обявява начална цена, адвокатите наддават, съдията бие с чука: Продадено! Народът тегли и плаща.

По Коледа стават чудеса, защото точно тогава се вършат много благотворителности.

Пенсионерите, дето целогодишно живеят под прага на бедността, сега сигурно се чувстват чудесно с коледната надбавка. И се чудят в какво да я инвестират – в ток, парно или вода. За пържола не си и помислят.

За това обаче благотворително мислят търговците – на пазара вече пуснаха кисело зеле с мирис и вкус кеф ти на свинско, кеф ти на пуйка!

Милите пенсионери – те тепърва ще се чудят какво да правят с пенсиите си, когато рипнат с 6.7% в средата на следващата година. Защото дори и Бойко Борисов (за финансовия министър да не говорим!) представа си няма с колко % ще поскъпне всичко и докъде ще стигне прагът на бедността.

Но да не забравяме, че Той мисли за всичко.

Под патронажа Му ще се състои коледен благотворителен търг с ценни вещи, предоставени лично от Него или от съратниците Му (включително бивши!).

За какви ценности става дума?

ФУТБОЛНИ ШОРТИ XXXL на Премиера, скъсани по време на благотворителен мач от тогавашния президент Георги Първанов.

ПАРЧЕ АСФАЛТ от магистрала "Хемус" с дупка в средата, появила са на другия ден след официалното откриване на участъка.

ПЛЮШЕН ПЪРЖЕН КАРТОФ, закупен от Белгия – там боготворят пържените картофи, а децата им си играят с плюшените такива.

СУВЕНИР „МАГАРЕШКИ САМАР“ с надпис „Веднъж президент – президент за цял живот!“, предоставен от президента Росен Плевнелиев.

АВТЕНТИЧЕН ЗАПИС от разговора на Премиера Борисов с тогавашния шеф на митниците Ваньо Танов да не закача Мишо Бирата – записът е направен със специални разузнавателни средства и предоставен лично от Цветан Цветанов.

УНИКАЛЕН ЕКЗЕМПЛЯР на книгата „Шайка – Бойко, Росен, Цецо и другите“ – уникалното е не само автографът, който авторът дава на Премиера, а и това, че всички страници с Бойко са откъснати.

КАЛИНКА-КАСИЧКА с лика на политолЪга Георги Харизанов, а също и одеялото, с което се завива, докато спи в телевизията.

ШЕПА ПЕПЕЛ от камината в Белия дом, взета точно когато президентът Доналд Тръмп дружески тупва по рамото Бойко Борисов, понеже Нашият му рекъл: „И ти си прост, и аз съм прост – затова се разбираме!“

ПАРЧЕ ОТ ТРИКОЛЬОРНАТА ЛЕНТИЧКА, която Премиерът възнамерява да пререже при закриването на държавата.

Предполага се, че на аукциона ще има и други ценности, които засега Премиерът пази в тайна, тъй като Му е трудно да се раздели с тях.

Но вярваме, че вашето въображение ще ви помогне.

По-важен в случая е въпросът за каква благотворителност ще отидат набраните от този коледен търг средства.

Част от тях е за подпомагане на социално слаби олигарси.

 – А останалите? – ще попитате.  

Останалите олигарси ще почакат. Защото другата част от средствата ще отиде за закупуване на нови бели престилки за медицинските сестри.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата