facebook
twitter

После

Комшулук

Башбабаит в премеждие

876

Кметските избори в Истанбул бяха първата голяма загуба на Реджеп "Тайпи" Ердоган. Новият кмет Екрем Имамоглу е опозиция на Ердогановата партия. 

"Тайпи" е за приятеля си - башбакан Борисов, за другите е "г-н Ердоган". Башбакан на турски е премиер, тая дума я знаем от Бойко Борисов, който се счита за медиатор между Европа и Турция и понякога се хвали, че при Ердоган си записва в бележник какво ще каже в Европа. 

Изборите в Истанбул веднъж вече бяха проведени, но на Тайпи не му хареса резултатът и назначи втори тур. Това беше нещо като маниера на Бойко Борисов да бие дузпи, докато вкара - другото не се брои! 

Народът на Истанбул обаче реагира енергично и при рядко висока избирателна активност потвърди първоначалния си избор, като Имамоглу изпревари с огромна преднина съперника си Бинали Йълдъръм.

Г-н Йълдъръм впрочем е интересна фигура - той беше последният министър-председател на Турция, след когото постът се закри. Турция вече няма нужда от башбакан, защото си има Ердоган. 

Президентът Ердоган закри поста и освободи Йълдъръм, когото пусна на кметските избори - а те бяха загубени. 

Тази загуба Тайпи няма да я прости и в скоро време на Бинали Йълдъръм може да му се случи я апартаментгейт, я някаква друга неприятност, а може и Ердоган да обясни нещо от сорта: "Йълдъръм не е от нашата партия, той е нещо като Жан Виденов и Лютви Местан за БСП и ДПС; аз такъв съпартиец нямам и не го харесвам, макар че бяхме като семейство и сега ми липсва". 

Или ще го сложи на 11-метров наказателен удар и ще го рита, докато го вкара в затвора. 

Няма да се учудим, ако утре се окаже, че Бинали Йълдъръм е бил ужасно добре прикрит гюленист! 

Всичко е възможно в този коварен свят, където уюдурми дебнат отвсякъде! 

Все още няма коментари

Още

Турска подводница покачва напрежението в гръцки териториални води

15.08.2020

930 1
Чавушоглу уведоми Захариева за ситуацията в Източното Средиземноморие

13.08.2020

3319 23
Беларус и Турция предизвикаха спешно заседание в ЕС

12.08.2020

2758 12

Влез или се регистрирай за да коментираш